题目内容
For many managers, “team building” means two days spent doing role-playing exercises in a conference hotel far from head office. But perhaps a more effective way to build teams is simply by playing real team sports,such as soccer,cricket or softball.
David Clark,a project manager at Atisreal UK,is one of the organisers of the company's two soccer teams. He says the main point is fitness but it also has another advantageIt gives the guys a chance to meet and relax with their peers (同等地位的人) from other departments. It builds cross-company relationships. ”
Louise Aston,a human resources director,takes a similar view,pointing out that as well as bringing disparate divisions together,sport cuts through hierarchies (等 级制度) .Not only does it promote health,it can knock leadership on the head. The person who's iest at soccer could well be a person who works in the warehouse (库 房) . Then his confidence will be built.
Another reason why companies would like to promote team sports is that they are relatively cheap. Peter Mills,chief health officer at Vielife,says, “The contributions a company might make towards running a sports team—paying its league fees,for example —are pretty small compared to other expenditure in the field of well-being.
However,he warns,there is a potential downside. Sports are,by their nature,competitive and not everyone is good at them. “There are people who can be a bit self-conscious and you need to ensure you don't marginalise (忽视 ) them. The emphasis is on sports such as scxcer and netball,but with a recognition that not everyone likes sweaty exercise,there is also chess,” he adds.
50. How many advantages of team sports are mentioned in the passage?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
51. The underlined part “bringing disparate divisions together” in Paragraph 3 might refer to“
A. building cross-company relationships
B. cutting through hierarchies
C. promoting health
D. bringing fun to the employees
52. We can learn that by cutting through hierarchies,
A. the ordinary employees may be more confident
B. the employers’ positions will be threatened
C. everyone will be equal regardless of sex,age and income
D. no one will be prejudiced inside the company
53. The disadvantage of team sports is that .
A. people who like sports are too competitive
B. someone bad at sports might not feel at home when playing sports
C. self-conscious people are not competitive
D. chess is not included in the team building programmes
54. The purpose of the passage is to .
A. introduce the meaning of “team building”
B. explain why team sports is a new way of “team building”
C. narrate the characteristics of the team sports
D. stress different people have different characters
50. C解析:细节理解题。第二段先介绍了 这一举措的一个好处:健身;然后又说明它 的第二个好处:给大家提供见面和放松的 机会。第三段讲了另一个好处:突破公司 纵向的等级制度。第四段讲了它的最后一 个好处:节省成本。共计四个好处。
51. A解析:词义猜测题。画线部分所在句 及后面紧跟部分的意思是“除了可以 bringing disparate divisions together,运动还 可以切断等级制度”。这说明bringing disparate divisions together 应 指上文 提到的 “ It builds cross-company relationships. ”
52. A解析:推理判断题。根据第三段最后 两句话可知选A.
53. B解析:细节理解题。由最后一段可知 选 B.
54. B解析:主旨大意题。本文主要解释为 什么团体运动是公司团队建设的好举措。 故选B