题目内容

【题目】 In Britain, business leaders are becoming increasingly concerned that growing numbers of new employees are unable to divide a real pie into eight equal slices.

There are so many examples of the shortage of basic literacy and numeration (读写和计算) skills among many school and university leavers.

A report from the Confederation of British Industry says the problem is so bad that one in three employers has to send staff for training to learn the English and maths they did not learn at school.

“Employers’ views on numeration and literacy are clear — people must read and write fluently and must be able to carry out basic mental arithmetic (算术).” Richard Lambert, director general of the CBI, said.

The CBI report, Working on the Three R’s, which was sponsored by the Department for Education, found that poor literacy was a problem in all fields, while poor numeration was of particular concern in the manufacturing and construction field.

One company manager complained of a “total lack of knowledge of timetables” among staff, which meant many were unable to carry out simple calculations.

A personnel manager for a construction firm said that many applicants were unable to construct a sentence and that grammar, and their handwriting and spelling were often “awful”. He also mentioned the case of an employee who became very expert at hiding his lack of literacy by getting his wife to write his reports for him. The problems are not limited to school leavers, but extend to higher levels of the education system, the CBI said.

1What would be the best title for the text?

A.How to Divide a Pie into Eight Parts

B.How to Grasp Basic Literacy and Numeration Skills

C.British School Leavers Lack Basic Literacy and Numeration Skills

D.Train School Leavers to Learn English and Maths

2According to the last paragraph, we can know that ________.

A.literacy problems go beyond the education system.

B.an employee asked his mother to write reports for him

C.the schools were to blame for the lack of literacy skills

D.the applicants were poor students in school

3The purpose of writing this passage is to _________.

A.offer ways to improve the school leavers’ basic skill

B.criticize the existing education system

C.present some information about school leavers

D.make comments on employment

【答案】

1C

2A

3C

【解析】

这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了调查显示,英国许多员工缺乏基本的读写和计算技能。

1主旨大意题。第二段There are so many examples of the shortage of basic literacy and numeration (读写和计算) skills among many school and university leavers.(许多学校和大学毕业生缺乏基本读写和计算能力的例子太多了。)是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了英国的学校毕业生缺乏基本的读写和计算技能。所以C选项作为标题最合适,故选C。

2细节理解题。根据最后一段The problems are not limited to school leavers, but extend to higher levels of the education system, the CBI said.(英国工业联合会表示,这些问题不仅限于毕业生,还涉及到更高层次的教育体系。)可知,读写能力的问题超出了教育系统的范围。故选A。

3推理判断题。作者在这篇文章中,客观的说明了英国毕业生缺乏基本的读写和计算技能。由此推断出,作者写这篇文章的目的是提供一些关于英国毕业生的信息。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 For some people, running outdoors is a great way to exercise. What may not be so great is seeing trash all over the ground. Well, some people are doing something about it. They are plogging! Plogging began in Sweden in 2016. A Swedish man named Erik Ahlstrom became concerned about the amount of trash and litter he saw each day on his way to work and he began picking up the trash. That is how plogging was born!

Plogging, by that termmay have officially begun in Sweden. But many people who exercise outdoors have been doing this for years. Take Jeff Horowitz for example. He is a personal trainer in WashingtonD. C. He would often pick up trash while running outside. He even turned it into a game; he would try to pick up the trash without stopping.

Today, plogging is an official activity, one that is becoming increasingly popular. Plogging can build closer social connections in a community, and it can also be fun. When Dana Allen goes plogging around D. C., she invites her friends, and they make a day of it. Although Allen enjoys ploggingshe doesn’t do it all the time. When she is training for a serious marathon racethe trash has to wait.

Cities around the world now hold plogging events. The goal is to spread the idea that littering is not acceptable. Along with cleaning up the environment, there may be another reason to choose plogging. One fitness appLifesumrecords one hour of plogging as burning 288 calories. Usual jogging burns about 235 calories.

Getting ready to plog is similar to getting ready to jog. Ploggers do some deep knee bends as well as some balancing exercises and then they put on protective gloves. There are other safety rules for plogging. The main one is to plog in areas where there are not too many people. Stopping quickly in front of someone. to pick up an empty bag of potato chips, for example, could cause a crash.

1What do we know about Jeff Horowitz from the text?

A.He was the first person to plog.B.He has been actually plogging.

C.He is in support of eco-travelling.D.He is an expert in picking up trash.

2What is so special about Dana Allen’s plogging?

A.She doesn’t always do it with her friends.

B.She always finds it interesting to do it.

C.She nearly does it in a park every day.

D.She doesn’t insist doing it every day.

3What do the numbers in Paragraph 4 mainly tell us?

A.Picking up trash is important.B.Plogging events are of little use.

C.Plogging is a better workout.D.The idea of plogging is strange.

4Why should ploggers choose to plog in less crowded areas?

A.To avoid a crash.B.To save energy.

C.To pick up more trash.D.To make it unknown.

【题目】 In 2005, Winston Duncan was traveling with his mother in Southern Africa when he saw an old lady and young boy walking down a road together. He thought of his own grandmother and wondered how he could help the old lady and others in Africa who have to walk a long way.

Duncan, who lived in Washington State was 10 at the time, and his solution was to give them bikes. With his mom, he started Wheels to Africa, an organization that for the past 14 years has taken bicycles donated from residents of the. Washington area and shipped them across the world to people in need.

Most of the 8000 bikes they have collected have gone to countries in Africa, helping cut down hours of walking for students and other postmen. But last week, Duncan, travelled with a handful of volunteers and 400 bikes to a destination much closer to his home yet still in need: Puerto Rico. More than a year after it was destroyed by Hurricane Maria, the island suffers from transportation problems.

"It was a little chaotic (混乱的) — as soon as they got their bikes, they were just having fun riding around the parking lot," said Austin Higgins, a New Jersey resident who recently joined Wheels to Africa as its photographer and videographer. "Some people who received bicycles were almost speechless, and some of them cried, because it was something they had requested for Christmas from Santa Claus," he said.

The donated bikes included some high-end racing models, which went to teenagers interested in pursuing serious cycling.

Duncan recently graduated from Bard College and is in Arlington working at a political consulting firm. He now encourages kids in the Washington area to get involved with the organization, and some have joined him on trips to Africa and on this trip to Puerto Rico.

"I wanted to try to get people to think about giving back,” he said.

1Why did Winston Duncan start Wheels to Africa?

A.He hoped to make his grandmother feel happy.

B.He was fond of collecting different types of bikes.

C.He wanted to help the poor people to live better.

D.He was greatly supported by his mother to do so.

2What can we learn about Wheels to Africa?

A.It has been managed for fourteen years.

B.It has delivered about 400 bikes to Africa.

C.It has many young kids as its members now.

D.It collects bicycles from all the areas in the U. S.

3What can we infer from Austin Higgin's words in Paragraph Four?

A.The delivery usually meets with some trouble.

B.The people who got bikes were excited and grateful.

C.It was very difficult for Duncan to collect enough bikes.

D.People in Africa required him to dress up as Santa Claus.

4What is probably the best title of the text?

A.Wheels to Africa.B.Trip to Puerto Rico.

C.Duncan, a Generous Person.D.Hurricane in Puerto Rico.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网