题目内容
10.Experts say that feeling(61)sleepy(sleep) around two or three o'clock in the afternoon is quite common and a quick sleep during the day is good for you and that your work will improve(62)asa result.Researchers from Japan's Centre for Mental Health studied the sleeping(63)habits(habit) of 24 workers.Twelve lucky workers(64)were told(tell) to take a nap in the afternoon and(65)theother twelve had to continue working.The researchers then did some tests on all the workers to find out how efficient they were.The results showed that the people who had been allowed(66)to take(take)a nap scored about 10per cent(67)higher(high) on the tests than those who had not been allowed any sleep at all.The researchers continued with their tests for several hours(68)anddiscovered that the"sleepers"still performed better in the tests(69)done(do) two or three hours later.
So,the next time you feel tired in class and want to take a nap,just(70)explain(explain) to your teacher that you will get much mare done when you wake up.
分析 短文介绍了通过实验表面午休对人的影响.
解答 61.sleepy 考查形容词.句子里feel是系动词,后需用形容词做表语,故填sleepy.
62.as考查介词.as a result是固定短语,意思是结果.
63.habits 考查名词. 句子里 24 workers指24个工人的睡眠习惯,故使用复数形式.
64.were told 考查被动语态.主语为Twelve lucky workers和tell之间是被动关系,故使用被动语态.
65.the 考查冠词.前文提到24 workers,其中12个Twelve lucky workers,剩余的用the other.
66.to take考查动词不定式.be allowed to do sth为固定短语,表示被容许做某事.
67.higher 考查比较级.此处是拿午休和不午休的人进行对比,故使用比较级.
68.and考查连接词.此处and连接两个并列动词 continued和discovered.
69.done 考查非谓语.tests和do之间是被动关系,故使用过去分词.
70.explain考查动词.the next time 可以看成连词短语,连接两个句子,所以此处explain引导祈使句.
点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
练习册系列答案
相关题目
15.Everyone in society is supposed to _________ kids who are being teased or bullied because of who they are or how they look.( )
| A. | stand up for | B. | catch up with | C. | make up for | D. | get away with |
2.Julie is one of those women who always the latest fashion.( )
| A. | put up with | B. | keep up with | C. | come up with | D. | get on with |