题目内容
In Canada you can find dogs, cats, horses, etc. in almost every family. These are their pets. People love these pets and have them as their good friends. Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections(注射) so that they won’t carry diseases. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every kind of stores. Some people spend around two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit people’s houses, they would be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go and nobody is allowed to kill any animal in Canada. They have a law against killing wild animals. If you killed an animal, you would be punished. If an animal happened to get run over by a car, people would be very sad about it.
People in Canada have many reasons to like animals. One of them might be: Their family ties are not as close as ours. When children grow up, they leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.
1.The passage mainly talks about ______.
A.how to keep diseases from pets B.Canadians have pets as friends
C.how to take good care of pets D.life of the old in Canada
2.Pets are given injections in animal hospitals ______.
A.in order to keep them safe B.after being taken home
C.because they carry diseases D.because they are sick
3.The word “bird feeder” in the second paragraph probably means ______.
A.a person who gives food to birds B.a container that has food for birds
C.something that catches birds D.an animal that eats birds
1.B
2.A
3.B
【解析】
试题分析:本文讲述的是加拿大人养宠物的问题,他们是如何养宠物的,为什么喜欢样宠物。
1.主旨题:文章第一段第一句In Canada you can find dogs,cats,horses,etc. in almost every family. These are their pets.是主题句,说的是加拿大的宠物。选B
2.细节题:从第一段的句子:they take them to animal hospitals to give them injections(注射) so that they won’t carry diseases.可知给宠物打针是为了让它们安全。选A
3.猜词题:从文章第二段的You will also find that almost every family has a bird feeder in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal.说明bird feeder是装鸟食的容器,答案是D
考点; 考查日常生活类短文
点评:文章内容比较简单,需要考生细致耐心的读完全文,在根据文章中的关键内容,准确定位。以细节题的考查为主,细节题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,正确答案的根据一定可以在原文中找到,即原文的改写往往成为正确选项。通常细节题的正确选项有以下特征:对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些词换成意义相近的词,成为正确选项。词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的语态,给考生制造障碍。语言简化。把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。正话反说。把原文中的意思反过来表达而成为正确选项(适用于寻找错误选项的题目)
In Canada you can find dogs, cats, horses, etc. in almost every family. These are their pets. People love these pets and have them as their good friends. Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections(注射) so that they won’t carry diseases. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every kind of stores. Some people spend around two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit people’s houses, they would be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go and nobody is allowed to kill any animal in Canada. They have a law against killing wild animals. If you killed an animal, you would be punished. If an animal happened to get run over by a car, people would be very sad about it.
People in Canada have many reasons to like animals. One of them might be: Their family ties are not as close as ours. When children grow up, they leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.
【小题1】The passage mainly talks about ______.
| A.how to keep diseases from pets | B.Canadians have pets as friends |
| C.how to take good care of pets | D.life of the old in Canada |
| A.in order to keep them safe | B.after being taken home |
| C.because they carry diseases | D.because they are sick |
| A.a person who gives food to birds | B.a container that has food for birds |
| C.something that catches birds | D.an animal that eats birds |
When you’re lying on the white sands of the Mexican Rivera, the stresses (压力) of the world seem a million miles away. Hey, stop! This is no vacation—you have to finish something.
Here lies the problem for travel writer and food critic (评论家) Edie Jarolim. “I always loved traveling and always liked to eat, but it never occurred to me that I could make money doing both of those things,” Jarolim said. Now you can read her travel advice everywhere--- in Arts and Antiques, in Brides, or in one of her three books, The Complete Idiot Travel Guide to Mexican Beach Resorts.
Her job in travel writing began some eight years ago. After getting a PhD in English in Canada, she took a test for Frommer’s travel guides, passed it, and got the job. After working at Frommer’s, Jarolim worked for a while at Rough Guides in London, then Fodor’s where she fell so in love with a description of the Southwest of the U.S. that she moved there.
Now as a travel writer, she spends one-third of her year on the road. The rest of the time is spent completing her tasks and writing reviews of restaurants at home in Tucson, Arizona.
As adventurous as the job sounds, the hard part is fact-checking all the information. Sure, it’s great to write about a tourist attraction, but you’d better get the local museum hours correct or you could really ruin someone’s vacation.
1.What is most difficult for Jarolim?
|
A.Working in different places to collect information. |
|
B.Checking all the facts to be written in the guides. |
|
C.Finishing her work as soon as possible. |
|
D.Passing a test to write travel guides. |
2.What do we know about Jarolim from the text?
|
A.She is successful in her job. |
|
B.She finds her life full of stresses. |
|
C.She spends half of her time traveling. |
|
D.She is especially interested in museums. |
3.What would be the best title for the text?
|
A.Adventures in Travel Writing |
B.Working as a Food Critic |
|
C.Travel Guides on the Market |
D.Vacationing for a Living |