题目内容

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(A),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

The summer holiday is drawing nearly. I feel happy because I will have more time to make good use of. With so many things do, I have made a plan. First, I will keep doing exercises and be health. Second, I’ll go to visit my grandparent. It was them who brought me up. Third, I’ll devote my time to go over the notes. I’ll review that my teachers taught me. Through my hard work, and I’m sure to make many progress. I’m looking forward to having the meaningful holiday.

【答案】1. nearly near

2. do前加to

3. health healthy

4. grandparent grandparents

5. them they

6. go going

7. that what

8. 去掉and

9. many much

10. the a

【解析】

这是一篇议论文。文章讲述了作者对暑假的一些打算。

1. 考查副词。句意:暑假就要到了。nearly“差不多,几乎,是副词,near“接近地,靠近地”,是副词,根据谓语动词is drawing可知此处要用副词near。故将nearly改成 near

2. 考查with的复合结构。句意:有这么多事情要做,我制定了一个计划。根据With so many things可知是with的复合结构,由so many things可知此处要用to do表示将要做的事情。故在do前加to

3. 考查形容词。句意:首先,我将继续做运动,保持健康。根据and be可知此处要用形容词作表语。故将health改成healthy

4. 考查名词的复数。句意:第二,我要去看望我的祖父母。根据my可知此处要用名词,且由下文It was they可知此处要用名词的复数形式。故将grandparent改成grandparents

5. 考查代词。句意:是他们把我养大的。分析句子可知,此处是一个强调句,谓语动词是 brought up,被强调部分是主语,因此要用代词they。故将them改成they

6. 考查动名词。句意:第三,我会花时间复习一下笔记。根据devote my time toto是介词,后接动名词。故将go改成going

7. 考查宾语从句的引导词。句意:根据I’ll review可知后接宾语从句,由taught me可知此处要用what引导宾语从句,whattaught的宾语。故将that改成what

8. 考查连词。根据Through my hard work是状语,可知此处是主句,因此连词and多余。故将and 去掉。

9. 考查形容词。句意:通过我的努力,我肯定会取得很大的进步。根据progress是不可数名词,可知此处要用much修饰名词。故将many改成much

10. 考查冠词。句意:我期待着有一个有意义的假期。根据meaningful holiday可知此处要用a修饰名词holiday,表示“一个”。故将the改成a

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Joe and his wife moved to a new farm with their three sons. A nearby farmer told Joe that there was gold in the soil of his new land. Joe believed and told his sons about it.

His sons actually began digging for gold in the land. Once they finished one piece they would start another. They began to realize that digging for gold was fun! Seeing that, Joe thought he would plant some crops where the dirt had been turned thoroughly. He planted com, tomatoes, and potatoes. His sons continued to dig through the soil, determined to find gold.

As each different crop became ready to be harvested, Joe started to realize that there was more than he and his family could ever eat. One of Joe 's neighbors suggested that he set up a vegetable stand. Joe and his wife did that very thing. This process went on for three years and Joe and his wife became quite rich from it. They were even able to send their sons off to college.

Remember at the beginning of the story Joe was told by his new neighbor that there was gold in the land? Well, the truth is, Joe' s understanding of the English language was less than perfect. His new neighbor friend actually told him that his land had rich soil.

Go out and believe that there is gold in all your challenges so that you can be inspired to pursue(追求)all that you need. The fate will never give up on you, if you never give up on yourself.

1What made Joe believe that there was actual gold in his land?

A.His desire to send his sons to college.B.His dream to become wealthy.

C.His poor understanding of English.D.His trust in his neighbor.

2Joe's three sons took digging for gold as

A.a pleasureB.a challenge

C.a lieD.a dream

3How did Joe deal with his too many crops?

A.By leaving them in the land

B.By selling them to others.

C.By giving them away to neighbors.

D.By exchanging them for gold.

4The best title for this passage would be

A.Telling a white lie

B.Achieving wealth from land

C.Digging for gold

D.Accepting challenges in life

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网