题目内容

【题目】根据所给中文,在每个空格填入适当的内容使短文完整,注意句子的语法是否正确及上下文是否连贯。

Dear Tom,

I’ve been in England for 3 months. 1(这是我第一次来到英国. ) At first, I 2(经历许多困难), for I made no friends here and I was concerned about my stay here too. But now I 3 (跟我的英国朋友相处地很好) who are willing to teach me English, so I am 4 (很感激他们). What's more, I 5(很好地掌握简单的英语) which can be used for daily communication. In return, I teach them Chinese Gongfu. My friends practice it in order to make themselves strong, and I usually join in their practice, which is quite interesting and meaningful.

I must stop here, and please give my regards to your parents.

Yours,

Li Hua

【答案】

1It is the first time that I have been to England

2went through a lot of difficulties

3get/ am getting along/on well with my British friends

4grateful/thankful to them

5have a good command of simple Chinese

【解析】

这是一篇应用文。文章是李华给朋友写的一封信,信中陈述了李华第一次去英国的收获和对朋友的感激。

1考查固定句型。根据汉语提示可知,此处考查固定句型it is the first time that sb have/has done sth某人第一次做某事,来到英国”have been to England, 再结合其他汉语提示,故填It is the first time that I have been to England.

2考查短语。根据汉语提示可知,此处考查短语go through经历,“许多困难”a lot of difficulties,结合语境判断为一般过去时,故填went through a lot of difficulties.

3考查短语。根据汉语提示可知,此处考查短语get on/along well with sb和某人相处的好,根据now判断为一般现在时,或者现在进行时,主语是I,故用do/ am doing,再结合其他汉语提示,故填get/ am getting along/on well with my British friends.

4考查短语。根据汉语提示可知,此处考查短语be grateful to sb对某人感激,再结合其他汉语提示,故填grateful/thankful to them.

5考查短语。根据汉语提示可知,此处考查短语have a good command of熟练掌握,“简单的中文”simple Chinese,结合语境判断此处为一般现在时,再结合其他汉语提示,故填have a good command of simple Chinese.

1小题考查固定句型

“某人第几次做某事”有两种表达形式:it is + 次数 + that sb have/has done it was + 次数 + that sb had done 。例如:

1. It is the first time that I have been to England. 这是我第一次来到英国。

2. It was the first time that I had been to England. 这是我第一次来到英国。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What will come to your mind when you think about YouTube? A girl singing beautiful songs or dancing? This time is a “girl” showing her cooking skills. The 106 year old “girl” is famous recently.

Watch her cooking on YouTube. In her traditional dress, Mastanamma looks lovely while cooking. You can’t imagine her cooking style without going through the video. You will find the granny preparing traditional recipes (食谱) like fried eggs, lamb curry (咖喱), duck curry, and the Watermelon Chicken. With lots of wrinkles on her face, she looks like a goddess of patience. The Watermelon Chicken was especially a great hit which received tens of thousands of viewers. Even The Huf fington Post reported that it had first meant to post videos of bachelors’ cooking their own food but later decided to post the videos of Mastanamma’s cooking. This was loved greatly and appreciation to her style of cooking was everywhere.

Her grandson Laxman is the man behind her YouTube Channel’s management. Laxman secretly shot videos of her and uploaded them to social media. But the granny was unaware of what it was meant for. However, later she liked it when she understood what it was for. She has her Country Foods Channel where she teaches cooking to millions of people and her versions of recipes have become popular.

Mastanamma comes from Gudivada, Andhra Pradesh. At this age, she doesn’t let anyone do her daily routine tasks. Though short and thin, she is a person with strong will and courage. There is a video shared on YouTube where she is celebrating her birthday and enjoying herself, She keeps her birthday card as well. She shares her experiences. She once told a story that once a man touched her hand and she pushed him into the water.

She even has made her style of KFC and French fries as well. Just watch the great scene of Mastanamma’s cooking. Try your luck and see whether you can get the magic of her hand or not.

1What has made Mastanamma famous recently?

A.Her special cooking style.

B.Looking like a goddess of patience.

C.Her strong will and courage.

D.Insisting on cooking on her own.

2The author mentioned The Huf fington Post in the passage to show Mastanamma ________.

A.appealed to world-wide media

B.was widely recognized

C.did better than bachelors in cooking

D.was famous for her traditional recipes

3According to the passage, we can learn that Mastanamma is ________.

A.generous and considerateB.independent and creative

C.enthusiastic and outgoingD.patient and modest

4What could be inferred from the last paragraph?

A.People speak highly of Mastanamma’s cooking.

