题目内容

14.On Christmas Eve,an old man experienced an act of warmth from a local store.The man,who asked not to be identified,was sent home from the emergency room,still not feeling well enough to(41)B.The nurses ignored that he was still dizzy and did no t feel (42)Cbehind the wheel.The nurses insisted he was fine and helped put him in his car.
Less than a mile down the road his (43)Dstarted playing tricks on him.He thought (44)Che got something and (45)Cfor several minutes he would be OK.(46)A,there was a St.Louis Bread Company store nearby.
T hen he entered the store and spoke through the window,having very little(47)D.At first,the order taker could not understand him.He explained that he just needed a slice of bread,or something light and he only had a couple dollars in(48)A.The girl in the window asked him to(49)A while she checked what had been left in the bakery.
A few moments later she came back with a large smile on her face and(50)Cin her hand.She(51)Bpresented a loaf of bread and a fancy chocolate cake to the man and said that they were(52)Aher.The man offered up her the(53)Dand it was quickly turned down.The employee asked if the man was OK to drive and offered to(54)Aa police officer in the dining room to follow him home.
The man was so(55)Cfor the generosity of the employee.Not just because she gave him enough bread to help him feel better,but she did it with a(n)(56)B.He wasn't looked down upon or(57)Cinsultingly.The man said it helped him feel better emotionally as well after a (58)Dday in the hospital.
This story goes to show that one simple loaf of bread can not only(59)Aa person for a few meals,but wake the(60)Dand help restore the faith in mankind.
41.A.eatB.driveC.surviveD.walk
42.A.peacefulB.nervousC.comfortableD.fearful
43.A.nurseB.coldnessC.carD.eyesight
44.A.thoughB.beforeC.ifD.because
45.A.shoppedB.cookedC.chewedD.looked
46.A.FortunatelyB.ImmediatelyC.SlowlyD.Obviously
47.A.sleepB.gasC.courageD.voice
48.A.changeB.controlC.shapeD.number
49.A.waitB.thinkC.moveD.listen
50.A.packageB.wineC.foodD.cash
51.A.hesitantlyB.cheerfullyC.regretfullyD.calmly
52.A.onB.inC.forD.with
53.A.rewardB.serviceC.gratitudeD.money
54.A.requestB.orderC.forbidD.permit
55.A.anxiousB.readyC.gratefulD.frightened
56.A.ambitionB.smileC.nodD.wish
57.A.respectedB.lovedC.treatedD.admire
58.A.specialB.happyC.busyD.tough
59.A.feedB.saveC.starveD.attract
60.A.animalsB.familyC.beggarD.soul

分析 本文是一篇记叙文,讲述了在圣诞夜一个男人在医院,他头晕而不能开车,但是护士坚持说他很好并帮助他做到车上.车没走多远他就感觉很不好,他下车到面包店去买面包,遇到了一个热心的店员.店员想免费给他面包,而且问男人是否能开车,并请求让店里的警察跟着他回家.男人非常感谢店员,并且那使他感觉很好.这个故事旨在说明一个简单的面包不仅能够让饥饿的人填饱肚子还能唤醒灵魂帮助人们恢复信心.

解答 41-45 BCDCC       46-50 ADAAC       51-55 BADAC       56-60 BCDAD
41.B.推理判断题.A.eat吃;B.drive驾车;C.survive幸存;D.walk步行;根据下文"behind the wheel"可知此处应为驾车.故选B.
42.C.词义辨析题.A.peaceful平静的;B.nervous紧张的;C.comfortable舒服的;D.fearful害怕的;根据上文"still not feeling well enough"可知他驾驶的时候感觉不舒服.故选C.
43.D.推理判断题.A.nurse护士;B.coldness寒冷;C.car汽车;D.eyesight视力;根据上文"he was still dizzy"可知此处应为视力变得不好.故选D.
44.C.A.though尽管;B.before在…之前;C.if如果;D.because因为;句意:他认为如果他可以咀嚼一些东西,他就会好起来.根据句意并联系上文可知此处应填if.故选C.
