题目内容
B [2015 .成都高中毕业班二诊〗
The Children's Book-show Competition is a chance for young readers to be writers.
Reading, it seems, is coming back in fashion, if a survey by the famous National Literacy Trust (the NLT) is true. It shows that the percentage of children who admit enjoying reading has grown for the first time in the past 8 years.
So it's a good time to launch a competition that includes a shedload of new books for schools as prizes. The Children's Book-show Competition, backed by The Independent, is tak?ing to the road again from the start of next term, with a na?tionwide tour of 15 big cities, featuring a line-up of a dozen children's writers and illustrators (插图画家)aiming to per?suade pupils to follow in their footsteps.
The competition, launched by the children's writer and illustrator Jessica Souhami, has two categories: the children under nine years old and nine- to thirteen-year-olds.
Children are asked to choose their favourite fairy or folk tales and set them in extraordinary places. 丁hen they are to retell them with the aid of drawings and writings―whether they are set at sea, on a distant planet, in the future or in the past. The closing date for the competition is 30 November.
"Tell your tale in pictures and in words, " say the organ?izers of the competition. "It can be in a picture book or comic book format.,,
The winner of each competition will receive a signed copy of a book by each of the 12 authors involved in this year's tour, plus £150 worth of books for his or her school. The runners-up will receive a signed copy of Souhami's new book.
5. What can we know about the Children's Book-show Com?petition?
A. It will be held by the famous NLT.
B.It will be held in different cities,
C.It has never been organized before.
D. Children of all ages will join in it,
6. The underlined word " backed" in Paragraph 3 means
A. started B. promoted
C. supported D. reported
7. What will be offered as prizes to schools?
A. Pictures and comic books.
B.Books worth £l50 in all.
C.Books signed by 12 authors.
D.Jessica Souhami's new books.
8.The author's purpose of writing this passage is to
A.encourage young readers to become writers
B.persuade all children to join in the competition
C.promote children's books by famous writers
D.introduce a book-show competition to children
5.B推理判断题。根据第二-段的"The Children's Book-show Com?petition, backed by The Independent, is taking to the road again from the start of next term, with a nationwide tour of 15 big cities."" 可知,这个活动会在许多城市举行。故选B项。
6. C 词义猜测题。由by TTie Independent可知back为"支持"之意。故选C项。
7. B 细节理解题。根据最后一段的"…plus £150 worth of bo
oks for his or her school."可知B项正确。
8. D主旨大意题。本文主要介绍了一个书展比赛。故选D项。