题目内容

【题目】Making a good job choice is almost as good as choosing a good life. So, choosing a job is one of the most important decisions to make in life.

For my job, there are three important things that I will consider:

The first one—that I must work in an area I likeis most important to me. Someone once said if you find a job that you enjoy, then you won't have to work another day. I would like to work in an area where I can be more creative. I would like to be the most valuable member there. All this is possible only if I like what I do.

The second one is that the area of my work must lead me to solve some new and hard problems. I would like to stay in the same area for a long time. In order for this to happen, the work must provide enough problems. More than just working to live, I enjoy making a difference and trying my best for the whole progress. I would also like to be well remunerated for my hard work, so I can lead a comfortable life with this hard-won money. Then I can provide the best for my family.

The third important thing is that I would like to work in an area that would help other people. The work in my mind is in fields such as the army, training or management. In such areas, I can help to develop the abilities of others and bring out their best. It would be a most satisfying job to help young people to become the best that they can be. When I become old, I would like to look back with a great sense of satisfaction that thousands of people have become better persons through my work.

I accept the idea that no one should make a choice of a job suddenly or quickly. He should decide what he wants to be in the long run. Then, he should decide how he works towards it. He should study the proper courses, read the books and speak to knowledgeable persons in that field before making a job choice. A good choice will most probably lead to a better life.

【1】According to the passage, a good job choice probably makes people ________.

A. solve fewer problems

B. choose a good life

C. be good family members

【2】The writer considers an enjoyable job most important because ________.

A. he has to bring out his best

B. it can make him more creative

C. he will have to work another day

【3】The underlined word "remunerated" in the means"________.

A. trained B. praised C. paid

【4】The writer wants to tell us that everyone should ________.

A. become a knowledgeable person

B. join the army to become a better person

C. make preparations to find a satisfying job

【5】What is the best title for the passage?

A. My Job Choice

B. My favorite Job

C. My Comfortable Life

【答案】

【1】B

【2】B

【3】C

【4】C

【5】A

【解析】

试题分析:文章叙述了选择一个好的工作的重要性,作者从三方面进行了阐述。一是必须在喜欢的地方工作。二是必须做自己喜欢的工作,这个工作使自己过上舒适的生活。三是工作的地方能够帮助别人。

【1】B 细节推理题。根据第一句Making a good job choice is almost as good as choosing a good life.可知选择一个好的工作就像选择一个好的人生。故选B

【2】B 细节推理题。根据第三段I would like to work in an area where I can be more creative. All this is possible only if I like what I do.可知自己喜欢的工作能使自己有创造性。故选B

【3】C 猜测词意题。根据下一句I can lead a comfortable life with this hard-won money. Then I can provide the best for my family.可知只有挣钱多了才能过上舒适的日子。划线词语意思是支付,故选C

【4】C 推理判断题。根据最后一段He should decide what he wants to be in the long run.可知为了找到一个好的工作要做一些准备工作。故选C

【5】A 主旨大意题。开头一段点出本文主题,关于工作的选择问题,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。

__【1】__People use money to buy food, furniture, books, bicycles and hundreds of other things they need or want. When they work ,they usually get paid in money.

Most of the money today is made of metal or paper. __2__ One of the first kinds of money was shells.

Shells were not the only things used as money. In China, cloth and knives were used. In the Philippine Islands, rice was used as money for a long time. Elephant tusks, monkey tails and salt were used as money in parts of Africa.

The first metal coins were made in China. They were round and had a square hole in the centre. __3__

Different countries have used different metals and designs for their money.__4__ Sweden and Russia used copper to make their money. Later some countries began to make coins of gold and silver.

But even gold and silver were inconvenient if you had to buy something expensive. Again the Chinese thought of a way to improve money._5__The first paper money looked more like a note from one person to another than the paper money used today.

Money has had an interesting history from the days of shell money until today.

A. The first coins in England were made of tin (锡).

B. But people used to use all kinds of things as money.

C. No one knows for certain when people began to use money.

D. People strung(串连) them together and carried them from place to place.

E. Money, as we know,is all made of paper.

F. They began to use paper money.

G. Today anyone will accept money in exchange for goods and services.

【题目】

Seal(海豹) seizes raft

This seal really rocked the boat when he found himself an unusual place to hang out. After the seal came across a boat in the harbor where he lives, he fell inside and wouldn’t budge for four days.

