题目内容
【题目】
New Zealand Education
Compulsory Education
Compulsory education starts at age 5 and ends at age 16.
Class Size
The number of students in a class is 30 students.
Classrooms
Students from Years 5-8 stay in the same classroom for most subjects and move to other classrooms only for specific subjects. In Year 9, students take some courses With their homeroom class and some optional classes with students from different classes. Starting from Year 10, students no longer stay in the same classroom most of the time. They go to different classes according to their own choices and abilities.
Term Dates
A school year starts in January and ends in December. There are four terms in a year. Each term is about 10 weeks.
Class Schedule
School starts at around 8:30 and ends at 15:15. There are only five periods a day and a period is about an hour long. In the morning, around 10:30, there will be a 20-minute break when students usually have some snacks during this time. There is a lunch period at around 12:40 for about an hour.
Teachers
Teachers have to teach students of different year level at the same time. Most teachers teach students from at least three to four different year levels. Besides, quite a number of teachers teach more than one subject. This is because the fact that many courses are optional.
【1】This passage is most probably taken from.
A. an educational book B. a sport magazine
C. a traveling guide D. a film website
【2】When you are in your 10th school year, you may.
A. choose and take some optional courses with your homeroom class
B. stay with your classmates in the same classroom for all the subjects
C. have both required and optional classes with the same classmates
D. choose different classes according to your own choices and abilities
【3】The meaning of the underlined word "optional" in Paragraph 3 is close to " ".
A. limited B. selective
C. sensitive D. typical
【4】According to the passage, why can many teachers teach more than one subject?
A. Because many courses are optional.
B. Because there are not enough classrooms.
C. Because many of the subjects are too easy.
D. Because the teachers are more than enough.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】A
【解析】
试题分析:本文从各个不同方面介绍了新西兰的教育。
【1】A 主旨大意题。本文是介绍关于新西兰的教育的,故答案为A。
【2】D细节理解题。根据classrooms这一段中的Starting from Year 10, students no longer stay in the same classroom most of the time. They go to different classes according to their own choices and abilities.可知,答案为D。
【3】B词义猜测题。此句中and前面是同一年级的教室,后面是来自不同班级的可选择的教室,只有B项selective是一样意思,故此题答案为B。
【4】A细节理解题。根据最后一段quite a number of teachers teach more than one subject. This is because the fact that many courses are optional.可知答案为A。