45.C.词义辨析题.A.shopped购物;B.cooked做饭;C.chewed咀嚼;D.looked看;句意:如果他可以咀嚼一些东西,他就会好起来.故选C.
46.A.词义辨析题.A.Fortunately幸运的;B.Immediately立刻;C.Slowly慢慢的;D.Obviously明显的;根据上文"他要吃些东西"和"there was a St.Louis Bread Company store nearby"可知在想吃东西的时候发现面包店是一件幸运的事.故选A.
47.D.推理判断题.A.sleep睡觉;B.gas气体;C.courage勇气;D.voice声音;根据"the order taker could not understand him"可知此处他用很小的声音问店员.故选D.
48.A.词义辨析题.A.change零钱;B.control控制;C.shape形状;D.number数量;根据"He explained that he just needed a slice of bread,or something light and he only had a couple dollars in"可知他只有一些零钱.故选A.
49.A.推理判断题.A.wait等待;B.think认为;C.move移动;D.listen听;根据下文"A few moments later she came back with a large smile on her face"可知店员让他等一会.故选A.
50.C.词义辨析题.A.package包裹;B.wine酒;C.food食物;D.cash现金;根据上文"she checked what had been left in the bakery."可知此处她手里拿着食物.故选C.
51.B.词义辨析题.A.hesitantly忧郁地;B.cheerfully高兴地;C.regretfully遗憾地;D.calmly冷静地;根据上文这个店员去查看剩下的食物,可知她很热心.所以她高兴的给面包.故选B.
52.A.考查介词.句意:她递给那个男人一块面包和一块巧克力蛋糕,并说那由她付钱.be on sb.由某人付钱.所以此处应使用介词on.故选A.
53.D.推理判断题.A.reward奖励;B.service服务;C.gratitude感谢;D.money钱;根据"it was quickly turned down"可知他拒绝店员替他付钱,所以他把钱给店员.故选D.
54.A.词义辨析题.A.request要求;B.order命令;C.forbid禁止;D.permit允许;句意:店员问男人是否能开车,并请求让店里的警察跟着他回家.动词request表示礼貌的请求.故选A.
55.C.词义辨析题.A.anxious担忧的;B.ready准备好的;C.grateful感谢的;D.frightened害怕的;句意:他非常感谢店员的慷慨.根据句意和上文可知这个男人很感谢店员.故选C.
56.B.推理判断题.A.ambition志向;B.smile微笑;C.nod点头;D.wish希望;根据上文"she came back with a large smile on her face"可知他感谢店员不仅仅是因为她给他足够的面包还因为她脸上的笑容.故选B.
57.C.词义辨析题.A.respected尊重;B.loved喜爱;C.treated对待;D.admire钦佩;句意:店员没有看不起他也没有无礼对待.根据句意可知此处应使用treated.故选C.
58.D.词义辨析题.A.special特别的;B.happy开心的;C.busy忙碌的;D.tough艰难的;句意:男人说在医院艰难的一天后它使他感觉很好.根据句意和上文在医院的遭遇可知在医院是很艰难的.故选D.
59.A.主旨大意题.A.feed供给;B.save解救;C.starve饿死;D.attract吸引;句意:这个故事旨在说明一个简单的面包不仅能够让饥饿的人填饱肚子还能唤醒灵魂帮助人们恢复信心.feed a person养活一个人.故选A.
60.D.主旨大意题.A.animals动物;B.family家人;C.beggar乞丐;D.soul灵魂;句意:这个故事旨在说明一个简单的面包不仅能够让饥饿的人填饱肚子还能唤醒灵魂帮助人们恢复信心.wake the soul 唤醒灵魂.故选D.

点评 此类题目旨在考察学生综合运用语言知识的能力.做此题时必须通篇考虑,先掌握大意,再综合运用所学词汇、语法及常识进行推理判断.通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,充分利用各种线索答.千万不要看一句,做一句.其次要逐句分析,前后一致,选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配、时态、语法等.这篇完型要多注意:填空时多联系上下文,注意固定搭配如be on sb.由某人付钱等.答案全部填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅了,用词得当,意思正确.