“One morning the seal just pulled himself aboard,” says Ed Stubbings, who owns the boat-turned-bed. Probably thinking the boat was a rock, the seal made himself at home. The seal didn’t move an inch-----not even to eat or drink.

Stubbings was a little worried that the 500-pound animal might sink it. Luckily on the fifth day, the seal fell back into the water and swam off.

Alligator(短吻鳄)gets new tail

When Mr. Stubbs the alligator swims through his pool at the Phoenix Herpetological Society, he looks like any other gator-----except that his tail is made of rubber. Mr. Stubbs is the first alligator known to wear an artificial tail.

Mr. Stubbs was brought to the society nine years ago. “His tail was missing when he arrived,” says President Russ Johnson. Mr. Stubbs couldn’t walk or swim properly. “We showed him how to swim in the water,” Johnson says. “But that hurt his back.” Later, the scientists used rubber to build an artificial tail attached to Mr. Stubbs’s back legs. “Once we put the tail on him, he walked with ease,” Johnson says.

Dog delivers papers

Morgan started her “paper route” when she was young. One day as Morgan and her owner Bill set out on a walk, she spotted a rolled-up paper. To Bill’s surprise, Morgan grabbed the object in her mouth, walked back to the house, and dropped it on the doorstep. Morgan enjoyed the activity so much that she wanted to deliver every paper she saw on her walks.

Now three-year-old Morgan brings the paper to her owner and neighbors, even in bad weather. “Morgan has a natural instinct(本能) to carry things with her mouth,” dog behaviorist Pat Miller says. “And she feels rewarded by the activity, so she keeps it up.”

【1】The underlined word “budge” can be replaced by________.

A. move B. change C. swim D. sleep

【2】It can be learned that Mr. Stubbs_______.

A. injured his back

B. lost his tail and back legs

C. quickly got used to his new tail

D. was found by Ed Stubbings

【3】What made Morgan deliver papers?

A. Her owner Bill’s praise.

B. Her neighbors’ rewards.

C. Pat Miller’s encouragement.

D. Her natural ability.

【题目】Your weight has been important since the moment you were born. Maybe you even know what your birth weight was. Most newborns weigh between 6 and 9 pounds, but some may weigh more and some less. But very quickly, a baby gains weight and everyone is glad about that because it means the child is growing bigger and stronger.

As you get older, your weight is still important. It's something your parents and doctor will probably keep an eye on. When you go for a checkup, the doctor often will record your height and weight and compare it with what it was the last time you came in. The doctor wants to check whether you have a healthy weight because weighing too much or too little can be a problem.

But these days, being overweight is more common than being underweight. In the last 30 years, a growing number of kids and teenagers have developed weight problems. Today, 1 out of 3 kids and teens between the ages of 2 and 19 are overweight. Many grown-ups understand what it's like to have weight problems, since 2 out of every 3 adults (成年人) are overweight..wfsqzkss.

For kids and adults, weighing too much can lead to illnesses and health problems. And a kid who is overweight might be made jokes on or find it hard to keep up with friends on the playground. When people talk about being overweight, they mean that someone has more body fat than is healthy. Everyone has some body fat, but extra (多余的) fat can influence someone's health and ability to walk, run, and get around, as well as how the person looks and his or her self-respect.

【1】 Why is everyone happy hearing a baby become fatter?

A. The baby is growing healthily.

B. The parents are rich enough.

C. The mother has enough milk.

D. The family is in good situation.

【2】 The doctor compares your height and weight in order to __________.

A. complete a check item

B. see if you have a healthy weight

C. know about your living habits

D. set up your checkup book

【3】 Which group has the largest number of people with overweight problems?

A. Babies. B. Kids. C. Adults. D. The old.

【4】 What is the last paragraph mainly about ?

A. Importance of keeping weight.

B. Ways to avoid becoming overweight.

C. Reasons for getting overweight.

D. Bad influence of being overweight.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网