题目内容

   For many managers, “team building” means two days spent doing role-playing exercises in a conference hotel far from head office. But perhaps a more effective way to build teams is simply by playing real team sports,such as soccer,cricket or softball.

   David Clark,a project manager at Atisreal UK,is one of the organisers of the company's two soccer teams. He says the main point is fitness but it also has another advantageIt gives the guys a chance to meet and relax with their peers (同等地位的人) from other departments. It builds cross-company relationships. ”

    Louise Aston,a human resources director,takes a similar view,pointing out that as well as bringing disparate divisions together,sport cuts through hierarchies (等 级制度) .Not only does it promote health,it can knock leadership on the head. The person who's iest at soccer could well be a person who works in the warehouse (库 房) . Then his confidence will be built.

    Another reason why companies would like to promote team sports is that they are relatively cheap. Peter Mills,chief health officer at Vielife,says, “The contributions a company might make towards running a sports team—paying its league fees,for example —are pretty small compared to other expenditure in the field of well-being.

   However,he warns,there is a potential downside. Sports are,by their nature,competitive and not everyone is good at them. “There are people who can be a bit self-conscious and you need to ensure you don't marginalise (忽视 ) them. The emphasis is on sports such as scxcer and netball,but with a recognition that not everyone likes sweaty exercise,there is also chess,” he adds.

50. How many advantages of team sports are mentioned in the passage?

   A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

51. The underlined part “bringing disparate divisions together” in Paragraph 3 might refer to“

   A. building cross-company relationships

   B. cutting through hierarchies

   C. promoting health

   D. bringing fun to the employees

52. We can learn that by cutting through hierarchies,

   A. the ordinary employees may be more confident

   B. the employers’ positions will be threatened

   C. everyone will be equal regardless of sex,age and income

   D. no one will be prejudiced inside the company

53. The disadvantage of team sports is that .

   A. people who like sports are too competitive

   B. someone bad at sports might not feel at home when playing sports

   C. self-conscious people are not competitive

   D. chess is not included in the team building programmes

54. The purpose of the passage is to .

   A. introduce the meaning of “team building”

   B. explain why team sports is a new way of “team building”

   C. narrate the characteristics of the team sports

   D. stress different people have different characters

50. C 51. A 52. A 53. B 54. B

50. C解析:细节理解题。第二段先介绍了 这一举措的一个好处:健身;然后又说明它 的第二个好处:给大家提供见面和放松的 机会。第三段讲了另一个好处:突破公司 纵向的等级制度。第四段讲了它的最后一 个好处:节省成本。共计四个好处。

51. A解析:词义猜测题。画线部分所在句 及后面紧跟部分的意思是“除了可以 bringing disparate divisions together,运动还 可以切断等级制度”。这说明bringing disparate divisions together 应 指上文 提到的 “ It builds cross-company relationships. ” 

52. A解析:推理判断题。根据第三段最后 两句话可知选A.

53. B解析:细节理解题。由最后一段可知 选 B.

54. B解析:主旨大意题。本文主要解释为 什么团体运动是公司团队建设的好举措。 故选B

练习册系列答案
相关题目

第二节完形填空(共20小题;每小题1. 5分,共30分) Bcxly language is the quiet,secret and most powerftil language of all!It speaks 36 than words. According to specialists,our bodies send out more 37 than we realise. In fact,non-verbal communication (非言语交际) takes up about 50% of what we really 38 . And body language is particularly 39 when we attempt to communicate across cultures (文化) . Indeed,what is called body language is so 40 a part of us that it^ actually often unnoticed. And misunderstandings occur as a result of it.

41 , different societies treat the 42 between people differently. Northern Europeans usually do not like having 43 contact (接角虫) even with friends,and certainly not with 44 . People from Latin American countries,

45 , touch each other quite a lot. Therefore,it's possible that in 46 , it may look like a Latino is 47 a Norwegian all over the room. The Latino,trying to express friendship,will keep moving 48 . The Norwegian,very probably seeing this as pushiness,will keep 49 —

which the Latino will in return regard as 50 .

Clearly,a great deal is going on when people 51 . And only a part of it is in the words themselves.

And when parties are from 52 cultures,there's a strong possibility of 53 . But whatever the situation,the best 54 is to obey the Golden Rule: treat others as you would like to be 55

36. A. straighter   B. louder

   C. harder   D. further

37. A. sounds   B. invitations

   C. feelings   D. messages

38. A. hope   B. receive

   C. discover   D. mean

39. A. immediate   B. misleading

   C. important   D. difficult

40. A. well   B. far   C. much   D. long

41. A. For example   B. Thus

   C. However   D. In short

42. A. trade   B. distance

   C. connections   D. greetings

43. A. eye   B. verbal

   C. bodily   D. telephone

44. A. strangers   B. relatives

   C. neighbours   D. enemies

45. A. in other words   B. on the other hand

   C. in a similar way   D. by all means

46. A. trouble   B. conversation

   C. silence   D. experiment

47. A. disturbing   B. helping

   C. guiding   D. following

48. A. closer   B. faster

   C. in   D. away

49. A. stepping forward   B. going on

   C. backing away   D. coming out

50. A. weakness   B. carelessness

   C. friendliness   D. coldness

51. A. talk   B. travel   C. laugh   D. think

52. A. different   B. European

   C. Latino   D. rich

53. A. curiosity   B. excitement

   C. misunderstanding   D. nervousness

54. A. chance   B. time

   C. result   D. advice

55. A. noticed   B. treated

   C. respected   D. pleased

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网