题目内容
【题目】 Have you wondered why you have two eyes and why they are set close together on the front of your face? The reasons are simple and important to the way you see the rest of your world.
Your eyes are like two small cameras. A camera catches an image of an object and records it on film.Similarly,when you look at something,each eye takes in what it sees and sends this image to the back of the eyeball.Because your eyes are set close together,they view the world from about the same height but from slightly different angles. Working as a team, the eyes send the images to your brain, which puts them together into a single, centered image.
Seeing in stereo means seeing with two eyes working together,which is called stereoscopic sight.This allows you to view the world in three dimensions,or 3-D.Seeing depth helps you to judge the distance between you and the objects you see and to adjust to the changing angle at which you see something as you move closer to or farther away from it.If images are coming from only one eye, however,only two of these dimensions-height and width-can be perceived.A world seen with one eye is thus two-dimensional,as in a photograph.
Now consider why your two eyes are on the front of your face.Think of other animals with this same arrangement.They are all animals that hunt,like lions and wolves.Their eyes face directly in front of them.This provides a field of sight about 180 degrees wide,which is called binocular sight.On the other hand,animals that are hunted have eyes on the sides of the head,which provides nearly 360-degree field of sight.In order to stay alive,they need to see things coming from the sides and from behind.However,without stereoscopic sight,they have difficulty determining how far a danger is.
With sight both stereoscopic and binocular,humans share with animal hunters the ability to see from side to side and to accurately determine the distance.If you think it would be great to have another type of sight,perhaps with hundreds of tiny eyes like many insects do,think again! Each tiny insect eye sees only a tiny part.Besides,what if you needed glasses? Be glad for the eyesight that you have.
【1】According to the passage,an eye is like a camera because both
A. can record images
B. can imagine objects
C. provide centered images
D. work at the same height
【2】Stereoscopic sight is a result of having
A. a three-hundred-sixty-degree field of sight
B. hundreds of eyes,all seeing parts of an image
C. two eyes close to one another that work together
D. one eye on either side of the head,each seeing a different image
【3】The author implies that “seeing in stereo”
A.is similar to the way cameras work
B.is an ability humans are fortunate to have
C.would be better for a wider field of sight
D.helps people to have better sight than animals
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【解析】
试题分析:本文讲述了什么是立体视觉,介绍了人眼是如何工作的,以及人眼所处位置对定位的影响等信息。人类应该为有这样的眼睛而感到感激,因为眼睛对生存非常重要,无论是动物还是人类。
【1】细节分析题。第二段“A camera catches an image of an object and records it on film.”,摄像头可以捕捉物体的影像。故选A.
【2】细节分析题。第二段“Because your eyes are set close together,they view the world from about the same height but from slightly different angles. ”,可知两只眼睛距离很近是为了在同一高度,以及减少角度误差;第三段第一句表示,立体视觉就是两只眼睛一起工作,可以使我们看到是一个立体的世界。故选C.
【3】推理判断题。最后一段“Be glad for the eyesight that you have.”可知我们对拥有这样一双眼睛要心存感激,这是我们与生俱来的财富。故选B.
【题目】
HIGHFIELD COMPREHENSIVE SCHOOL SCHOOL REPORT Form Teacher: G. Baker Pupil’s Name: Simon Watkins Term: Summer 2014 Form: Ⅳ B
FORM TEACHER’S REMARKS HEADMASTER Basically satisfactory work and progress I shall be keeping an eye on his though he will now have realized, I hope, that progress in his weaker subjects in certain subject areas he needs to make speedy though his success in the sciences is improvement. most pleasing. |
【1】According to the comments of the Physical Education teacher, Simon_______.
A.is too talkative in the class
B. likes to work with his classmates
C. doesn’t exercise his body at the right time
D. becomes weak because he doesn’t exercise at
【2】Which of Simon’s subjects will attract the headmaster’s attention in future?
A. Biology and Maths.
B. History and French.
C. English and Chemistry.
D. Physics and Physical Education.
【3】Which of the following statements best describes Simon?
A. He has made great progress in language classes.
B. His potential has been fully reflected in science classes.
C. His grade in maths makes him a born scientist.
D. He needs to improve his attitude on certain subjects.
【4】Based on the school report, which of the following statements is true?
A. Simon didn’t bother his teacher to revise French.
B. Basically, Simon did a good job in science.
C. Simon is a determined learner in English.
D. Simon is able to pay attention to history for long.