题目内容
4.Metro Pocket GuideMetrorail(地铁)
Each passenger needs a farecard to enter and go out.Up to two children under ago five may travel free with a paying customer.
Farecard machine are in every station,Bring small bills because there are no change machines in the station and farecard machine only provide up to 5inchange.
GetoneofunlimitedMetrorailrideswithaOneDayPass.BuyitfromafarecardmachineinMetrostations.Useitafter9:30a.m.untilclosingonweekdays,andalldayonweekendsandholidays.
HoursofService
Open:5a.mMon-Fri 7a.m.Sat-Sun.
Close midnight Sun-Thur.
Lasttraintimevary.Toavoidmissingthelasttrain,pleasecheckthelasttraintimepostedinthestation.
Metrobus
Whenpayingwithexactchange,thefareis 1.35.when paying with a smatTrip? CARD the fare is $1.25
Fares for the Senior/disabled customers
Senior citizens 65 and older and disabled customers may ride for half the regular fare.On Metrorail and Metrobus,use a senior/disabled farecard or SmarTrip? card.For more information about buying senior/disabled farecards,farecard or SmarTripR card and passes,please visit MetroOpenDoors.com or call 202-637-7000 and 202-637-8000.
Senior citizens and disabled customers can get free guide on how to use proper Metrobus and Metrorail services by calling 202-962-1100
Travel tips.
avoid riding during weekday rush periods-before 9:30 a.m.and between 4 and 6 p.m.if you lose something on a bus or train or in a station,please call Lost & Found at 202-962-1195.
32.what should you know about farecard machine?D
A.Theystartsellingticketsat9:30a.m.
B.Theyareconnectedtochangemachines.
C.Theyofferspecialservicetotheelderly.
D.Theymakechangefornomorethan5.
33.At what time does Metrorail stop service on Saturday?B
A.At midnight B.at 3a.m.C.at 5am D.at 7p.m.
34.What is good about a SmarTrip?card?B
A.It is convenient for old people B.It saves money for its users
C.it can be bought at any time D.it is sold on the Internet.
35.Which number should you call if you lose something on the Metro?A
A.202-962-1195 B.202-962-1100
C.202-673-7000 D.202-673-8000.
分析 本文详细介绍了地铁站的一些信息,比如每位成年人持票可以携带两名五岁以下儿童乘坐地铁;月票的购买和使用情况;车票的价格;此外,作者还介绍了一些服务部门的电话号码以方便乘客的需要.
解答 32.D 细节理解题.根据Metrorall (地铁)部分第二段内容"there are no change machines in the stations and farecard machines only provide up to 5inchange."可知,自动售卡机只能最多找5美元的零钱,故答案选D.易错选项为A,文中的Useitafter9:30a,m.until closing on weekdays是使用fare card的时间,而不是fare card machines售票的时间.33.B 细节理解题.根据Hours of service的介绍部分"Close midnight Sun-Thurs.;3a.m.Sat-Sun"可知,在周末停运时间是凌晨3点,故答案选B.34.B 推理判断题.根据第三部分对Metrobus的介绍"Whenpayingwithexactcharge,thefareis1.35.When paying with a SmarTrip?card,the fare is 1.25."可知,如果使用SmarTrip?card支付的话,会比直接付钱省$0.1,所以它对于用户来说是省钱的.故答案选B.35.A 细节理解题.根据文章最后一段的"If you lose something on a bus or train or in a station,please call Lost &Found at 202-962-1195,"可知,如果乘客丢失物品的话可以拨打失物招领处的电话202-962-1195,故答案选A.
点评 本文是广告布告类阅读,阅读这类文章时,应该在整体把握文章结构的前提下,主要注意细节信息.细节题题干都是相应原文的变形(如同义改写、词性转换等),因此要找到答案一定要找到题干在原文中的出处,再把原文和选项相比较.做题时,根据所提问题用寻读、跳读的方法可达到事半功倍的效果.
-Oh,dear!I forgot.( )
| A. | Will you buy | B. | Did you buy | C. | Have you bought | D. | Would you buy? |
-Yeah.I ______ there on business.( )
| A. | go | B. | went | C. | have gone | D. | had gone |
| A. | which | B. | whose | C. | those | D. | in which |
| A. | no matter how | B. | however high | ||
| C. | no matter how much | D. | how much |
| A. | had hooked | B. | was hooking | C. | had been hooked | D. | was hooked |