题目内容

【题目】完形填空
I used to hate being called upon in class mainly because I didn't like attention drawn to myself.And1otherwise assigned(指定)a seat by the teacher,I always2to sit at the back of the classroom.
All this3after I joined a sports team.It began when a teacher suggested I try out for the basketball team.At first I thought it was a crazy4because I didn't have a good sense of balance,nor did I have the5to keep pace with the others on the team and they would tease me.But for the teacher who kept insisting on my "6for it",I wouldn't have decided to give a try.
Getting up the courage to go to the tryouts(选拔)was only the7of it!When I first started8the practice sessions,I didn't even know the rules of the game,much9what I was doing.Sometimes I'd get10and take a shot at the wrong direction which made me feel really stupid.11,I wasn't the only one “new” at the game,so I decided to12on learning the game,do my best at each practice session,and not be too hard on myself for the things I didn't 13“just yet”.
I practiced and practiced.Soon I knew the14and the "moves".Being part of a team was fun and motivating. Very soon the competitive15in me was winning over my lack of confidence.With time,I learned how to play and made friends in the16—friends who respected my efforts to work hard and be a team player.I never had so much fun!
With my17self-confidence comes more praise from teachers and classmates.I have gone from "18" in the back of the classroom and not wanting to call attention to myself,19raising my hand—even when I sometimes wasn't and not 100 percent20I had the right answer. Now I have more self-confidence in myself.
(1)A.as B.until C.unless D.though
(2)A.hoped B.agreed C.meant D.chose
(3)A.continued B.changed C.settled D.started
(4)A.idea B.plan C.belief D.saying
(5)A.right B.chance C.ability D.patience
(6)A.going B.looking C.cheering D.applying
(7)A.point B.half C.rest D.basis
(8)A.enjoying B.preparing C.attending D.watching
(9)A.less B.later C.worse D.further
(10)A.committed B.motivated C.embarrassed D.confused
(11)A.Interestingly B.Fortunately C.Obviously D.Hopefully
(12)A.focus B.act C.reply D.try
(13)A.want B.do C.support D.know
(14)A.steps B.orders C.rules D.games
(15)A.role B.part C.mind D.value
(16)A.process B.operation C.movement D.situation
(17)A.expressed B.improved C.preserved D.recognized
(18)A.dreaming B.playing C.relaxing D.hiding
(19)A.by B.for C.with D.to
(20)A.lucky B.happy C.sure D.satisfied

【答案】(1)、C
(2)、D
(3)、B
(4)、A
(5)、C
(6)、A
(7)、B
(8)、C
(9)、A
(10)、D
(11)、B
(12)、A
(13)、D
(14)、C
(15)、B
(16)、A
(17)、B
(18)、D
(19)、D
(20)、C

