题目内容

【题目】Inside the Rain Room

The Rain Room has arrived and local art lovers are taking notice. Is it worth the wait? Yes, I assure you it is. Once inside, visitors find a long, dark room with a high ceiling. A single bright light shines through heavy rain falling around visitors. The mist. The damp air. The noise. It feels like a mighty storm is pouring down. But the storm is inside. And visitors aren’t getting wet. Instead, visitors wander in awe, admiring the rain and the artists who created it.

The Rain Room was created to highlight the connection between humans, nature and technology. With a tracking system that senses movement and stops the rain wherever visitors move, it does just that. Light and sound produce an experience that feels both natural and foreign. The exhibit is moving on to Atlanta next month. I urge you to visit before then. It’s time to experience the Rain Room for yourself!

Welcome to the Rain Room

The Rain Room features falling water. Please be aware you may get slightly wet. However, visitors wearing raincoat will be turned away.

This exhibit features advanced technology. To ensure its effectiveness, please avoid wearing dark or reflective clothing.

Visitors are welcome to take photographs of the exhibit.

Children must be accompanied by an adult.

For the convenience of all guests, visits are limited to 10minutes.

1What’s the purpose of the text?

A. To attract visitors to a new art exhibit.

B. To explain how an exhibit has been created.

C. To describe the technology used in the exhibit.

D. To promise the artists taking part in an exhibit.

2What’s the function of the exhibit’s tracking system?

A. To keep visitors from getting wet.

B. To protect the exhibit from water damage.

C. To time how long visitors are in the room.

D. To count the number of visitors in the room.

3What must you do when visiting the Rain Room?

A. Wear a raincoat

B. Wear dark clothing

C. Leave your camera outside.

D. Pass through within 10 minutes.

【答案】

1A

2A

3D

【解析】本文介绍了Rain Room,目的是吸引参观者。

1推理判断题。根据第二自然段的最后一句话It’s time to experience the Rain Room for yourself!以及表格可知,作者通过介绍Rain Room是来吸引参观者。故选A。

2细节理解题。根据文章第二段第二句话With a tracking system that senses movement and stops the rain wherever visitors move, it does just that.可以知道这个跟踪系统可以感知参观者的移动,并且在参观者停留的地方停住雨,也就是让参观者避免淋雨。故选A。

3细节理解题。根据表格第一点可知不能带雨衣,所以A错误根据表格第二点可知不能穿暗色衣服,所以B错误根据表格第三点可知拍照是允许的,所以C错误根据表格第五点可知参观时间不超过10分钟,所以D对了。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Depression is a very serious condition that can be caused from broken hearts.You have to develop the right mindset(思维模式) to overcome it.1

Reflect on your feelings and don't hide them. If you’re emotionally hurt, don’t hide these feelings. Don’t pretend to feel something or avoid what you’re going through. This is the process needed when you’ve suffered from a broken heart. 2 Instead, you need to build yourself back up. You'll have to go through the tough part first. Once you've let it out , then you can take the next step to recover from your broken heart.

Forgive if you’re angry. 3 That is life. Take something positive out of the situation and hold onto that .You have to accept what has happened, then take the approach of forgiving and accepting.

4 Never ignore a good friend or family support. Going through a broken heart should bring you closer to those around you. If you’ve been in a bad relationship, it should let you appreciate the ones who are still there for you. 5 If you start to be shut off with others, it develops more bitterness, loneliness, along with possible depression. So reach out to people and don’t use past experiences to affect how you treat them in a negative matter.

A. Hold onto the ones close to you .

B. After all, a friend in need is a friend indeed.

C. You can’t ignore the difficult parts of it.

D. Comfort yourself that others may be worse.

E. Don’t pull away from them, pull toward them.

F. Let your emotions out first, then develop control second.

G. You learn from the past, and move forward with the future.

【题目】Weather experts said this year could be one of the strongest EL Nino events in recorded history. El Nino means severe weather conditions in parts of the world. In eastern Africa, for example, Kenya and Uganda are preparing for possible flooding. Yet South Africa and Malawi are already dealing with extremely dry weather.

El Nino is Spanish for “the child”. It usually begins in December, near the celebration of the birth of Jesus Christ. In fact, the weather event was named in his honor. El Nino develops when winds off the west coast of South America weaken. This permits warm water in the western Pacific to expand toward the east and the Americas. At the same time, clouds and rain over the warm water move east, too. El Nio conditions normally appear only about twice every 10 years. Usually, El Nino conditions continue for about 12 to 18 months. They bring warm weather to some areas. These areas become wetter than normal, while others become drier.

The United Nations Children’s Fund warns that many people are at risk from hunger, disease and water shortages resulting from El Nino. In the east and southern Africa up to 11 million children could be affected. East African countries usually experience heavy rainfall during the El Nino. Southern Africa usually has little rainfall which may lead to wildfires or drought(干旱).

Weather changes caused by El Nino depend on the strength of the condition. In the early 1980s, strong El Nino was linked to dry weather in Australia and Asia, rain and flooding in South America and high temperatures in many parts of the U.S. The years later, smaller El Nino caused trouble in parts of the U.S. It caused severe floods in the Southeast and the Middle West. Tom Di Leberto is a meteorologist(气象学家) at the National Oceanic and Atmospheric Administration in Washington, D.C. He said this year could be the third strongest El Nino on record. But we will not know for sure until all the weather records are examined.

1The author writes the text to tell us_________.

A. many countries are preparing for the coming floods

B. Africa will probably suffer a lot form this year’s El Nino

C. this year could be one of the strongest El Nino on record

D. 11 million children could be affected by this year’s El Nino

2The second paragraph is mainly about ____________.

A. what El Nino actually means

B. how El Nino comes into being

C. when El Nino will occur next time

D. why El Nino causes weather changes

3Which of the following countries often suffers from flooding caused by El Nino?

A. Kenya B. Malawi

C. Australia D. South Africa

4The author mentioned the 1980s’ El Nino and the 1990s’ El Nino to ______ .

A. explain why so many countries were affected by El Nino

B. prove weather changes caused by El Nino depend on its strength

C. argue that El Nino conditions usually appear about twice every 10 years

D. show scientists doubt whether this year will have the strongest El Nino

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网