练习册系列答案
相关题目
4.America is truly a"nation on wheels."During the time of the Gold Rush,long trains of horse-drawn wagons (33)rolled(roll) across the vast land in the west of the country.The wagons (34)serving(serve) as both transportation and home for frontier families are a symbol of the country's pioneering past.
Now,while the time of the wagon train is long gone,many Americans still find the home-on-wheels concept fascinating.Today's version is the"recreational vehicle,"or RV(娱乐休闲车).This year marks (35)the 100th anniversary of the manufactured RV in the U.S.That's an industry worth $9billion annually today.
RVs (36)are used(use) for everything from brief leisure activities,such as vacations and camping,to full-time living.Some Americans are living in their RVs year round,and (37)want(want) all the facilities of home:satellite TV and Internet service,appliances,a full bth,and lots of space.RVs with a built-in garage even allow owners (38)to take(take) along motorcycles,golf carts and other toys.
People can buy or rent RVs in a wide range of shapes and sizes.The smallest can be had for a few thousand dollars----much less than a new car; others can cost a million dollars or more.Some are pulled,some are motorized,and some fit on the back of a small truck.
Americans have always been curious about (39)what is just out of sight,said AL Hesselbart,historian."The American public,at least a very high percentage of us,have always been vagabonds (漂泊者).We have a huge,beautiful country.An awful lot of us want to take advantage and see as much of it as we possibly(40)can."
2.About us
Summer Camps offer many programs that develop athletic skills,teamwork and healthy habits to kids.We create a safe and noncompetitive environment for learning and making friends.Our counselors(指导老师)are required to complete much training.Directors and head counselors are certified in CPR (心肺复苏)and First Aid and so on.
Full-day Camp (ages6-13)
A typical camp starts with soccer,kickball,basketball or field games.After lunch,the kids do three activities.Depending on location,there are swimming,science and nature,arts and crafts,rope courses.
Li'1Rascals Day Camp (ages3-5)
Preschoolers get all the fun of full-day camp in half the time.Activities include arts and crafts,sports,games and relays.Each week has different themes.All participants must be able to be taught to use a patty(便壶).
Specialty(专长)camps (ages14-16)
These specialty camps build many athletes.Our experienced staff will help your child be excellent in his or her favorite sport.
•Tennis•Basketball•Soccer•Dance•Cheerleading
Fee:$120
Contact Information
Call:068-990-3224; E-mail:summercampsforkids@hotmail.com or Write to:125Seventh
Avenue South New York,NY 10014
What the parents from last year say about the camps:
"All the activities were perfect.My son definitely wants to return next year and I will recommend the camp to others."-Kate
"I think this is one of the best camps that my children have attended.The counselors and directors are enthusiastic and friendly.The programs are excellent and it is the only camp that they ask to go back to."-Jack
"My children had an excellent time at your camp.I was very impressed by both your friendly,helpful counselors and directors and the excellent way that the entire camp was organized and run.I will consider next year!Many thanks."-Mary
51.What do you know from the passageD
A.The camps are free for little children.
B.There are mainly three activities at Full-day Camp.
C.Specialty camps are only open to young athletes.
D.The counselors at Summer Camps all have rich experience.
52.The children in Summer Camps may do the following EXCEPTB.
A.learn how to make a small beautiful house
B.know how to survive in the wild
C.take part in arts and crafts activities
D.dance together with other children
53.Children who join Li'1Rascals Day Camp mustD.
A.go home alone
B.express themselves clearly
C.receive a complete physical examination
D.go to the toilet by themselves
54.How did the parents feel about the camp?A
A.Satisfied.
B.Bored.
C.Excited.
D.Terrible.
55.It can be known from the parents thatB.
A.the spaces of Summer Camps are limited
B.the workers at the camps are responsible ones
C.the campground of Summer Camps are tidy and comfortable
D.Kate's son will attend the camps with his friends next time.
19.Thousands of people have formed impressions of you through that little device on your desk.And they've
never actually(41)Dyou.Everything they know about you (42)Athrough this device,sometimes from hundreds of miles away.(43)Bthey feel they can know you (44)Cfrom the sound of your voice.That's how   powerful the (45)Ais.
