题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。本题Traveling is what makes your life complete . Finding balance isn’t easy yet it is worth trying . There are hundreds of reasons why you should travel . Here are only 4 of them :1. 【1】Be spontaneous and travel whenever you feel like leaving your daily routine . Waiting for certain time of the year so that you could spoil yourself is wrong .2. Your company won’t bankrupt or disappear if you leave it for a week or two .There are plenty of people who can substitute you and do your job while you are away . 【2】 Here the point is to plan a week ahead . If you work hard you can play hard . Always remember that the quality of your work will improve if you have a good rest and let yourself relax and recharge with energy and positive emotions .3. You cannot be a good employee if you are unhappy and tense .Your family suffers too . When your mind is free you can perform at 200 percent . 【3】 You lose balance and harmony if you experience too much stress , perform a lot of demanding routine and constantly take responsibilities . Take care of yourself . Make sure that your well-being does not suffer .4.【4】 We all want to excel in our profession . We want to be in charge even at home . We like to be appreciated by the community . Being such a person requires several important qualities . To gain the required qualities you must have a multi-dimensional personality . 【5】 . Be a mentor , inspire others and do what you would like others to do .
A. The more new activities you practice , the more chances you can become a better leader . |
B. Making excuse is much easier than acting . |
C. Have a richer life if you want to be a better leader . |
D. You are useless as a worker if your body does not feel great . |
E. There is no tomorrow , take a break now . |
F. How exciting and fun your life is depends only on you |
G. You can do some of it in advance or you can keep it in on hold . |
【答案】
【1】E
【2】G
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】试题分析: 旅行使人生完美,旅行的原因有很多,这里主要说4条:1.不要等,说走就走;2.放得下,公司不会因为你的离开就会破产,只要提前计划好;3.感到压力就做不好工作;4. 想要做一个好领导,就要阅历丰富。
【1】E 考查段落的归纳。从文章的结构看,本段的意思是:说走就走,只要对现在的生活感到枯燥就可以去作一次旅行,等待时机只会让你的身体变差。 所以这里选E(没有明天,现在就休息一下吧。)。
【2】G考查对上下文语境的理解。空前的意思是:你离开期间,有很多人可以代替你做你的工作。 空后一句的意思是:这里的要点是提前一周计划。所以这里选G(你可以提前做一些,或者你可以暂时搁置。)与上下文一致。
【3】D考查对本段的理解。空前的意思是:当你的思想解放的时候,你的表现就是200%。空后的意思是:如果你经历过太多的压力,你会失去平衡和和谐。所以这里选D(当你的身体感觉不好的时候,你干活也就做不好。)与上下文一致。
【4】C考查对上下文语境的理解。本段的意思是:我们都想在我们的行业中出类拔萃。我们即使想在家里也想着充电。我们喜欢被社会赞赏。做这样的人需要几个重要的品质。你必须是一个有着多重性格的人。所以这里选C( 想做一个好领导,就要有更加丰富的生活。)与上下文一致。
【5】A考查对上下文语境的理解。空前的意思是:你必须是一个有着多重性格的人。空后的意思是:做一个导师,激励他人,做你想让他人做的事。 所以这里选A(你练习的越多,你就越有机会成为一个更好的领导者。)与上下文一致。