题目内容
【题目】Proper diet and regular exercise seem to be the only methods for losing weight.However,the importance of water should be added in the process.While medical science has proven the positive effects of water,most people still do not drink enough each day.
The reason why water is so important for weight loss has something to do with metabolism(新陈代谢)of fat. The liver(肝脏)is in charge of this process when it comes to turning stored fat in-to energy.However,the liver is also responsible for helping the kidneys(肾脏)that need enough water in order to function properly.The liver has to perform all the functions of the kidneys on its own when they are short of water.This means the liver doesn't have enough energy to metabolize fat.So,drinking water allows the kidneys to focus on their job and the liver to focus on its job.
Also,studies have shown that water can make us feel full when drunk before meals.Without even making an effort,most people who drink a glass of water before a meal will eat 33% less.This is due in part to the fact that they simply get fuller quicker because the water is taking up space.The other reason is that the food will expand as soon as it hits the water-filled stomach.
Water is important for every aspect of the health of the human body.By drinking more water and improving the health of the body,weight loss goals can be achieved with greater ease.
【1】Which of the following is not mentioned in the passage as a way to lose weight?
A. Regular exercise. B. Drinking water. C. Balanced diet. D. Medical care.
【2】The liver has to take over the job of the kidneys when .
A. the kidneys are lacking in water B. there is something wrong with the kidneys
C. the liver doesn't supply energy for the kidneys D. there is no fat for the liver to metabolize
【3】Why can we lose weight by drinking water before meals?
A. Because we don't feel thirsty any longer. B. Because we eat much less than normal.
C. Because the water takes up too much space. D. Because the food becomes larger and larger.
【4】Which of the following would be the best title for this passage?
A. The Liver Is Important to the Kidneys. B. How the Digestive System Works.
C. Water for a Healthy Life and Losing Weight. D. Several Tips for Losing Weight.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】试题分析:这是一篇健康类说明文。似乎适当的饮食和有规律的锻炼是减肥的唯一方法,但是水的重要性是不容忽视的。本文分析了水对于减肥和身体健康所起的作用:水有助于肝脏和肾脏的代谢;饭前喝水有助于减少饮食。总之,喝足够的水改善身体健康,减肥目标更容易达成。
【1】细节理解题。根据第一段前两句Proper diet and regular exercise seem to be the only methods for losing weight.However,the importance of water should be added in the process.可知,文章中提到适当的饮食、有规律的锻炼和水都是减肥的方法。故选D。
【2】细节理解题。根据第二段句子However,the liver is also responsible for helping the kidneys(肾脏)that need enough water in order to function properly.The liver has to perform all the functions of the kidneys on its own when they are short of water.可知,当肾脏缺水时肝脏履行肾脏的功能。故选A。
【3】细节理解题。根据第三段句子Without even making an effort,most people who drink a glass of water before a meal will eat 33% less.可知,饭前喝水有助于减肥是因为可以比正常情况下吃的少。故选B。
【4】标题判断题。纵观全文可知,文章主要阐述水在减肥中是重要的,并分析了喝水有助于减肥和健康的原因。因此推断C项为最佳标题。故选C。