题目内容
【题目】Inside the Rain Room
The Rain Room has arrived and local art lovers are taking notice. Is it worth the wait? Yes, I assure you it is. Once inside, visitors find a long, dark room with a high ceiling. A single bright light shines through heavy rain falling around visitors. The mist. The damp air. The noise. It feels like a mighty storm is pouring down. But the storm is inside. And visitors aren’t getting wet. Instead, visitors wander in awe, admiring the rain and the artists who created it.
The Rain Room was created to highlight the connection between humans, nature and technology. With a tracking system that senses movement and stops the rain wherever visitors move, it does just that. Light and sound produce an experience that feels both natural and foreign. The exhibit is moving on to Atlanta next month. I urge you to visit before then. It’s time to experience the Rain Room for yourself!
Welcome to the Rain Room
The Rain Room features falling water. Please be aware you may get slightly wet. However, visitors wearing raincoat will be turned away.
This exhibit features advanced technology. To ensure its effectiveness, please avoid wearing dark or reflective clothing.
Visitors are welcome to take photographs of the exhibit.
Children must be accompanied by an adult.
For the convenience of all guests, visits are limited to 10minutes.
【1】What’s the purpose of the text?
A. To attract visitors to a new art exhibit.
B. To explain how an exhibit has been created.
C. To describe the technology used in the exhibit.
D. To promise the artists taking part in an exhibit.
【2】What’s the function of the exhibit’s tracking system?
A. To keep visitors from getting wet.
B. To protect the exhibit from water damage.
C. To time how long visitors are in the room.
D. To count the number of visitors in the room.
【3】What must you do when visiting the Rain Room?
A. Wear a raincoat
B. Wear dark clothing
C. Leave your camera outside.
D. Pass through within 10 minutes.
【答案】
【1】A
【2】A
【3】D
【解析】本文介绍了Rain Room,目的是吸引参观者。
【1】推理判断题。根据第二自然段的最后一句话It’s time to experience the Rain Room for yourself!以及表格可知,作者通过介绍Rain Room是来吸引参观者。故选A。
【2】细节理解题。根据文章第二段第二句话With a tracking system that senses movement and stops the rain wherever visitors move, it does just that.可以知道,这个跟踪系统可以感知参观者的移动,并且在参观者停留的地方停住雨,也就是让参观者避免淋雨。故选A。
【3】细节理解题。根据表格第一点可知,不能带雨衣,所以A错误;根据表格第二点可知,不能穿暗色衣服,所以B错误;根据表格第三点可知,拍照是允许的,所以C错误;根据表格第五点可知,参观时间不超过10分钟,所以D对了。
【题目】书面表达
假设你班最近举行了一次班会,讨论怎样使英语学习变成一件快乐的事。请你根据下表所提示的信息,为某英语网站写一篇短文,谈谈你们的讨论情况并提出你的建议。
讨论情况 | 1.课内互动(讨论,采访,讲故事等) |
2.课外活动(演讲或晚会等) | |
3. 运用英语(口头或书面交流) | |
…….. | |
你的建议 |
注意:
1. 对所给要点注意陈述,不要简单翻译。
2. 词数110左右。开头已经写好,不计入总词数。
3. 参考词汇:have interactive activities 进行互动活动
Recently, we had a discussion on how to make learning English relaxing and fun.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________