题目内容

In the Harry Potter films, Hermione Granger is better than her male friends and is considered the brightest pupil in her grade. Isn’t it often the same in schools of our real world? A great many boys fall behind their female classmates.

“It’s surprising but true that most of the top students have been girls since primary school. Girls are class leaders, club presidents and the top ones in exams,” said Wang Feixuan, 15, who studies at a Chengdu school. By any measure, Wang herself is a high-achiever. She is a top student, a team leader in her school’s sports club and a winner in national English and IT competitions.

But why do so many girls outperform their male peers(同辈)?

In Sun Yunxiao’s latest book Save Our Boys, he points out that the education system is “more suited to girls, who are good at memorizing and like to sit quietly and read.” Yet he also says that girls have to do so much more when they compete with males for honors, top universities and later good jobs. They can feel great pressure(压力)nearly every day.

This seems to be the same in most countries in the world. Young women in the United States are also reported to feel the same pressure to be perfect.

“Let’s look at what we ask of our teenage girls,” says an American professor Stephen Hinshaw in an interview.

He thinks that it’s no longer enough that a girl does well in school and is a caring friend. On the TV, on the Internet, and everywhere, girls see images of impossible perfection(完美).

Today’s young women must be good learners, good athletes, and fill their after-school lives with other activities. But they’re also asked to have the styles and looks of popular stars. “Be pretty, sweet and nice. Be athletic, competitive and get straight. Be impossibly perfect.” Stephen Hinshaw sums up.

1.The passage suggests that________.

A. our society asks far too much of teenage girls

B. teenage girls shouldn’t be so perfect at school

C. boys are always lazy ones rather than girls

D. American girls have less pressure than Chinese girls

2.According to the passage, it is true that .

A. boys are less smart than girls throughout school life

B. boys usually don’t have so much pressure as girls do

C. girls are all fond of the Chinese education system

D. girls are better at school because boys don’t work hard

3.The underlined word outperform means_________.

A. mistake B. misunderstand C. ignore D. defeat

4.What’s the best title for the passage_________?

A. Impossibly Perfect Is Possible. B. Why Are Girls So Perfect?

C. Perfect? Pressure Every Day! D. Perfect: Boys or Girls?

 

1.A

2.B

3.D

4.C

【解析】

试题分析:在当代社会,一种普遍的现象是,无论在学校还是社会上,越来越多的女性表现出了比男性更优秀的成绩。然而,女性在获得成绩的同时,不得不面对巨大的生活和社会压力。

1.They can feel great pressure(压力)nearly every day. ...Young women in the United States are also reported to feel the same pressure to be perfect. ...Let’s look at what we ask of our teenage girls ...girls see images of impossible perfection”可知,当代社会对女性的要求有点苛刻,她们面临很大的压力,故选A。

2.Yet he also says that girls have to do so much more when they compete with males for honors, top universities and later good jobs.”可知,女性通常要比男性付出更多的努力,故选B。

3.A great many boys fall behind their female classmates.”和第二段“most of the top students have been girls since primary school ...Girls are class leaders, club presidents and the top ones in exams”可知,越来越多女生在学习上超过男生,表现出了比男生更优异的才华,男生被女生打败了,故选D。

4.A great many boys fall behind their female classmates. ...Girls are class leaders, club presidents and the top ones in exams ...They can feel great pressure(压力)nearly every day. ...girls see images of impossible perfection”可知,现在,女性比男性表现出了更优秀的能力,同时,女性面临的压力也很大,故选C。

考点:社会类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

What do you want to be when you grow up? A teacher? A doctor? How about an ice-cream taster?

  Yes, there really is a job where you can get paid to taste ice-cream. Just ask John Harrison, an"Official Taste Tester"for the past 21 years. Testing helps manufacturers to be sure of a product’s quality. During his career Harrison has been responsible for approving large quantities of the sweet ice cream--as well as for developing over 75 flavors (味道).

 Some people think that it would be easy to do this job: after all, you just have to like ice cream, right? No--there’s more to the job than that, says Harrison, who has a degree in chemistry. He points out that a dairy or food-science degree would be very useful to someone wanting a career in this"cool"field.

  In a typical morning on the job, Harrison tastes and assesses 60 ice-cream samples. He lets the ice cream warm up to about 12℉. Harrison explains,"You get more flavor from warmer ice cream, which is why some kids like to stir it, creating ice-cream soup."

  While the ice cream warms up, Harrison looks over the samples and grades each one on its appearance."Tasting begins with the eyes,"he explains. He checks to see if the ice cream is attractive and asks himself,"Does the product have the color expected from that flavor?"Next it’s time to taste!

Continuing to think up new ideas, try out new flavors, and test samples from so many kinds of ice cream each day keeps Harrison busy but happy--working at one cool job.

1.What is John Harrison’s job?

A. An official.B. An ice-cream taster.

C. A chemist. D. An ice-cream manufacturer.

2.According to John Harrison, to be qualified in the"cool field", it is helpful to ______.

A. keep a diary of work B. have a degree in related subjects

C. have new ideas every day D. find out new flavors each day

3.What does Harrison do first when testing ice cream?

A. He stirs the ice cream.

B. He examines the color of the ice cream.

C. He tastes the flavor of the ice cream.

D. He lets the ice cream warm up.

4.Which of the following is probably the best title of the passage?

A. Tasting with Eyes B. Flavors of Ice Cream

C. John Harrison’s Life D. One Cool Job

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网