题目内容

Still seeking a destination for your weekend break? There are some places which are probably a mere walk away from your college.

King's Art Centre

A day at the Centre could mean a visit to an exhibition of the work of one of the most interesting contemporary artists on show anywhere. This weekend sees the opening of an exhibition of four local artists.

You could attend a class teaching you how to 'learn from the masters' or get more creative with paint--free of charge. The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee.

The Botanic Garden

The Garden has over 8, 000 plant species; it holds the research and teaching collection of living plants for Cambridge University.

The multi-branched Torch Aloe here is impressive. The African plant produces red flowers above blue-green leaves, and is not one to miss.

Get to the display house to see Dionaea muscipula, a plant more commonly known as the Venus Flytrap that feeds on insects and other small animals.

The Garden is also a place for wildlife-enthusiasts. Look for grass snakes in the lake. A snake called 'Hissing Sid' is regularly seen lying in the heat of the warm sun.

Byron's Pool

Many stories surround Lord Byron's time as a student of Cambridge University, Arriving in 1805, he wrote a letter complaining that it was a place of "mess and drunkenness". However, it seems as though Byron did manage to pass the time pleasantly enough. I'm not just talking about the pet bear he kept in his roans. He spent a great deal of time walking in the village.

It is also said that on occasion Byron swam naked by moonlight in the lake, which is now known as Byron's Pool. A couple of miles past Grantchester in the south Cambridgeshire countryside, the pool is surrounded by beautiful circular paths around the fields. The cries of invisible birds make the trip a lovely experience and on the way home you can drop into the village for afternoon tea. If you don't trust me, then perhaps you’ll take it from Virginia Woolf--over a century after Byron, she reportedly took a trip to swim in the same pool.

1.As mentioned in the passage, there is a small charge for_____.

A. attending the masters' class

B. working with local artists

C. learning life drawing

D. seeing an exhibition

2."Torch Aloe" and "Venus Flytrap" are_____.

A. wildlife-enthusiasts

B. rarely-seen snakes

C. common insects

D. impressive plants

3.We can infer from the passage that Byron seemed_____.

A. to fear pet bears

B. to like walking

C. to finish university in 1805

D. to be a heavy drinker

4.What is the passage mainly about?

A. Some places for weekend break

B. Unknown stories of Cambridge University.

C. A way to become creative in art.

D. The colorful life in the countryside.

 

1.C

2.D

3.B

4.A

【解析】

试题分析:文章主要介绍了King's Art Centre, The Botanic Garden, Byron's Pool等一些适合周末散步的地方。做题时注意从文中寻找提示。

1.The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee.”可知,King's Art Centre的life drawing classes收取少量的费用,故选C。

2.The multi-branched Torch Aloe here is impressive. The African plant...a plant more commonly known as the Venus Flytrap”可知,"Torch Aloe"和"Venus Flytrap"是两种植物,故选D。

3.the pet bear he kept”排除A;根据“Arriving in 1805”排除C;D项未提及;根据倒数第二段“He spent a great deal of time walking in the village.”可知,Byron喜欢散步,故选B。

4.There are some places which are probably a mere walk away from your college.”可知,文章主要介绍了一些适合散步的地方,故选A。

考点:生活类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Batteries can power anything from small sensors to large systems.While scientists are finding ways to make them smaller but even more powerful, problems can arise when these batteries are much larger and heavier than the devices themselves.University of Missouri(MU) researchers are developing a nuclear energy source that is smaller, lighter and more efficient.

“To provide enough power, we need certain methods with high energy density(密度)”,said Jae Kwon, assistant professor of electrical and computer engineering at MU.“The radioisotope(放射性同位素) battery can provide power density that is much higher than chemical batteries.”

Kwon and his research team have been working on building a small nuclear battery, presently the size and thickness of a penny, intended to power various micro / nanoelectromechanical systems (M/NEMS).Although nuclear batteries can cause concerns, Kwon said they are safe.

“People hear the word ‘nuclear’ and think of something very dangerous,” he said, “However, nuclear power sources have already been safely powering a variety of devices, such as pace-makers, space satellites and underwater systems.”

His new idea is not only in the battery’s size, but also in its semiconductor(半导体).Kwon’s battery uses a liquid semiconductor rather than a solid semiconductor.

“The key part of using a radioactive battery is that when you harvest the energy, part of the radiation energy can damage the lattice structure(晶体结构) of the solid semiconductor,” Kwon said, “By using a liquid semiconductor, we believe we can minimize that problem.”

Together with J.David Robertson, chemistry professor and associate director of the MU Research Reactor, Kwon is working to build and test the battery.In the future, they hope to increase the battery’s power, shrink its size and try with various other materials.Kwon said that battery could be thinner than the thickness of human hair.

1.Jae Kwon gave examples in Paragraph 4_________.

A.to show chemical batteries are widely applied.

B.to introduce nuclear batteries can be safely used.

C.to describe a nuclear-powered system.

D.to introduce various energy sources.

2.According to Jae Kwon, his nuclear battery _______.

A.uses a solid semiconductor

B.will soon replace the present ones.

C.could be extremely thin

D.has passed the final test.

3.The text is most probably a ________.

