题目内容

There was once a lonely girl who longed so much for love. One day while she was walking in the woods she found two starving birds 1. . She cared them with love and the birds grew strong. Every morning they greeted her with a wonderful song. The girl felt the great love from the birds.

2. . The larger and the stronger of the two birds flew from the cage. The girl was so frightened that he would fly away. As he flew close, she grasped him wildly. Her heart felt glad at her success in capturing him. 3. . She opened her hand and stared in horror at the dead bird. Her desperate love had killed him.

She noticed the other bird moving back and forth on the edge of the cage. She could feel his great need for freedom. He needed to fly into the clear, blue sky. 4. . The bird circled once, twice, three times.

The girl watched delightedly at the bird’s enjoyment. 5. . She wanted the bird to be happy. Suddenly the bird flew closer and landed softly on her shoulder. It sang the sweetest songs that she had ever heard.

The fastest way to lose love is to hold on it too tight, while the best way to keep love is to give it wings!

A. She gave them some delicious food and left.

B. Suddenly she felt the bird go softly.

C. Her heart was no longer concerned with her loss.

D. One day she left with the two birds at home alone.

E. She took them home and put them in a small cage.

F. One day the girl left the door of the cage open.

G. She lifted him from the cage and threw him softly into the air.

1.E

2.F

3.B

4.G

5.C

【解析】

1. day while she was walking in the woods she found two starving birds 提到小女孩发现了两只饥饿的小鸟,下一句She cared them with love and the birds grew strong提到她用心关爱小鸟,可知此处是说她要将小鸟带回家照顾。故选E

2. larger and the stronger of the two birds flew from the cage.可知鸟从鸟笼里飞出来了。所以上一句应该是鸟笼打开了,这样鸟才能分出来。故选F。

3. 突然,她感到鸟的呼吸很弱。由下文She opened her hand and stared in horror at the dead bird.可知,小女孩张开手时,小鸟已经死了,说明刚才她抓到小鸟时,小鸟应该是奄奄一息了。故选B。

4. bird circled once, twice, three times说小鸟在空中飞了几次。 说明小鸟已经放出来了。故选G。

5. 她再也没有感到失落了。上端中提到,她放走了小鸟。因为她很爱这些鸟儿,放走它们,心里也会难过,失落。但当她看到被给予自由的小鸟时那样的欢乐时,她的这种伤心和失落也就没有了。故选C。

考点:考查故事类文章的阅读

练习册系列答案
相关题目

My l4-year-old son, John, and I spotted the coat at the same time in a second-hand clothing store. It stood out among big and old coats. It had beautiful tailoring and an unbelievable price: $28. I looked at my son and we both said nothing, but John’s eyes shone. Dark, woolen topcoats were popular with teenage boys, but they could cost several hundred dollars new. This coat was even better. John tried it on and turned from side to side, eyeing himself in the mirror. The fit was perfect.

John wore the coat to school the next day and came home with a big grin. “Did the kids like your coat?” I asked. “They loved it.” he said.

Over the next few weeks, John changed. He was polite, less argumentative, more thoughtful, and on the whole much happier. “Good dinner, mom.” he would say every evening. Without a word of objection he would carry in wood for the stove. One day when I suggested that he might start on his homework before dinner, John, who always put things off, said: “You’re right. I guess I will.” When I mentioned this incident to one of his teachers, she joked that the coat must have changed him.

John and I both know we should never mistake a person’s clothes for the real person within them. But there is something to be said for wearing a standard of excellence for the world to see, for practicing standards of excellence in thought, speech, and behavior, and for matching what is on the inside to what is on the outside.

1.What does the author try to express in the first paragraph?

A. The coat looked like a magical coat.

B. They were good at shopping.

C. The coat was a real bargain.

D. They had the same taste in clothes.

2.What does the underlined word “grin” in Paragraph 2 probably mean?

A. A wide smile. B. A worried look.

C. A low spirit. D. A joking voice.

3. After John wore the new coat, the author found he _______.

a. was happier and better-behaved

b. received more praise from his teachers

c. was willing to follow suggestions

d. made rapid progress in study

e. would say sweet words to please her

A. a, b, c B. a, c, e

C. b, d, e D. c, d, e

4.What message does the author intend to deliver in the article?

A. We should not judge people by their appearance.

B. Life is full of possibilities when we are young.

C. It’s beneficial to try different things in our lives.

D. What we wear could help shape who we are inside.

When talking about colds, maybe some people say it is very common. During the cold winter days, many people will complain the cold winter makes them catch a cold, and what they feel upset are not only the headache, cough but also the runny nose. It is so embarrassing when they forget to take a handkerchief or tissue along with them.

Want to stay away from colds? Put on a happy face.

Compared to unhappy people, those who are cheerful and relaxed are less likely to suffer from colds, according to a new study. It’s possible that being happy helps the body fight illnesses, say the researchers from New York University.

“It seems that positive(积极的) feelings may reduce (减少)the danger of illness,” said the study’s chief researcher Sheldon Cohen.

In an earlier study, Cohen found that people who were cheerful and lively caught coughs and colds less often. People who showed feelings were also less likely to tell their doctors that they felt ill.

In this study, Cohen has interviewed 193 adults every day for two weeks. During the interviews, the people told researchers that they were given colds by doctors and had to stay alone in a room for six days.

The results showed that everyone in the study was equally(相等地) likely to get ill. But for people who said they felt happy during the research period, their illness are less serious and lasted for a shorter time.

Cohen believes that when people experience positive feelings, their body may produce a chemical that helps fight illness and disease. So if you are worried about your health, look on the brighter side more often.

1.The underline part in Paragraph 5 is probably means ___________.

A. sad B. bad-tempered

C. thoughtful D. outgoing

2.What did the study find?

A. People who felt happy never got ill.

B. People’s feelings didn’t influence their health.

C. People with good feelings became ill more easily.

D. People with positive feelings had less serious illnesses.

3.According to Cohen, which of the following may help fight illness?

A. Eating. B. Laughing C. Crying D. Sleeping.

4.This passage is a/an_______.

A. advertisement B. story

C. newspaper report D. scientist’s diary

5.What is the best title for this passage? ________

A. Smiles can fight colds B. Cause of colds found

C. The danger of colds D. How people get sick

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网