题目内容
【题目】For Zack, the shave was more than just a way to fund lifesaving research. It was a way to honor his late brother, Taylor Frink.
Taylor, a volunteer firefighter in North Carolina, was killed in a car accident last September. Before his passing, Taylor was an eager supporter of St. Baldrick’s. He went bald(秃头)for the cause in 2015, supporting kids with cancer and raising money to find cures.
As a local hero, Taylor was beloved by the community. When he died, more than 1, 000 people attended his funeral to pay their respects. Zack looked up to his brother and this was the reason why he decided to become a junior firefighter himself. They did everything together. Zack remembers.
Zack knew his brother had planned to shave again in 2016, so without hesitation he decided to fill his shoes and registered to shave at the local St. Baldrick’s event in Kinston, N. C.
“He was always goodhearted, and I want to make my brother proud,” shares Zack.
As part of Zack’s kindnesses, he raised more than $ 1,000 for the St. Baldrick’s Foundation primarily by selling T-shirts he designed. Leading up to the event, Zack also visited his city council, commissioner’s office and challenged the local official department to get involved.
“We are not going to let Taylor’s name be forgotten. That is what I love about St Baldrick’s,” says Jean Culbreth, volunteer event organizer. “Zack gets it. He gets that what he is doing is keeping his brother’s name alive.”
The day finally came and Zack took his seat under the clippers (剪具), not only to honor his brother but to help kids with cancer. It was a special moment for all, and by the end of the day the event had raised more than $ 22,000!
【1】Why did Taylor Frink go bald?
A. Because he suffered from cancer.
B. To attract people’s sympathy for him.
C. To help raise money for cancer cures.
D. Because he wanted to look cooler.
【2】What did Zack do to show honor to Taylor?
A. He sold clippers to raise money
B. He followed Taylor’s example.
C. He decided to work at St. Baldrick’s.
D. He persuaded his workmates to join his cause.
【3】What can we learn from the text?
A. Zack has tried to get official support.
B. Zack designs T-shirts for children with cancer.
C. Zack raised more than $ 22,000 by selling his T-shirts.
D. Zack works hard for St. Baldrick’s to get his name remembered.
【4】What Jean Culbreth says shows .
A. the result of the volunteer event
B. the reason for raising money
C. the meaning of Taylor’s death
D. the aim of Zack’s behavior
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】D
【解析】
本文为记叙文。主要介绍了一对兄弟为了帮助癌症儿童筹集资金寻找治愈方法的感人故事。
【1】细节理解题。第二段最后一句He went bald(秃头)for the cause in 2015, supporting kids with cancer and raising money to find cures. 他光头是为了筹集资金资助患癌症的孩子寻找治疗的方法。分析选项可知C项符合题意。
【2】推理判断题。文章说扎克敬重他的哥哥,他记得和他哥哥一起做的每一件事。他为了效仿哥哥,他为圣巴德里克基金会筹集了超过1000美元,他也剃了光头,像他哥哥一样帮助患癌症的孩子,最后还为此筹集了超过22000美元。由此可推断出扎克以他哥哥为榜样,继续做同样的事,故选B项。
【3】推理判断题。第六段最后两句Leading up to the event, Zack also visited his city council, commissioner’s office and challenged the local official department to get involved. 扎克还访问了市政委员会,专员办公室,并请求当地政府部门介入。分析选项可知A项( Zack试图得到官方支持。)符合题意。
【4】推理判断题。第七段最后一句…says Jean Culbreth, volunteer event organizer. “Zack gets it. He gets that what he is doing is keeping his brother’s name alive.” 扎克明白了他哥哥所做的事的意义。他知道他在做的是让他哥哥的名字活着,分析可知,扎克知道他哥哥做的事的意义,所以他想让他哥的行为一直延续,分析选可知D项符合题意,故选D项。
推理判断试题包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。这种题一般是根据事实细节,推断合理信息。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。也就是说,要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面结论。如第3小题,根据第六段最后两句Leading up to the event, Zack also visited his city council, commissioner’s office and challenged the local official department to get involved. 扎克还访问了市政委员会,专员办公室,并请求当地政府部门介入。从而找到正确答案A。