题目内容

WASHINGTON—Laura Straub is a very worried woman. Her job is to find families for foreign teenagers who expect to live with American families in the summer.

It is not easy, even desperate.

“We have many children left to place—40 out of 75,” said Straub, who works for a foreign exchange programme called LEC.

When foreign exchange programmes started 50 years ago, more families were accommodating. For one thing, more mothers stayed at home. But now, increasing numbers of women work outside the home. Exchange-student programmes have struggled in recent years to sign up host families for the 30, 000 teenagers who come from abroad every year to spend an academic year in the United States, as well as the thousands more who take part in summer programmes.

School systems in many parts of the U.S., unhappy about accepting non-taxpaying students, have also strictly limited the number of exchange students they accept. At the same time, the idea of hosting foreign students is becoming less exotic(有异国情调的).

In search for host families, who usually receive no pay, exchange programmes are increasingly broadening their requests to include everyone from young couples to the retired.

 “We are open to many different types of families,” said Vickie Weiner, eastern regional director for ASSE, a 25-year-old programme that sends about 30,000 teenagers on academic-year exchange programmes worldwide.

For elderly people, exchange students “keep us young—they really do”, said Jen Foster, who is hosting 16-year-old Nina Post from Denmark.

1.According to the text, why was it easier for Laura Straub to find American families for foreign students?

A. American school systems were better than now.

B. The government was happy because it could gain tax. 

C. Foreign students paid hosting families a lot of money.

D. More mothers didn’t work outside and could look after children.

2.To deal with the problem in recent years, exchange programmes have to ______.

A. extend the range of host families

B. limit the number of the exchange students

C. borrow much money to pay for the costs

D. make hosting foreign students more exotic

3.Which of the following is the best title of this passage?

A Exchange Students Keep Old People Young.

B. Idea of Hosting Students is Different.

C. Foreign-exchange Program Is Going on.

D U.S. Struggle to Find host Families.

 

1.D

2.A

3.D

【解析】

试题分析:文章大意:文章介绍现在在美国找寄宿家庭接受来自法国的学生是很困难的,因为现在妇女在外面做越来越多,接受外国学生的吸引力也没有过去那么大了,文章还介绍如何应对的措施。

1.推理判断题。由第二段“For one thing, more mothers stayed at home. But now, increasing numbers of women work outside the home.”可知最佳答案为D项原文未谈到学校制度的好坏;再由第三段“School systems in many parts of the U.S., unhappy about accepting non-taxpaying students…”和第四段“In search for host families, who usually receive no pay,…”可以判断。故D正确。

2.2】A细节理解题。从倒数第三段的句子:In searching for host families, who usually receive no pay, exchange programmes are increasingly broadening their appeals to include everyone who has the ability to do it.和最后一段的内容,可知过去的交换项目是那些不是太老的寄宿主人,但是现在面向所有的年龄的人。故A正确。

3.主旨大意题。这是一篇新闻报道,开头就点明要报道的内容,WASHINGTON—Laura Straub is a very worried woman. Her job is to find families for French teenagers who expect to live with American families in the summer.可知本文的主旨:Laura Straub在美国找寄宿家庭接受来自法国的学生是很困难的。故D正确。

考点:考查新闻报道类阅读

练习册系列答案
相关题目

Since 2004,Time magazine has six times made a survey to name the l00 most influential people in the world.Only one person has appeared on it for six times, Oprah Winfrey.

Born in l954 in Mississippi,Oprah Winfrey spent her early years living in poverty with her grandmother and later her absent mother, followed by unfair treatment by her unfriendly relatives.Worse still,she was addicted to drugs and at the young age of l4,she gave birth to a baby, who died after a few months.Finally she was sent to live with her strict father in Tennessee. Amazingly though,her father’s rules did make sure she received a good education and finally overcame her problems.

Oprah’s media career began at age l7.She became the co-author of local news in Baltimore in her early 20’s.Her first local talk show, People Are Talking, was first performed in l978,when she was 24.

In l986,Oprah moved to Chicago to host a low-rated half-hour morning talk show, AM Chicago.Oprah talks like a family member in your and my house.Within months she took over,the show became the highest-rated talk show in Chicago.It was renamed The Oprah Winfrey Show.

Only two years after hosting the show, she was able to set up her own production company Harpo, and buy the full rights to The Oprah Winfery Show.She is also involved in magazine publishing,books,education and a lifestyle channel for women with the aim of improving people’s lives, inspiring and praising good honest values,making the world a better place for present and future generations.

As her business grew, so did her wealth and power, and she became the first ever black billionaire in 2003 and the most powerful woman in media broadcasting.The amazing influence she has over a large part of the American public means that anything she promotes on her shows is guaranteed to succeed.

1.What do we know about Oprah’s childhood?

A.She lived with her mother for 14 years.

B.She married young and brought up a baby.

C.she lacked concern and care.

D.She couldn’t stand her father's rules.

2.Why was The Oprah Winfrey Show so popular?

A.Oprah was very famous in the world.B.Oprah talked in a family way in the show.

C.Oprah was the co-author of the show.D.Oprah had the full rights to the show.

3.Which of the following is true according to the text?

A.Oprah Winfrey was the most influential woman in America.

B.Oprah Winfrey hosted her first local talk show in her 20’s.

C.AM Chicago became the highest-rated immediately after Oprah hosted it.

D.Oprah Winfrey was the first billionaire in media broadcasting.

4.What does the last paragraph mainly tell us?

A.Oprah was a quite successful woman.

B:Oprah aimed to be wealthy and powerful.

C.What Oprah promoted was sure to succeed.

D.Oprah became the most influential woman.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网