Powerful,yes,but not always (46)D.For years I dealt with my travel agent only by phone.Mary,my    faceless agent whom I'd never met (47)A,got me rock-bottom prices on airfares,cars,and hotels.But her cold   voice really (48)Ame.I sometimes wished to (49)Canother agent.
One morning,I had to (50)Dan immediate flight home for a family emergency.I ran into Mary's office(51)A.The woman sitting at the desk,(52)Bmy madness,sympathetically jumped up.She gave me a(53)B  smile,nodded while listening patiently,and then printed out the(54)C immediately."What a wonderful lady!"I   thought.Rushing out(55)C I called out over my shoulder,"By the way,what's your name?""I'm,Mary"she said.I turned around and saw a (56)Dwoman with a big smile on her face waving to wish me a safe trip.I was(57)D!Why had I thought she was cold?Mary,was,well,so (58)B.
Sitting back in the car on the way to the airport,I figured it all out.Mary's (59)C---her warm smile,her nods,her‘I'm here for you'(60)B---were all silent signals that didn't travel through wires.
41.A.acceptedB.noticedC.heardD.met
42.A.cameB.movedC.ranD.developed
43.A.ThusB.YetC.ThenD.Indeed
44.A.ratherB.alsoC.justD.already
45.A.TelephoneB.voiceC.connectionD.impression
46.A.directB.usefulC.easyD.accurate
47.A.in personB.by myselfC.in publicD.on purpose
48.A.annoyedB.interestedC.discouragedD.confused
49.A.promoteB.trainC.findD.know
50.A.arrangeB.postponeC.confirmD.book
51.A.for the first timeB.at any timeC.from time to timeD.in good time
52.A.expectingB.seeingC.testingD.avoiding
53.A.shyB.comfortingC.familiarD.forced
54.A.billB.formC.ticketD.list
55.A.hopefullyB.disappointedlyC.gratefullyD.regretfully
56.A.carefulB.seriousC.nervousD.pleasant
57.A.amusedB.worriedC.helplessD.speechless
58.A.calmB.niceC.proudD.clever
59.A.forgivenessB.eagernessC.friendlinessD.skillfulness
60.A.explanationB.attitudeC.conceptD.Behavior
6.Some people may think I'm crazy when I say"work is rest".But that's the way it is-we need to rest.Without rest,we will die.At a minimum,we won't have the energy to work.
Nobody forces us to be so stupid about this.We just don't know how to rest properly.We rest in ways that are not restful,even stressful.Some of our ways of rest interfere with our working energy.Instead of sleep,we go to the movies and clubs,drink or have a smoke with friends.This is because we misunderstand the meaning of"rest".
We should remember that rest means not working,both physically and mentally.Only then is it real rest.When tired,rest.It's simple.Actually,dogs and cats are smarter about this than people.People are stupid enough to rest in ways that destroy their capacity to work.
Rest and work always go together.There must be a balance:work during the day and rest at night.When the sun comes up,one has plenty of strength to work well and enjoy it.In other words,rest is a kind of investment,so that one has the strength and energy to continue working.So we need rest to work,recognizing that we can't have one without the other.Rest is what recharges our batteries.We need enough time to charge up adequately to the tasks we undertake.Thus,we need to rest correctly; otherwise,illness will occur and also can affect the efficiency of our work.
Rest can't be skimped.Without enough rest,good work is impossible.This is why we say that rest is another kind of work.

4.Which of the following is the best rest according to this passage?A
A.Sleeping at home.
B.Drinking or having a smoke with friends.
C.Going to the movies and clubs.
D.Playing cards with family members.
5.We can know from this passage thatB.
A.dogs and cats are smarter than we human beings
B.rest can make us work more efficiently
C.it's not proper to sleep in the daytime for people.
D.rest is more important than work for people
6.The underlined word"skimped"in the last paragraph probably means"C".
A.added       B.connected        C.saved      D.developed
7.What is the best title for the text?D
A.How to Form the Habit of Sleeping
B.Why People Need to Rest
C.Sufficient Rest Leads to Success
D.Rest is Another Kind of Work.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网