题目内容
【题目】 Sales of Apple’s new iPhone 11 in China began on Friday, but were met with a cooler welcome from customers than in previous years. Unlike in previous years, no long lines were seen outside Chinese shops on Friday for the new iPhone, and the product release (发布) only made the headlines in a few media.
Huawei released its Mate 30 smartphone series on Thursday night. Its new devices(设备) have won consumers’ hearts at home and abroad. Many compared it with Apple’s new iPhone 11, saying that beats the new iPhone because of innovation and quality. One customer named Zhao Kai, an IT specialist who pre-ordered a Mate 30 Pro on Friday, said that he chose Mate 30 without hesitation. Zhao said, “It’s clear that Huawei’s new phone with its advanced 5G mode would lead the future global telecommunications market, too.”
In contrast with iPhone 11’s poor sales, Chinese netizens (网民) have joined in discussions on Mate 30 and iPhone 11. An online poll on the Mate 30 and iPhone 11 on Weibo on Friday showed that more than 60 percent of netizens chose the Mate 30, while less than 20 percent chose the iPhone 11. Many chose Huawei as a result of its technology.
Overseas customers also joined in the heated discussions on Huawei’s new flagship devices on sites. On Twitter, many netizens said “nice”, “best phone ever” and “my favorite one” on Huawei’s Twitter account. Some netizens in countries like the UK, the Netherlands and Argentina asked when Huawei’s new devices would be released in their countries.
【1】How did customers react to Apple’s new product?
A.They thought it was cool to use it.
B.They stood in long lines to purchase it.
C.They thought its quality was worse than before.
D.They were less interested in it than former years.
【2】In what aspect is Mate 30 better than iPhone 11 according to Paragraph 2?
A.The price and the weight.B.The appearance and the speed.
C.The quality and innovation.D.The service life and function.
【3】What does the underlined word “poll” in Paragraph 3 probably mean?
A.Store.B.Survey.C.Market.D.Exam.
【4】What could be the best title for the text?
A.New Technology - 5GB.Huawei Is Better than Apple
C.Apple’s New iPhone 11D.Huawei’s Mate 30 Defeats iPhone 11
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】D
【解析】
这是一篇新闻报道。文章主要介绍了华为Mate 30击败iPhone 11。
【1】细节理解题。根据第一段中Sales of Apple’s new iPhone 11 in China began on Friday, but were met with a cooler welcome from customers than in previous years.苹果(Apple)新款iPhone 11上周五开始在中国销售,但消费者的反应比前几年冷淡。可知,顾客对苹果的新产品的兴趣不如前几年。故选D项。
【2】细节理解题。根据第二段中Many compared it with Apple’s new iPhone 11, saying that beats the new iPhone because of innovation and quality.许多人将其与苹果的新iPhone 11相提并论,称其在创新和质量方面胜过新iPhone。可知,Mate30在质量与创新方面比iPhone 11更好。故选C项。
【3】推理判断题.根据第三段An online poll on the Mate 30 and iPhone 11 on Weibo on Friday showed that more than 60 percent of netizens chose the Mate 30, while less than 20 percent chose the iPhone 11.周五在微博上进行的一项关于Mate 30和iPhone 11的在线调查显示,超过60%的网民选择了Mate 30,而选择iPhone 11的不到20%。可知,划线词“poll”意为“投票,调查”。故选B项。
【4】主旨大意题。根据第二段中Many compared it with Apple's new iPhone 11, saying that beats the new iPhone in terms of innovation (创新)and quality很多人比较它与苹果的iPhone 11,比新iPhone的创新和质量要好。可知,本文讲述了华为Mate 30在质量和创新方面均优于iPhone 11,受到国民热购。故选D项。