题目内容

【题目】从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Some people would have you believe that being fat is the worst thing you can be. They think that if a person is fat they have no life, no love, no reason to want to look good in their clothes. The sad thing is that many people who are fat do feel the same loathing toward themselves and others who are overweight or obese.
I know what I'm talking about because I have been there. I have been that fat girl who wore big T-shirts to cover my “sins”. Forget style. Forget fashion sense. I absolutely had none. I didn't even bother getting haircuts for years, just wore my hair long and straight, pulled back in a ponytail, I have to wonder if the reason the fashion industry has ignored plus sized women and children for so long is because plus sized people, feeling they couldn't possibly look great, didn't bother shopping for new clothes, and therefore no profit was to be found by producing those sizes.
For me, the change that improved my outer look actually started with my outlook on life. I started by being grateful for all I do have, like great health, a stable family, a steady income, freedom, a decent home, the ability to see the trees turn orange in the fall, to hear my grandson humming in the back seat, to remember the great times I've had in my life.
I started to focus on all the positive aspects of the life I already had. I actually started to feel the beauty of the Universe all around me and to realize that I am part of that perfection. The self loathing stopped. I noticed all the people in my life who loved me in spite of my size. I got off the pity pot and smiled at myself. I acknowledged my shame and embarrassment and moved through that too.
(1)We can learn from the first paragraph that ________.
A.a fat person is easy be taken away by others' viewpoint
B.fat people always have a low opinion of themselves
C.fat people usually envy others who are slim
D.fat people usually have pity on each other
(2)According to the author, the fashion industry ________.
A.makes a lot of money by making clothes for fat people
B.does not bother to make clothes for fat people
C.targets on fat people mainly for the purpose of making profit
D.looking down upon fat people too
(3)What does the author think is the most important to lead a happy life?
A.One's view on life.
B.The support and care from others.
C.Neglecting others' views.
D.Focusing on one's inner beauty.
(4)The author is probably ________.
A.an expert at weight loss
B.a girl who is troubled by her weight
C.an old woman who is much careful with her appearance
D.an old lady who is happy with almost everything

【答案】
(1)A
(2)B
(3)A
(4)D
【解析】本文讲述了作者因为胖,所以对生活很消极,但当作者意识到过快乐生活最重要的是一个人对生活的观点时,她开始积极面对自己和生活,而这让她变成一个快乐的人。

(1)A 推理判断题。根据第一段第一句Some people would have you believe that being fat is the worst thing you can be.可判断,胖人很容易受到其他人观点的影响,认为胖是最糟糕的一件事。故选A。

(2)B 推理判断题。根据第二段I have to wonder if the reason the fashion industry has ignored plus sized women and children for so long is because plus sized people, feeling they couldn't possibly look great, didn't bother shopping for new clothes, and therefore no profit was to be found by producing those sizes.可知,时尚业不想麻烦为胖人设计衣服。故选B。

(3)A 细节理解题。根据第三段第一句For me, the change that improved my outer look actually started with my outlook on life.可知,作者认为快乐生活最重要的是一个人对生活的观点。故选A。

(4)D 推理判断题。根据最后两段的描述及其中I started to focus on all the positive aspects of the life I already had.可推断,作者最可能是一位对任何事物都感到高兴的老太太。故本题选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
There are many idioms in English. An idiom is a phrase that we can't understand from the meaning of each word. The following are some of them.
As the crow flies
When a bird flies from place to place, it takes the most direct route. But when people drive, they have to follow roads and often go farther. When people give a distance "as the crow flies", they mean the shortest distance between the two points, not the distance you would have to travel by following roads.
As Dan and his mum drove along the river, they could see the beach on the opposite side. Dan asked "How far is it to the beach?"
"It's only about a quarter of a mile as the crow flies" his mother said.
Blow hot and cold
In one of Aesop's Fables, a man blows on his fingers to warm them up and then blows on his soup to cool it down. In both cases, the man is opening his mouth, but what comes out is different. If a person says one thing and later says the opposite, we say that the person is blowing hot and cold.
"Is Felicia going to try out for the soccer team this year?" Stacy asked.
"I don't know," Tricia replied." Last week she was saying yes, but this week she's saying no. She's really blowing hot and cold."
Break the ice
Nowadays people use the phrase to refer to ending an awkward silence by beginning a conversation.
It was the first day of summer camp. The four girls began to make their beds in silence. None of the girls knew each other, and no one knew what to say. Finally, one of them broke the ice by saying" Hey, where's everybody from?"
Bury the hatchet
In native American culture, when two nations agreed to end their war, they buried the hatchet. So to bury the hatchet is to make peace with someone else.
Colin could not excuse his sister for breaking his tennis racket. Finally, his sister said, "Colin, can't we bury the hatchet?"
(1)What does "as the crow flies" mean?
A.In the smoothest way.
B.In a straight line.
C.By plane.
D.At top speed.
(2)"Blow hot and cold " can be used to talk about someone's ______.
A.dishonesty
B.changing attitudes
C.communication skills
D.bad manner
(3)It can be inferred that Colin's sister hoped that Colin would ______.
A.buy a new tennis racket
B.stay away from her
C.forgive her mistake
D.make an apology to her
(4)Which of the following is TRUE according to the text?
A.What Felicia thought was different from what he said.
B.Dan and his mother need drive a quarter of a mile to the beach.
C.“Bury the hatchet” is an idiom from Aesop's Fables.
D.It's difficult to understand the meaning of an idiom by each word.

