题目内容
【题目】The Dangers of Binge-Watching
The common use of Tik Tok and many other streaming services has created a new problem in today's society: binge-watching. This allows teens to spend huge amounts of time watching shows without a break. Some teens even spend the entire weekend glued to the screens. 【1】 When it becomes a regular habit, however, binge-watching can really create some problems.
If teens regularly head for their devices for binge-watching , they are more likely to experience loneliness and depression. It makes sense. Lonely or depressed teens will turn to mindless bing-watching to get their attention off those negative feelings. However, it doesn't really fix anything. It is a temporary band-aid that covers the real problem. 【2】
The shows teens watch tend to directly affect their minds. Therefore, negative shows, or those with negative portrayals(描绘)of the world around them, can increase feelings of negativity and depression.【3】Too many shows are filled with model-thin individuals who are still complaining that they don't look good in their clothes. This can lead a young girl to worry about her physical appearance.
Some teens don't have the self-control to their binge-watching habits on their own. 【4】 Parents need to be aware of how much time their teens are spending on their devices. Setting limits on screen-time can be easy to accomplish with a good parental control software.
Having regular conversations with your teens about this behavior is critical. Encourage them to tell you why they are binge-watching, what they're watching, and how they're feeling to help them develop healthier viewing habits. 【5】 By doing so parents have set a clear line that displays when binge-watching has to stop.
A.Worse still, it can merely cause the sense of loneliness to build up.
B.Sure, the occasional binge-watching doesn't sound too bad.
C.For this reason, what parents can do with the situation is critical.
D.They spend more time with screens than with their peers or parents.
E.Parents can also help schedule other activities to fill up the day.
F.Even body image can be linked to the shows that teens watch.
G.Instead, they can simply sit there, staring at the screen and no more effort is needed.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】F
【4】C
【5】E
【解析】
本文是说明文。介绍了青少年刷剧现象的几种危害及父母怎样帮助孩子正确处理刷剧问题。
【1】上句介绍了青少年刷剧现象,他们不间断地花大量时间看电视节目。一些青少年甚至整个周末都粘在屏幕上。下句:然而,当它成为一种常规习惯时,刷剧确实会产生一些问题。B项:当然,偶尔的刷剧也不是太糟糕。与上句承接,与下句又形成转折,承上启下,故选B。
【2】根据本段中的they are more likely to experience loneliness and depression.和Lonely or depressed teens will turn to mindless bing-watching to get their attention off those negative feelings.可知刷剧是孤独和抑郁的表现,上句说明刷剧不能真正解决问题,A项:更糟糕的是,它只会让你产生孤独感。与上句递进,loneliness与本段中的loneliness和Lonely呼应,故选A。
【3】下句提到,太多的时装秀充斥着身材苗条却仍然抱怨穿衣服不好看的模特,这可能会导致年轻女孩担心自己的外表。这说明了电视节目对青少年身体形象的影响,F项:甚至体型也可以和青少年观看的节目联系起来。表达了此意,故选F。
【4】上句介绍青少年对看电视没有自制力,根据下文Parents need to be aware of……可知介绍的是父母应该如何帮助孩子,C项中的For this reason指的是上文的青少年没有自制力,what parents can do with the situation is critical.提到了父母的重要作用。C项:出于这个原因,父母在这种情况下能做什么至关重要。承上启下,故选C。
【5】本段主要介绍定期与孩子谈论这种行为是至关重要的,紧接着介绍父母和孩子谈话的内容,E项:家长也可以帮助安排其他活动来充实每一天。与上句做法并列,是下句By doing so的具体表现,故选E。
七选五的解题技巧之一是根据上下文词汇来锁定线索。即:要关注空白前后的名词和动词,然后在选项中查找它们的近义词、反义词、同义词、同类词等。小题2根据本段中的they are more likely to experience loneliness and depression.和Lonely or depressed teens will turn to mindless bing-watching to get their attention off those negative feelings.可知刷剧是孤独和抑郁的表现, A项中的loneliness与本段中的loneliness和Lonely呼应。小题4中根据下文Parents need to be aware of……可知介绍的是父母应该如何帮助孩子,C项中的For this reason指的是上文的青少年没有自制力,what parents can do with the situation is critical.提到了父母的重要作用。小题5中E项是下句By doing so的具体表现。