题目内容
【题目】根据短文内容,判断以下句子的正误。
I began as a calculating machine in 1642 in France. In 1822 I was built as an analytical machine. Then in 1936 Alan Turing wrote a book and built a universal machine. As the years have gone by, I have been made smaller. There were times when my size totally changed. And my memory became so large that I couldn't believe it. In the 1960s they gave me a family connected by a network. I was able to share my knowledge with others through the World Wide Web. Since the 1970s many new applications have been found for me.
(1)In 1642 I was made as a calculating machine in England.
(2)I became an analytical machine in 1822.
(3)Charles Babbage wrote a book and built a universal machine in 1936.
(4)My size became smaller but my memory became so large.
(5)I was connected by a network in the 1970s.
【答案】
(1)0
(2)1
(3)0
(4)1
(5)0
【解析】本文讲述的是计算机的发明历程;
(1)错误 考查细节理解题。根据I began as a calculating machine in 1642 in France可知是在法国,故是错误的;(2)正确 考查细节题解题。根据In 1822 I was built as an analytical machine可知是正确的;
(3)错误 考查细节理解题。根据Then in 1936 Alan Turing wrote a book and built a universal machine.可知主语是Alan Turing,故是错误的;
(4)正确 考查细节理解题 根据There were times when my size totally changed. And my memory became so large that I couldn't believe it.可知体积越来越小而存储越来越大,故是正确的;
(5)错误 考查细节理解题 根据In the 1960s they gave me a family connected by a network可知是在60年代与网络连接而不是70年代,故是错误的。