题目内容

【题目】Raising ________ retirement age in progressive steps is in ________ line with China’s labor market realities and should be prioritized, an official said Tuesday.

A. the; / B. /; the C. /; / D. the; the

【答案】A

【解析】

试题分析:考查冠词。句意: 一位政府官员周二说道: 渐进式延迟退休年龄符合中国的劳动力市场现状, 应该优先考虑。第一空是特指, 提高目前的退休年龄, 用定冠词。第二空是固定短语, be in line with符合。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

At some point in your life, you will need to ask someone for a favor(帮助), whether it’s at your workplace, at home or in a social setting. If you need a guy to help you with something, there are ways to approach him that will help you ask for that favor.

Find the right guy to ask for a favor.1For example, if you need someone to look after your house while you are away for a month, don’t select a guy who has a wife and kids and can’t possibly leave them to do you the favor.

2Even if it’s a small favor, try to find a place that has some privacy(私密性). This is especially important if you’re asking for a favor that you don’t want someone else to hear, such as borrowing money from him.

Use special words to set the table so that he knows you’re in need.3Or words such as “I really need your help” are OK. These words give him the chance to understand that he can be of help.

Ask for help in a clear way that expresses what you need, the reason why you need it, and more importantly, the parameters(限定因素) of the favor. For example, if you’re asking him to take you to the airport, tell him when you need him to arrive. If you’re borrowing money from him, say the amount and the reason why you need the money.4

Ask for help in such a way that you give him the chance to refuse.5If you don’t give him that choice, he may feel as if it’s something he has to do instead of something he wants to do.

A. Find the right place to ask him.

B. Be a kind person who always helps others.

C. The guy must have the ability to help you.

D. Besides, you should tell him when you will give it back.

E. You can say, “I’m really in trouble. Can you help me?”

F. It can be difficult to find the right words to tell what you need.

G. Make it clear that you completely understand if he can’t help you.

【题目】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Of the many unpleasant emotions we can experience, fear may top the list. 【1 Fear can also keep us from pursuing the things in life that really matter like following our dreams, and developing important relationships. I have some ideas, though, of how to be free from fear.

Experience fear.

I used to be very afraid of speaking in front of people. I would get sweaty palms and my stomach would be so tied up that I wouldn't be able to eat. However, each time I spoke, I noticed afterwards that it wasn't that bad. Things I fear are never as bad in reality as I make them out in my mind. 2

Create space.

The first and most important step to being fearless is to create some space between ourselves and the emotion of fear. This isn't accomplished by ignoring the fear, or trying to talk ourselves out of it. 3 In fact, a recent research shows that by simply admitting the emotion we actually begin to reverse the "fight or flight(逃避)" response in the body.

Control the breath and feel the fear.

Once we acknowledge the presence of fear, the second step is to control the breathing so that it becomes slower and gentler. We try to make the breath just a little bit longer, and feel how fear manifests(展现) in the body. 4

With practice, we can create enough space between us and the emotion of fear so that we're able to replace a fearful thought with a positive one. 5 For instance, before I get up to speak in front of a group of people, I imagine that the audience is positively impressed by what I say and that I manage to complete the speech successfully.

A. Space is created only when we can honestly acknowledge that fear exists.

B. We can imagine a positive outcome for whatever we're about to do.

C. Fear, if left uncontrolled, can even destroy our life.

D. So one way to get rid of fear is to simply push ourselves to do things that we fear.

E. When we can see a positive outcome in our mind, fear no longer holds us back.

F. But fear is more than just physically unpleasant.

G. As we pay attention to the physical symptoms of fear, we can see fear objectively.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网