B.Mastanamma works for KFC.

C.It is lucky to touch Mastanamma’s hand.

D.Mastanamma’s cooking is done by magic.

【题目】If you ask people to name the one person who had the greatest effect on the English language, you will get answers like “Shakespeare,” “Samuel Johnson,” and “Webster,” but none of these men had any effect at all compared to a man who didn’t even speak English-William the Conqueror.

Before 1066, in the land we now call Great Britain lived peoples belonging to two major language groups. In the west central region lived the Welsh, who spoke a Celtic language, and in the north lived the Scots, whose language, though not the same as Welsh, was also Celtic. In the rest of the country lived the Saxons, actually a mixture of Anglos, Saxons, and other Germanic and Nordic peoples, who spoke what we now call Anglo-Saxon (or Old English), a Germanic language. If this state of affairs had lasted, English today would be close to German.

But this state of affairs did not last. In l066 the Normans led by William defeated the Saxons and began their rule over England. For about a century, French became the official language of Eng-land while Old English became the language of peasants. As a result, English words of Politics and the law come from French rather than German. In some cases, modern English even shows a distinction (区别) between upper-class French and lower-class Anglo-Saxon in its words. We even have different words for some foods, meat in particular, depending on whether it is still out in the fields or at home ready to be cooked, which shows the fact that the Saxon peasants were doing the farming, while the upper-class Normans were doing most of the eating.

When Americans visit Europe for the first time, they usually find Germany more "foreign" than France because the German they see on signs and advertisements seems much more different from English than French does. Few realize that the English language is actually Germanic in its beginning and that the French influences are all the result of one man's ambition.

1The two major languages spoken in what is now called Great Britain before l066 were

A.Welsh and ScottishB.Nordic and Germanic

C.Celtic and Old English.D.Anglo-Saxon and Germanic

2Which of the following groups of words are, by inference, rooted in French?

A.president, Lawyer, beefB.president, bread, water

C.bread, field, sheepD.folk, field, cow

3Why does France appear less foreign than Germany to Americans on their first visit to Europe?

A.Most advertisements in France appear in English.

B.They know little of the history of the English language.

C.Many French words are similar to English ones.

D.They know French better than German.

4What is the subject discussed in the text?

A.The history of Great Britain.

B.The similarity between English and French.

C.The rule of England by William the Conqueror.

D.The French influences on the English language.

【题目】Well, parents, surprise! Lots of us are using Twitter and Facebook to find rides, and not just to school. It’s awkward to call a friend and ask for a ride, and half the time they’ll say, “Sorry, my car is full.” But with Twitter, you just tweet (贴子,留言) and look for other people heading the same way.

It may sound risky, but many teens stay within their own social circles to find rides, and don’t branch out beyond friends of friends when asking on Twitter. For me, I only rideshare with people I know, but to some young people, especially those taking longer trips, stranger danger is less of a concern.

The sharing economy got big during the recession(经济衰退). It allows people to access more goods and services using technology, while also allowing them to share cost. And that technology, for me, is what the car was for my mom, a gateway to more freedom.

According to the researchers at the University of Michigan, 30 years ago, eight in ten American 18-year-olds had a driver’s license. Today it’s six in ten. So it’s not that surprising that on my 16thbirthday I wasn’t rushing to get a license. All I wanted was an iPhone. Juliet Schor (Sociology professor at Boston College) knows people my age love being connected and for young people driving means they have to disconnect from their technology, and that’s a negative. So if they could sit in the passenger side and still be connected, that’s going to be a plus.

To me, another plus is ridesharing represents something much bigger than trying to save money. I see it as evidence that people still depend on each other. My generation shares their cars and apartments the way neighbors used to share cups of sugar. For the system to work, some of us still need our own cars. But until I get my own version of the silver Super Beetle, you can find me on Twitter.

1The writer usually rideshares with _____.

A.anyone heading the same wayB.people he knows

C.friends of friendsD.strangers of his age

2Fewer young people choose to ride by themselves because _____.

A.driving means offering free rides to others.

B.getting a driving license becomes more difficult.

C.driving one’s own cars causes a negative impression.

D.driving makes them disconnected from technology.

3We can conclude from the passage that _____.

A.the writer rideshares just to save money

B.people under 18 are not allowed to drive

C.silver Super Beetle is the writer’s favorite

D.the older generation had to fight for freedom

4Which is the best title for the passage?

A.Teens use Twitter to thumb rides.

B.Tips on reducing risks in ridesharing.

C.Car is no longer a gateway to freedom.

D.New generation knows how to save money.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网