A.science news report B.book review

C.newspaper ad D.science fiction

 

请阅读下面短文, 并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。

There is a story telling of a religious master who is said to be capable of moving mountains. A man came to him asking for a demonstration. The master sat in front of a mountain for a moment, then went to the other said of it and declared the end of the demonstration. All the audiences were greatly puzzled and begged him for an explanation. He said, “There has never been a way of moving mountains; what you can do is to go to the mountain if it doesn’t come.”

One of my friends, though with the makings of a merchant, was bent on being a painter. He resigned from office and devoted himself entirely to painting at home. Several years, however, saw no progress in this regard.

A painful retrospection bought him to his senses. He made up his mind to take up business in place of painting. It took him only a few years to become a rich businessman. Meanwhile he spent his spare time exchanging experience and skills in painting and calligraphy. His works finally won acclamation by expert painters and were on sale in art gallery and grand hotels. He had his collections published and his dream of becoming a painter came true at last.

[写作内容]

1.概括短文的内容要点,该部分的字数大约30词左右;

2.就“山不过来,我就过去”为主题,发表你的看法,至少包含以下的内容要点,该部分的字数大约120词左右。

1)根据你的生活经历,当所面对的事实无法改变时,是否应该改变自己?

2)简述一个改变自己的例子;

3)你认为有时候改变自己,才能最终改变属于自己的世界吗?

[写作要求]

你可以使用实例或其他论述方法支持你的观点,也可以参照阅读材料的内容,但不要抄袭阅读材料中的句子。

 

 

 

 

 

BEIJING, August 19--Shanghai will launch a pilot textbook recycling scheme in secondary schools from this fall semester to reduce textbook paper consumption, the Shanghai Education Commission revealed yesterday.

The first batch of textbooks to be recycled or reused will be middle school music material. Books on other subjects such as art, physical education and even major subjects like Chinese, math and English, will be included gradually.

The schools taking part in the program will have to purchase new textbooks about every five years and distribute them for students’ use during class sessions. But the books will have to be collected and kept on campus after class, rather than allowing students to take them back home, so that they could be passed on to the next batch of students.

Possessing one’s own brand-new textbooks has been a routine for local elementary school students for decades. The practice, however, leads to huge paper consumption, officials said.

For instance, there are nearly 2 million elementary school students in the city, with an estimated 4,000 tons of paper needed each year. Had these books been reused for five years, more than 80,000 trees could have been saved.

In western countries, such as Australia and America began this practice years ago, which set a good example to other countries, esp. developing ones. (Edited from Shanghai Daily)

要求:

1. 写作内容:Is recycling textbooks a good suggestion?

2. 字数:150词左右;

3. 以约30个词概括短文的要点;

4. 发表你的看法,谈谈你的认识。

 

 

 

 

 

Sometimes people come into your life and they were meant to be there, to serve some sort of purpose, teach you a lesson, or to help you figure out who you are or who you want to become. You never know who these people may be-----a roommate, a neighbor, a professor, a friend, a lover or even a complete stranger------but when you lock eyes with them, you know at the very moment they will affect your life in some profound(深刻的) way.

Sometimes things happen to you that may seem horrible, painful, and unfair at first, but in reflection(反思中), you find that without overcoming those obstacles(障碍), you would have never realized your potential, strength, willpower, or heart. Every thing happens for a reason. Nothing happens by chance or by means of good or bad luck. Illness, injury, lost moments of true greatness, and pure stupidity all occur to test the limits of your soul. Without these small tests, whatever they may be, life would be like a smoothly paved straight flat road to nowhere. It would be safe and comfortable, but dull and utterly pointless.

The people you meet who affect your life, and the success and downfalls you experience, help to create who you are and who you want to become. Even the bad experience can be learned from. In fact, they are sometimes the most important ones. If someone loves you, give love back to them in whatever way you can, not only because they love you, but because in a way, they are teaching you to love and how to open your heart and eyes to things. If someone hurts you, betrays you, or breaks your heart, forgive them, for they have helped you learn about trust and the importance of being cautious to whom you open your heart.

_________________________________. Appreciate every moment and take from those moments everything that you possibly can for you may never be able to experience it again. Talk to people that you have never talked to before, and listen to what they say. Let yourself fall in love, break free and set your sights high. Hold your head up because you have every right to. Tell yourself you are a great individual and believe in yourself, for if you don’t believe in yourself, it will be hard for others to believe in you.

1.From the first paragraph, we can know that ______________.

A. we are bound to be affected by your friends

B. we should love everyone we meet in the life

C. it’s impossible for us to know in advance who can help us

D. we can’t become who we want to be without others’ help

2.The author may agree that ____________.

A. sometimes things may happen because of luck

B. with tests in life, we shape our personalities

C. we shouldn’t let other people affect us

D. life with those small tests can be dull

3.If someone betrays you and hurts you, you should _________.

A. just let it go

B. forgive them and learn from the lesson

C. teach them how to love

D. give them a lesson

4.Which sentence in the following is probably the beginning of Paragraph 4?

A. Make every day count.

B. Walk your own road.

C. Listen to others modestly.

D. Keep optimistic whatever happens.

5.What’s the best title of the passage?

A. How to face obstacles

B. Love those around you

C. Learn to forget and forgive

D. Create your own life

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网