题目内容
【题目】In a movie, a woman reads a storybook to her friend’s daughter. As they approach the last page, she reads, “...and Cinderella and the prince lived happily together ever after.” She closes the book and looks at the young girl, adding, “You know, things don’t always happen like this in real life. I just think you should know that now.”
We were all raised on fairy tales with glass slippers, brave princes and magic! It didn’t take too long to realize that stories like that aren’t necessarily true. In the life, you learned that glass slippers are really uncomfortable, no prince is perfect and magic doesn’t always work.
So what do you do when the way you planned things is not the way they turned out?
Know that parts of your fairy tale have already been written, and sadly, there’s not a whole lot you can do about those first few chapters.You didn’t get the best start.Your trust was unexpectedly betrayed. You didn’t get the job. Whatever falls and failures that happened in your past are just that in your past. There’s still more to the story.
While your life has a lot of contributors(投稿者), you are the editor-in-chief. You take what’s there and create the masterpiece. All the good pages and the bad can come together to make a beautiful adventure.
When you find yourself wishing your life was more like the fairy tales, remember that in some ways it already is. There will be dragons, bad witches, great romances, winding roads and friends to help you along the way. So, keep rewriting your story every day that you’re alive. Whether it’s a comedy, tragedy or a little of both, the pen is in your hand. How it all ends is up to you.
【1】What is the author’s purpose in writing the passage?
A. To help the readers to live a good life.
B. To encourage the readers to write their own stories.
C. To advise parents to tell the fairy tale to their kids.
D. To describe the difficulties in today’s education.
【2】Which of the following may NOT often appear in the fairy tale?
A. Glass slipper. B. Winding roads.
C. Sad ending. D. Bad witches.
【3】According to the fires paragraph, we know the woman is ________.
A. wise B. cruel C. brave D. stupid
【4】Why does the author mention the question in Paragraph 3?
A. To express the doubt to life
B. To compare different ideas.
C. To introduce a point for discussion.
D. To describe the conditions in life.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】C
【解析】试题分析:现实生活中发生的事情并不像童话故事中的那样,只要你还活着,每天都可以叙述自己的故事,笔在你的手中,故事的结局由你而定。
【1】B写作意图题。根据文章最后一段So, keep rewriting your story every day that you’re alive. Whether it’s a comedy, tragedy or a little of both, the pen is in your hand. How it all ends is up to you.可知作者鼓励读者们叙写自己的故事,故选B。
【2】C推理判断题。根据第二段glass slippers可排除A,根据最后一段There will be dragons, bad witches, great romances, winding roads and friends to help you along the way.可排除B,D,故选C。
【3】A推理判断题。根据短文第一段这个女人对小女孩说的话You know, things don’t always happen like this in real life. I just think you should know that now.可以看出这个女人很明智,故选A。
【4】C推理判断题。很明显,作者提出了这样的一个问题,从而引出了讨论点,后面三段都是围绕这个进行讨论,故选C。
【题目】暑假即将来临,你班同学讨论了假期计划,提出了不同看法。请根据提示写一篇有关讨论的英语短文,并谈谈你的看法。
优 点 | 缺 点 | |
待在家中 | 花费少、舒适方便 | 不能亲身了解外界 |
外出旅游 | 增长知识、开阔眼界 | 花费多、旅途不便 |
注意:1.短文写在答题卡上的指定区域,词数80—120(不含已写好部分)。
2.短文必须包括表中所列要点,可根据内容分段表述。
3.可适当增加细节,以使行文连贯。
The summer holiday is coming. Our class have had a discussion about what to do during the holiday.
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________