题目内容

Junelle Lynch knocked on more than 200 doors in the Gayln Manor neighborhood of Brunswick in recent weeks. Her aim is to collect hundreds of pounds of food for the Brunswick Food Bank.

“I like helping people a lot,”said Junelle,who celebrated her 11th birthday in June.

With the support of her parents Isabella and Robert,Junelle walked along the streets with an orange grocery bag(杂货袋).Isabella always accompanies her daughter. Isabella helps her daughter by car,so Junelle can empty her grocery bag when it becomes heavy. Junelle's friend,Destiny Williams,helped the first night,but he didn't turn up the rest of the time.

Neighbor Lynda Mallory donated food to Junelle. Mallory dropped noodles,canned soup,vegetables and fruits into Junelle's bag. After visiting the last house and looking at what she collected,Junelle said she felt good about what she achieved with the help of her neighbors.

Working an hour a night three times per week,she has collected more than 400 pounds of canned and boxed food. This isn't the first year she's collected food. Junelle started nearly three years ago when,at 8 years old,she saw a collection box at a grocery store and decided to become involved. In her first year,she collected 80 pounds of food in the mostly undeveloped neighborhood,and 214 pounds the next year. The food helped feed many families.

When she isn't helping,Junelle is a straight?A student who snowboards,plays the trumpet,sings with the Brunswick Chorus,plays basketball and writes poems. She plans on spending her summer vacation attending a basketball camp.

1.According to the passage,Brunswick Food Bank is probably .

A. a place to sell food to the poor

B. a store to sell farm produce

C. a bank for people to save and draw money

D. an organization to help the poor by offering food

2.Who helped Junelle the most when she was collecting food?

A. Destiny Williams. B. Lynda Mallory.

C. Isabella Lynch. D. Robert Lynch

3.Which of the following statements is TRUE about Junelle's food collecting?

A. She spent several hours on it each week.

B. She did it following her father's advice.

C. She started the activity to support her family.

D. The food to be collected will increase year by year.

4.According to the passage,we know Junelle Lynch .

A. always helps her neighbors

B. is too busy to do well in her study

C. is worried about her parents' health

D. has many hobbies in school life

 

1.D

2.C

3.A

4.D

【解析】

试题分析:本文主要讲述了Junelle Lynch从社区邻居那里收集食物帮助别人的故事。

1. 推理题。根据第一段最后一句Her aim is to collect hundreds of pounds of food for the Brunswick Food Bank.可知Junelle Lynch正是为这个组织收集尽可能多的食物。说明这是一个通过提供食物来帮助别人的组织。故D正确。

2. 细节题。根据第三段1,2句With the support of her parents Isabella and Robert,Junelle walked along the streets with an orange grocery bag(杂货袋).Isabella always accompanies her daughter.可知她的妈妈Isabella总是陪着自己的女儿,而且用汽车来帮助她。说明Isabella对她的帮助最大。故C正确。

3. 细节题。本题可以使用排除法,她看见杂货店外的盒子才知道这个组织的,故B错误;她并不是为了养活家人,她是为了帮助别人才这样。C项错误;文章里并没有提及每年收集到的食物都在不断增加,D项说法错误。根据倒数第二段第一句Working an hour a night three times per week可知她每周都会花三个小时做这样的事情,所以A项说法是正确的。

4. 细节题。根据文章最后一段Junelle is a straight?A student who snowboards,plays the trumpet,sings with the Brunswick Chorus,plays basketball and writes poems. She plans on spending her summer vacation attending a basketball camp.可知在学校里她有很多的兴趣爱好。故D正确。

考点:新闻报道类阅读理解

练习册系列答案
相关题目

Our environment isn’t as green and beautiful as it should be. There are steel monsters blocking out the sun, blowing out dangerous smoke, and letting out poisonous chemicals into rivers, cars producing harmful waste gas, people throwing out waste in a wrong way and all other kinds of sources that ruin the planet. Facing current environmental problems, people need to do their best to save the Earth.

You can see many big garbage dustbins in the streets. They’re not there for a show, but for you to drop your waste. We should realize that what a little we do does count. So next time you get that urge to throw gum or a chocolate package out of the car window, or “ accidentally” drop as you walk down the street, ask yourself how much waste you’ve been contributing to the environment with that bad habit going on for years.

At home, the first thing we can do to protect the environment is avoid letting water run continuously and make sure that taps(水龙头)are not leaky(泄露的),which would help greatly in scrimping. Another is to use energy-saving lights, and turn them off before you leave the rooms. It’s not only energy-saving, but also cuts down electricity costs.

Recycling is a method to make items reusable. Many things you want to throw out can be made into new products through the reproducing process. Use your imagination to come up with ways on things that you can use again.

Pass the message of simple ways to save the environment on to kids. Starting with kids is a good way of teaching the message early in their lives, in the hope that they can carry it forward as they grow older.

With environmental protection awareness in mind, we can do what we can, for the results are to have a big effect on the planet. As long as we do our part, the world is one small step closer to being saved.

1.The underlined word “scrimping” in the third paragraph can be replaced by _____.

A. saving B. cleaning

C. cooking D. drinking

2.From the fifth paragraph, we can know that ________.

A. protecting the environment begins with small chores

B. protecting the environment should start from childhood.

C. wonderful life comes from environmental protection

D. protecting the environment benefits the country and the people

3.Which of the following isn’t true?

A. The more people do their part, the greener the environment will be.

B. Selling what you don’t want any more is a kind of recycling.

C. To protect the environment may help you save some money.

D. Your bad habits for the environment are a valuable contribution.

4.Which of the following can be the best title for this passage?

A. The Use of Garbage Dustbin

B. How to Save Water and Electricity

C. How to Save the Environment

D. Our Current Environmental Problems

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网