题目内容

【题目】任务型阅读
Currently offered by some famous universities, MOOCs are attractive to people who do not have the financial resources to meet the growing costs of university education, or who do not have formal qualifications. They also allow participants to study at their own pace.
The potential for MOOCs to deliver education is obviously vast—they could be considered as a huge step forwards in widening participation. They also have the potential to provide a unique window on universities that offer popular and valuable courses, they may attract some participants to register for formal fee-paying programmes at the same or other universities and are likely to promote new ways of on-line education.
However, it is still very early days for MOOCs. The quality of the education provision is highly variable, with many courses offering only recordings of lectures, and delivery is particularly difficult in some special fields that require practical classes, research projects or extensive library access. Besides, wider engagement with participants requires very considerable resource. Even limited feedback or examination becomes a major task if there are several thousand students in the class.
Considering the challenges, some people argue MOOCs will soon evaporate (蒸发). But they certainly provide good opportunity for widening higher education, are a means of raising awareness of universities to audiences of tens or hundreds of thousands, and are well worthy of serious consideration.

【答案】①MOOCs;②no requirement;③cannot afford;④no formal qualification;⑤Potentials;⑥providing;⑦Challenges;⑧evaporating;⑨particularly difficult delivery;⑩considering。

【解析】本文是一篇说明文,介绍了慕课的相关知识。
①根据第一段MOOCs的特征可知。
②根据第一段中的“No entry qualification are required”可知,不需要资格论证。关键词是require,而题中要填入的形式是名词形式,故用no requirement。
③根据第二段中的“MOOCs Are attractive to people who do not have the financial resources to meet the growing costs of university education,or who do not have formal qualifications.”这一句中前面部分“who do not have the financial resources ”可知。没有满足大学教育的成本增长的财政资源的人也可以上大学。
④根据第二段中的“MOOCs Are attractive to people who do not have the financial resources to meet the growing costs of university education,or who do not have formal qualifications.”这一句后半部分“who do not have formal qualifications”可直接得出答案。
⑤根据第三段中的“The potential for MOOCs to ····”和其后它的作用可知。
⑥根据文章第三段中的“They also have the potential to provide a unique window on ····”可直接得出答案。
⑦根据最后一段中的“considering the challenges,”可知,上面一段在说这MOOCs所面临的挑战。
⑧根据“and delivery is particularly difficult in some special fields that....”可知。
⑨根据最后一段中的“considering the challenges, some people argue MOOCs will soon evaporate”可知。关键词是evaporate。
⑩根据最后一段中的“and are well worthy of serious consideration.”可知,关键词:consideration.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Were you into skateboardingsurfing or snowboarding when you were a kidWe can remember our first (less than successful) go at skateboardingas well as the first time we managed to stand up on one of those surfboards.

It was so much fun that we were hooked for life. Howevernot everyone thinks that introducing children to extreme sports is a good idea.

In the article from The New York Timeswriter Jon Lackman considers whether sports like snowboardingclimbing and skateboarding could be dangerous to the growing bodies of young children and looks for advice from medical professionals.

“Kids aren’t mentally ready for these activities” says professor of orthopaedics(矫形外科)Dr. Vani Sabesan. “They tend to underestimate(低估) the risksand their parents can’t always be trusted to keep them in check. ”

Sabesan is particularly worried about the effects of extreme sports on TV and the Internet on children. “What we’re seeing is a lot of kids thinking maybe they can do what these professional athletes can do. ”

As someone who was encouraged to give bodyboarding a go by the age of five and then presented with a surfboard aged sevenI think these worries are a little overstated(夸大的)if not misplaced.

Extreme sports can be dangerousyesbut there’s as much chance of falling off your bike or your roller skates as off a skateboard or surfboard.

My own experience of extreme sports leads me to think that I’ll allow my own kids to try them in the same way my parents allowed me.

In sports such as surfing and snowboardingthere’s a sense of adventure and courage that is important to instill(慢慢灌输) in young children.

Did I fall off my surfboardAll the time. Did I get back onEvery time.

Are the more extreme sports too dangerous for younger kids and better saved for teenagersAre extreme sports a great experience for all children to have and a great way to make the most out of your childhood?

1What does the underlined word “hooked” in Paragraph 2 probably mean?

A.Warned.B.Cheated.

C.Attracted.D.Confused.

2What’s Jon Lackman’s attitude towards kids taking part in extreme sports?

A.Amazed.B.Doubtful.

C.Admiring.D.Supportive.

3What did the author’s parents expect him to do when he was very young?

A.To have a spirit of adventure.

B.To set a good example to others.

C.To become a professional athlete.

D.To get away from extreme sports.

4What does the author think of extreme sports?

A.They are really very dangerous for kids.

B.They are as easy to learn as roller skating.

C.They are helpful for kids to find their courage.

D.They are more suitable for teenagers than kids.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网