题目内容

阅读理解

  World Cup soccer causes joy and despair and even ends marriages but now doctors are studying whether the thrill of it all can be heart stopping.

  In the new FIFA-approved study researchers will receive blood samples from heart attack victims all over Germany watching football.

  “So far, on the days when Germany has played we have received a lot more blood samples,” David Leistner of Munich’s Ludwig Maximilians University said.

  First results are due in October.

  A study in 1998 found the number of heart attacks increased by 25 percent on the day and in the two days after England lost to Argentina in a penalty shoot(点球)out at the 1998 World Cup.

  Researchers in Switzerland also found heart attacks in the country increased by 60 percent during the 2002 World Cup in Japan and South Korea-even though the Swiss team was not even competing.

  The findings suggested emergency heart attack equipment be installed(安装)in stadiums during Europe 2004.

  “If it really is the case that higher stress levels can increase the chance of a heart attack then attending soccer games may have to carry a health warning,” said Leistner.

  Doctors advise those soccer fans who may be at greater risk of heart attack anyway due to obesity(肥胖症),high-cholesterol(高胆固醇)or diabetes(糖尿病),to refrain(限制)from drinking excessively during the World Cup tournament.

(1)

What is the passage mainly about?

[  ]

A.

World Cup soccer causes joy and despair and even ends marriages.

B.

England lost to Argentina in a penalty shoot out at the 1998 World Cup

C.

People had better drinking excessively during the World Cup tournament.

D.

There may be some certain relation between World Cup soccer and heart attacks.

(2)

Which of the following is NOT right?

[  ]

A.

Drinking excessively during the World Cup tournament is not suggested to some patients.

B.

Higher stress levels can increase the chance of a heart attack.

C.

David Leistner has received a lot more blood samples.

D.

Heart attacks in Switzerland increased by 60 percent during the 2002 World Cup in Japan and South Korea because the Swiss team was not even competing.

(3)

What is the meaning of the underlined word “victims”?

[  ]

A.

胜利

B.

受害者

C.

痛苦

D.

队员

答案:1.D;2.D;3.B;
解析:

(1)

根据第一段的含义,“世界杯给人们带来了欢乐和痛苦,甚至还会导致婚姻的破裂。目前,医生们正在研究看世界杯赛引起的兴奋和紧张是否会造成心脏停止跳动”可知答案为D。

(2)

根据最后一段可知A项正确;B项是倒数第二段的原句;C项根据第三段David Leistner说的话可知正确;D项根据第五段的“even though the Swiss team was not even competing.”可知错误。

(3)

综合全文受世界杯的影响引发的心脏病,可知含义为“受害人”,因此答案为B。


练习册系列答案
相关题目

阅读理解

  Like so many girls of my generation, I went straight from college to society.Through my family's attempt, I found my suitable job.I thought I was doing a great job.

  One day, a female program director arrived at the station.This large and frightening woman came to work every day with an equally large and frightening German dog.She didn't like me.When she called me into her office one Friday afternoon, she simply said,“You're fired!”leaving me to wonder what had gone so terribly wrong.

  Six months later, after calling every program director in town, I went to work for another major-market radio station, doing four-minute stories for a low $15 each.With two young children and a husband who was just starting his own career, I took a chance.

  Today, some 28 years later, I am still at WOR Radio with a two-hour daily talk show interviewing celebrities, authors and politicians, giving information to more than a million listeners a week and loving every minute of it.

  I was young when those firings happened, but the process is still the same.Firings know no age or gender.The trick is to get out from under the covers and make things happen.This is exactly what Sherrye Henry did.

  Sherrye, when her organization came across a sudden financial failure, she was fired.“This wasn't the first job I had lost.Hard as it is, one must remember that there is always life after losing a job.”said Sherrye.Helpful friends, good luck and a good resume got Sherrye back on track.Within a month, she landed what she calls the most satisfying job of her life:raising money for Episconpal Relief and Development(ERD), which provides emergency assistance to people in 40 countries.

(1)

The author was fired because ________.

[  ]

A.

she didn't like her job

B.

she lacked working experience

C.

the program director didn't like her

D.

she made a big mistake

(2)

The author worked for the major-market radio station because ________.

[  ]

A.

she could interview many celebrities

B.

she had to support the family

C.

the salary was very satisfying

D.

her husband had no job at that time

(3)

What can we infer from the last paragraph?

[  ]

A.

Sherrye caused the financial failure of her organization.

B.

Although she was optimistic, Sherrye was often out of work.

C.

Sherrye got her new job on ERD without much difficulty.

D.

Sherrye volunteered to provide emergency assistance to the people in trouble.

(4)

The author described her and Sherrye's experiences to tell people that ________.

[  ]

A.

they were fired at the same time

B.

it was hard to find a job

C.

they once had the same situation

D.

when facing firing, one shouldn't lose heart

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网