题目内容
【题目】Your mobile is now much more than just a communication device - more like a remote control for your life. You still call it a "mobile" from habit, but it is an organizer, entertainment device, payment device and security(安全) center, all developed and manufactured by engineers.
What we do need is better mobiles and more intelligence. Because it knows your travel timetable it can check for problems on the roads or with the trains, giving you the best route into work. It can control your home, reprogramming the central heating if you need to get up earlier and keeping an eye on your home by connecting your mobile with the home security system. It is your payment system—you can pay for tickets for journeys or buy items in shops by placing the phone near a sensor(感应器). With an understanding of location, the mobile can also provide directions, or even tell you if your friends or family are nearby.
Usually it will start work even before you wake. It will work with your home entertainment system while you sleep to find programmes that will interest you and download them as a podcast to watch on the train or in other spare moments. It will intelligently work out what to do with incoming phone calls and messages. Because it knows your diary it will also know, for example, to direct voice calls to voicemail when you are in a meeting, perhaps providing a discrete text summary of the caller and the nature of their call.
With its understanding of almost all aspects of your life; many new services become possible. For example, a “Good Food” meal planning service could send daily suggestions for your evening meal based on learned preferences, previous selections made and the likely contents of your refrigerator.
Ten years ago the mobile was purely a device for making voice calls. Now it is a camera, MP3 player, and texting device. This is only the start of an evolution that will turn it into our trusted and indispensable companion in life.
Mobile phones | ||
Your mobile phone is not only a phone but also a remote control for your 【1】. | ||
Functions of your mobile phone | Organizer | *【2】for problems on the roads or with the trains and find the best 【3】into work for you. *Control your home’s central 【4】. *Deal with your phone calls and messages and 【5】voice calls to voicemail when you are in a meeting. *Send daily 【6】for your meals through a “Good Food” meal planning service. |
【7】device | *Find and 【8】programmes for you to watch. | |
Payment device | *Pay for tickets for journeys or 【9】 items in shops. | |
Security center | *You can look after your home by 【10】your mobile phone with the home security system. | |
Conclusion | Mobile phones will be our trusted and necessary helpers in life. | |
【答案】
【1】life
【2】Check
【3】route
【4】heating
【5】direct
【6】suggestion
【7】Entertainment
【8】download
【9】buy
【10】connecting
【解析】现在的手机不仅仅是一种通讯设备,更像是生活中的遥控器。出于习惯,你还是把它称为“移动”,但它是一个(分类记事的)备忘记事簿,娱乐设备,支付设备和安全(安全)中心,而这所有一切都由工程师开发和制造的。它将成为我们生命中值得信赖和不可或缺的伴侣。
【1】life
由第一段第一句“…more like a remote control for your life”可知填life.
【2】Check
由“it can check for problems on the roads or with the trains, 可知填“Check”
【3】route
由第二段中的“giving you the best route into work. ”可知填“route”。
【4】heating
第二段中“It can control your home, reprogramming the central heating if you need to get up earlier” 它可以控制你的家,重新编译中央供暖系统。可知填“heating”。
【5】direct
根据第三段中“it knows your diary it will also know, for example, to direct voice calls to voicemail when you are in a meeting”T知道你的日记,它也会知道,例如,当你在开会时直接打电话给语音信箱。可知填direct。
【6】suggestion
根据第四段中的“…could send daily suggestions for your evening meal based on learned preferences,”根据喜好,可以给你的晚餐提供每日建议。可知填sugguestion。
【7】Entertainment
根据“. It will work with your home entertainment system while you sleep to find programmes that will interest you and download them as a podcast to watch on the train or in other spare moments.”它会在你睡觉的时候和你的家庭娱乐系统一起工作,找到让你感兴趣的节目,下载它们作为播客,在火车上或其他空闲时刻观看。第一段最后一句“but it is an organizer, entertainment device, payment device and security(安全) center”根据这些可以推断出是填Entertainment device。故填Entertainment。
【8】download
根据第三段中的“find programmes that will interest you and download them as a podcast to watch”找到你感兴趣的节目并下….可知填download。
【9】buy
根据第二段中的“you can pay for tickets for journeys or buy items in shops”。 可推断出填“buy”
【10】connecting
根据第二段中的“keeping an eye on your home by connecting your mobile with the home security system”可知填“connecting”。