【解析】本文是一篇记叙文,作者讲述自己过去不喜欢引起别人重视,到后来在老师建议下参加了篮球队,在从比赛中学会了如何交友,并最终变得积极乐观的故事。
(1)考查连词。根据上文得知“我”过去常常很讨厌在班级上被人点名,因为“我”不喜欢引起别人的注意。除非老师给我指定了座位,否则“我”总是坐在教室的后排。故选C。
(2)考查动词。根据上文,应该是“我”选择坐在教室后排。故选D。
(3)考查动词。根据后面作者的描述,所有的这一切在“我”加了一个篮球队以后发生了改变。故选B。
(4)考查名词。句意:起先,“我”认为老师的这个建议是一个疯狂的想法,因为“我”没有好的平衡感。故选A。
(5)考查名词。根据句意,应该是“我”也没有能力与别的队员保持步调一致,他们会取笑“我”的。故选C。have the ability to do sth.“有能力做某事”。
(6)考查动词短语。go for it!固定短语,“努力去做吧!”。句意:要不是老师坚持让我去努力的话,“我”不会再去尝试的。look for“寻找”;cheer for“为.....欢呼”;apply for“申请”。故选A。
(7)考查名词。句意:鼓起勇气去参加选拔赛仅仅只是这个想法的开始,即只完成了事情的一半。故选B。
(8)考查动词。当“我”第一次参加练习赛时,我甚至连比赛规则都不知道。故选C。
(9)考查固定搭配。much less“更不用说”,而别的答案均没有此意思。句意:更不用说,“我”要做什么了。故选A。
(10)考查形容词。get confused“变得困惑”。有时候“我”变得很困惑,在错误的一边进行了投篮,这使我感到非常愚蠢。故选D。
(11)考查副词。根据上下文意思,作者说自己是幸运的,因为他不是唯一一个新手。B项符合语境。
(12)考查动词短语。句意:我决定集中精力来学习这项运动。focus on “集中精力于”;act on “作用于…...”;rely on “依赖”;try on“试穿”。故选A。
(13)考查动词。作者并没有对自己现在不知道的东西要求过于苛刻。答案选D。
(14)考查名词。根据句意,作者不断的练习,不久就知道了规则和动作。前文提到过作者连对规则都不懂,所以这里应该选rule,故选C。
(15)考查名词。作者参加的这些比赛使他战胜了缺乏自信的毛病。故选B。
(16)考查名词。作者学会了如何打球,如何在此过程中交朋友。故选A。
(17)考查动词。作者不断提高的自信,得到了老师和同学的赞扬。故选B。
(18)考查动词。作者从老是躲在教室后排的学生,不愿引起注意的学生变成了爱举手回答问题的学生。故选D。
(19)考查介词。句意:从老是躲在教室后排的学生,不愿引起注意的学生到爱举手回答问题的学生。故选D。
(20)考查形容词。作者现在经常举手回答问题,甚至有时候自己并不是100%确定答案是正确,也积极回答问题。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
In 1978, I was 18 and was working as a nurse in a small town about 270 km away from Sydney, Australia. I was looking forward to having five days off from duty. Unfortunately, the only one train a day back to my home in Sydney had already left. So I thought I'd hitch a ride (搭便车).
I waited by the side of the highway for three hours but no one stopped for me. Finally, a man walked over and introduced himself as Gordon. He said that although he couldn't give me a lift, I should come back to his house for lunch. He noticed me standing for hours in the November heat and thought I must be hungry. I was doubtful as a young girl but he assured (使……放心) me I was safe, and he also offered to help me find a lift home afterwards. When we arrived at his house, he made us sandwiches. After lunch, he helped me find a lift home.
Twenty-five years later, in 2003, while I was driving to a nearby town one day, I saw an elderly man standing in the glaring heat, trying to hitch a ride. I thought it was another chance to repay someone for the favor I'd been given decades earlier. I pulled over and picked him up. I made him comfortable on the back seat and offered him some water.
After a few moments of small talk, the man said to me, “You haven't changed a bit, even your red hair is still the same.”
I couldn't remember where I'd met him. He then told me he was the man who had given me lunch and helped me find a lift all those years ago. It was Gordon.
(1)The author had to hitch a ride one day in 1978 because ________.
A.her work delayed her trip to Sydney
B.she missed the only train back home
C.she was going home for her holidays
D.the town was far away from Sydney
(2)Which of the following did Gordon do according to Paragraph 2?
A.He helped the author find a ride.
B.He gave the author a ride back home.
C.He bought sandwiches for the author.
D.He watched the author for three hours.
(3)Why did the author offer a lift to the elderly man?
A.She recognized he was Gordon.
B.She had known him for decades.
C.She was going to the nearby town.
D.She wanted to repay the favor she once got.
(4)What does the author want to tell readers through the story?
A.Those who give rides will be repaid.
B.Good manners bring about happiness.
C.Giving sometimes produces nice results.
D.People should offer free rides to others.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多于选项。
Today is a perfect day that can leave you with good memories you may someday share with your friends. Here's how:
You can see or do something a million times, but you can only see or do it for the first time once. As a result, first time experiences usually leave a deep mark in our minds for the rest of our lives. So try to experience something different and you'll have more memories!
Work on something that's great to you. Life is short. Today is the day to take action.
Smile and notice what's right. Everything that happens in life is neither good nor bad.
And no matter how it turns out, it always ends up just the way it should. Either you succeed or you learn something.
Be true to yourself. The only shoes you can wear are your own. If you aren't being yourself, you aren't truly living.
Make a new friend. People are interesting creatures (生物), and no two people are exactly alike. Find out what makes them different. They'll likely open your eyes to wonderful ideas. And you never know, they just might change your life.
Be present. Be here now. Remember, right now is the only dear moment to you. Right now is life. Don't miss it.
A. Learn a new skill.
B. Try something new.
C. It just depends on your opinion.
D. So meet someone new today.
E. And in fact, you're only existing.
F. Pay close attention to what you're doing.
G. Make yourself busy with something meaningful.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网