【题目】We can have conflicts with our important persons like friends, relatives, workmates, etc. But the conflict doesn't necessarily mean that the relationship will be destroyed. In fact, sometimes conflict helps people to let out their silent feelings, allowing them to free their suppressed emotions. However, when in a conflict, we usually get angry and say or do things which aren't linked to the problem at hand. Therefore, it is important that we should try to avoid conflicts through effective communication.

In a heated argument, we usually say things that aren't related to the real problem, and even use rude words to make sure we gain an advantage over the other persons. Then the whole situation goes badly. So we should not separate(隔离) the root cause of the problem and build our discussion around it. This ensures that there are no rude remarks and the situation moves in a positive direction.

It's easy for us to think we're right and if something isn't working out, it surely must be someone else's fault. However, if you aim to solve a conflict, first of all, you should show some respect and allow the other persons to express themselves. Using remarks like, "I understand your concern on this "or "I know you're right at your end", would make the other persons feel more appreciated.

Sometimes some people get too excited and may behave in the wrong way or say something others may not appreciate. This can cause a worse situation. Actually, they should control their emotions and keep calm. This has to be learned through self-control and observing behavior of other people.

The tips mentioned above are useful for most situations. However, we don't rule out the possibility that there are some people who always want to create some sort of trouble for others. You can tell them from others, and putting in an effort to resolve a conflict with them may just not be a wise idea. The best way to deal with these people is to forget them. A famous saying can help you and that is: "You should never fight with a pig; you both get dirty and only the pig likes it."

1What can we learn from Paragraph 1?

A. Conflicts may help us deal with our emotions.

B. Conflicts can improve our relations with others greatly.

C. Effective communication can help us avoid conflicts undoubtedly.

D. The closer two friends are, the more conflicts are between them.

2When making discussions to solve conflicts, we should ________.

A. know others' personal quality

B. know others' ability of expression

C. avoid showing our disadvantages

D. center on the root cause of the problem

3The author suggests that when people get too excited, they should ________.

A. behave like other people

B. control the situation

C. learn to keep their head

D. say something unconcerned

4In the author's opinion, how should you deal with those who always want to create trouble for you?

A. Fight with them.

B. Ignore them.

C. Have a talk with them.

D. Give them something they like.

【题目】It was a Sunday and the heavy storm had lasted all night.The morning after the storm, though, was beautiful: blue skies, warm air and a calm, inviting sea touching the shore gently.

My father realised it was a good day for fishing and invited my sister and me to go with him.I was only 14 and fishing had never been my thing, but I decided to go all the same.I' m so glad I did.

On the way to the harbour we could see the terrible destruction on the coast, but the harbour itself was in fairly good shape.After all, it was protected by the arms of a bay that had only one tiny channel to the sea.As we got on board, we noticed two big humps (脊背) in the distance.

On approaching them, we saw it was a mother whale with her baby.We couldn't believe it — there aren't any whales along the coast here.The storm must have driven them across the ocean into the bay, in which the still water was so badly polluted that nothing could survive.

The little baby whale —actually as big as our boat — was obviously stuck and could not move.The mother dived under the water and came up suddenly, making big whirlpools (漩涡) and waves."She's trying to help her baby, but on the wrong side," my father said.At this point, my father moved our boat in a semicircle to the other side and, heading the boat towards the baby whale, pushed it gently.With our several gentle pushes the big hump turned over and disappeared under water.Then it swam up right beside its mum.They struggled in their desperate attempts to escape but missed the exit and started heading in the wrong direction.We hurried up to the whales and tried to lead them towards the bay channel.Slowly, they let us lead them, sometimes rising from the water right beside us to breathe -- and to give us a trusting look with those huge eyes.Once they hit their first part of clean water flowing straight from the sea, the mum gave us a wave with her tail and off they swam into the distance.

In the excitement it had felt like only a few minutes, but we had been with those wonderful animals for almost an hour and a half.That was the simple and lasting beauty of the day.Nearly four decades later, I still look back fondly to that golden day at sea.

1The author says "I' m so glad I did." ( in Para.2) because _________.

A. he witnessed the whole process of fishing

B. he enjoyed the beauty of the calm sea

C. he experienced the rescue of the whales

D. he spent the weekend with his family

2The mother whale failed to help her baby because __________.

A. she had stayed in the polluted water for too long

B. the whirlpools she had made were not big enough

C. she had no other whales around to turn to for help

D. the waves pushed her baby in the wrong direction

3What is the theme of the story?

A. Saving lives brings people a sense of happiness.

B. Fishing provides excitement for children.

C. It's necessary to live in harmony with animals.

D. It's vital to protect the whale in the ocean.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网