题目内容
7.I work in a nursing home and my job is to take care of the elderly.This year,a very sweet old lady that I cared for,Alice,had gone through a difficult time.She got dementia and so she had been in the hospital twice.In November I was finally able to get her back to her"home".
Alice had thought her daughter was coming to visit her on Christmas day and that they were going to have the whole family together like the old days.When she finally realized that that happy moment was not going to happen,she was very sad.Knowing that her daughter was coming after Christmas was not enough to make her feel happy,I hated the idea of her being alone on the holiday!
On Christmas Eve,I gave her a surprise by asking if she could like to go to a candlelight service at church that night
Instead of taking her to my church,I took her to her old neighborhood church where all her friends were.We got there early and I got her a seat where her friends could see her as they came in.Then soon some of her friends came to the church and they rushed over to greet her and sit with her.
The candlelight service was beautiful and Alice got a lot of love from her old and new friends there.
The truth of the story is that I am the one who got the best gift:the smile on Alice's face
25.The underlined word"dementia"in Paragraph 2probably isC
A.a house B.a letter C.an illness D.a plan
26.Where did Alice spend her Christmas Eve according to the story?B
A.In her old house
B.In her old neighborhood church.
C.In the nursing home.
D.In the hospital.
27.What was the best gift that the author got on Christmas Eve?C
A.The candlelight service.
B.Praise from Alice's friends.
C.Alice's happiness
D.Thanks from Alice's daughter.
28.What is the best title for this passage?A
A.A special candlelight Christmas Eve
B.The dream of all old lonely lady
C.My special job
D.The true love.
分析 本文大意:我看护的一个老太太生病住院了两次,她认为她的女儿会在圣诞节来看望她,但在圣诞节后来看她的消息没有让她开心.在圣诞前夕,我以问她是否想那晚在教堂来个烛光礼拜的方式给她个惊喜,我带她去了她所有朋友都在的那个老社区,不久一些她的朋友就来了,跑过来向她问候并和她坐在一起.这个故事的真相是我是收到最好礼物的人,艾丽丝脸上的微笑.
解答 25-28 CBCA
25.答案 C 推断题.划线词所在句"She got dementia and so she had been in the hospital twice."句意为"她得了 _____ 所以她去了两次医院",由此可推知,"dementia"应是一种疾病,所以她才去医院治疗.故正确答案为C.
26:答案 B 细节题.由倒数第三段第一句"Instead of taking her to my church,I took her to her old neighborhood church where all her friends were."可知,作者把老人带到了她的 old neighborhood church.故正确答案为B.
27:答案 C 细节题.由最后一段中的"I am the one who got the best gift:the smile on Alice's face"可知,作者得到的最好礼物是 Alice 洋溢在脸上的微笑,即 Alice 的快乐是作者得到的最好礼物.故正确答案为C.
28:答案 A 主旨题.文章主要讲述了作者在平安夜帮助一位老人获得快乐的故事,"Christmas Eve"为全文主要线索,所以A项适合作为本文标题.B项,"所有孤独老人的梦想",不符合文章主要内容,所以B项错误.C项,"我的特殊工作",不能反映文章主要内容,所以C项错误.D项,"真正的爱",不能反映文章主要内容,所以D项错误.故正确答案为A.
点评 英语记叙文以描写叙述为主,主要描写人物、事件、地点、或过程.特点是,其主题往往潜伏在字里行间,没有直接地表白出来;文章主旨要透过体察所揭示的人物、事件来进行提炼.描写手法大多按时间跨度、空间顺序、上下顺序来展开.阅读记叙文体应采取掠读和扫读的方法,快速抓住文中描写的主要内容,从整体上去把握文章的连贯性,进而大体上揣测出作者的写作意图及情感主线.高考阅读就记叙文设题大多以细节理解为主.
| A. | Exposed to | B. | Opposed to | C. | Addicted to | D. | Accustomed to |
One evening,a passer-by asked to(33)A for the night.Seeing that he had an (34)B face,she let him in and gave him a nice (35)C.The next morning the stranger,actually a sorcerer (巫师),thanked her by granting (允准) her(36)D that anyone who climbed up her tree should not be able to come back down until she(37)Ait.
When the children came back to steal her(38)D,she had them stuck on the tree.They had to beg her long (39)D she gave the tree permission to let (40)go.Aunty Misery was free from the (41)C at last.
One day another man (42)C her door.This one did not look trustworthy to her,(43)A she asked who he was."I am Death,I've come to take you (44)A me."said he.
Thinking fast Aunty Misery said,"Fine,but I'd like to (45)B some pears from my dear tree to remember the (46)B it brought to me in this life.But I am too (47)C to climb high to get the best fruit.Will you be so (48)B as to do it for me?"With a deep sigh,Mr.Death climbed up the tree (49)C and was immediately stuck to it.No matter how much he warned or begged,Aunty Misery(50)A not allow the tree to let Death go.
| 31.A.helping | B.making her acquaintance | C.interrupting | D.making fun of |
| 32.A.calling | B.shouting | C.announcing | D.whispering |
| 33.A.stay | B.live | C.hide | D.lie |
| 34.A.interesting | B.honest | C.anxious | D.angry |
| 35.A.gift | B.kiss | C.treat | D.smile |
| 36.A.suggestion | B.demand | C.permission | D.wish |
| 37.A.permitted | B.promised | C.answered | D.declared |
| 38.A.branch | B.food | C.tree | D.fruit |
| 39.A.after | B.while | C.since | D.before |
| 40.A.it | B.them | C.him | D.her |
| 41.A.trick | B.question | C.trouble | D.difficulty |
| 42.A.stepped into | B.left for | C.stopped at | D.walked around |
| 43.A.so | B.but | C.although | D.because |
| 44.A.with | B.off | C.upon | D.for |
| 45.A.choose | B.pick | C.shake | D.hit |
| 46.A.honor | B.pleasure | C.hope | D.excitement |
| 47.A.light | B.short | C.old | D.thin |
| 48.A.proud | B.kind | C.fine | D.smart |
| 49.A.disappointedly | B.cheerfully | C.unwillingly | D.eagerly |
| 50.A.would | B.could | C.should | D.might. |
| A.embarrassing | B.claims | C.equipped | D.launched | E.accused | |
| F.previously | G.properly | H.features | I.completely | J.unreliable | K.concerns |
The street view cars,each (41)C with nine 2.5meter-high multi-directional cameras,silently travel around the streets,taking pictures of city centers,side streets and even residential areas.
They have (42)F captured sunbathing girls,children fighting and even a man dressed as Paddington Bear waving at the camera,raising (43)K about invasion of privacy.
But these potentially(44)A shots,taken near Amsterdam,are the first time that the lens(镜头) has been turned on the Google company and its black cars.
Google Street View,(45)D in 2007,allows"armchair explorers"to travel the world with a click of a mouse button.It (46)H locations on all seven continents,and its makers claim that 95percent of the UK has been mapped out on the company's servers.
Some users of the service,who(47)E the company's Google Maps of being (48)J,said that the picture showed that you couldn't always rely on technology.One said:"This is why I still have a map in my car.I often use Google Streetview,but I never rely on it (49)I or use it to plan routes."Another added:"It told me to drive straight through a petrol station on one occasion."
A Google spokesperson denied the (50)B.She said:"It doesn't look to me like they're lost.The drivers undergo training so they know how to use the equipment and it looks like this might more likely be what they're doing."
| A. | Provide | B. | Providing | C. | Being provided | D. | Having provided |
| A. | Consequently | B. | Actually | C. | Surprisingly | D. | Obviously |