题目内容
[1] Teens need independence, but how do you make sure they are safe?
It’s tough to decide when to give your teen more freedom. One parent’s
decision for his or her teen may not be right for other parents and
their teens. Although every child is different, there are many
experiences common to the teenage years. The most common may be the pull and push between dependence and independence.
[2] Many teens are putting themselves at risk for committing(从事)
acts of violence and other crimes. No wonder so many parents are
concerned, even frightened; no wonder so many try to control the
behavior of their teenage children. So, it is important for parents to
make rules for their young children.
[3] However, as children get older, they need to learn to make some of their own decisions and life choices. Teens need the chance to practice good decision-making skills, and to manage new life experiences. Parents need to try their best to support their children.
[4] Respect is a two-way street but it starts with you, which means that you should give your teens the respect that you would like to be given. Give them praise for their knowledge and abilities; pay attention to and listen to them. That means showing confidence in your teens, and being supportive. Parents should believe in your teens; set high standards for them, encourage them, expect them to achieve their goals, and provide consistent(一贯的;始终如一的)love and support —including practical help—so they can achieve the promise that lies within them.
[5] Teens are learning to take care of themselves as they prepare for adulthood. That’s what growing up is all about. Give them and appropriate(适当的) amount of freedom and independence. Encourage and promote responsibility and good decision—offering support and gentle help with difficult decisions. Let your teens know they will be given _________________ as they show increasingly responsible behavior.
- 1.
Who is this passage most probably written for? (no more than 5 words)
___________________________ - 2.
What’s the common experience of the teenagers? (no more than 10 words)
___________________________ - 3.
Why should parents attempt to make rules for their children?
______________________________ - 4.
Fill in the blank in Paragraph 5 with proper words (no more than 5 words)
______________________________ - 5.
What are the fourth and fifth paragraphs mainly about? (no more than 10 words)
____________________________
2. The pull and push between dependence and independence
3. Because many teens tend to commit acts of violence and other crimes
4. more freedom
5. What should parents do to support their children
文章讲述的是青少年独立的问题,以及给予家长的一些相关建议。
1.根据第四段“Respect is a two-way street but it starts with you, which means that you should give your teens the respect that you would like to be given. ”可知,该文章是面向作为父母的读者的。
2.根据第一段最后一句可知。
3.根据第二段第一句可知。
4.根据最后一段“That’s what growing up is all about. Give them and appropriate(适当的) amount of freedom and independence. ”可知
5.最后两段主要是给父母提出的一些建议。
When other nine-year-old kids were playing games, she was working at a petrol station. When other teens were studying or going out, she struggled to find a place to sleep on the street. But she overcame these terrible setbacks to win a highly competitive scholarship and gain entry to Harvard University. And her amazing story has inspired a movie, “Homeless to Harvard:The Liz Murray Story” , shown in late April.
Liz Murray , a 22-- year-- old American girl, has been writing a real--life story of willpower and determination. Liz grew up in the shadow of two drug--addicted parents. There was never enough food or warm clothes in the house. Liz was the only member of the family who had a job. Her mother had AIDS and died when Liz was just 15 years old. The effect of that loss became a turning point in her life. Connecting the environment in which she had grown up with how her mother had died, she decided to do something about it.
Liz went back to school. She threw herself into her studies, never telling her teachers that she was homeless. At night, she lived on the streets. “What drove me to live on had something to do with understanding, My understanding was that there was a whole other way of being. I had only experienced a small part of society,” she wrote in her book Breaking Night.
She admitted that she used envy to drive herself on. She used the benefits that come easily to others, such as a safe living environment, to encourage herself that "next to nothing could hold me down". She finished high school in just two years and won a full scholarship to study at Harvard University. But Liz decided to leave her top university a couple of months earlier this year in order to take care of her father, who has also developed AIDS. "I love my parents so much. They are drug addicts. But I never forget that they love me all the time."
Liz wants moviegoers to come away with the idea that changing your life is "as simple as making a decision".
【小题1】 The word “setback” in the first paragraph most probably means___________?
| A.danger | B.difficulty | C.unhappiness | D.disaster |
| A.Liz’s Harvard Dream | B.Bitter Childhood of Liz |
| C.Liz’s Love for Her Parents | D.Liz’s Struggle for Her Life |
| A.Her parents’ addiction to drugs | B.Her mother’ s disease |
| C.Lack of food and clothes | D.Her mother’ s death |
| A.strong-- willed | B.envious | C.determined | D.respectful |