题目内容

1.America is growing older.For fifty years,only 4 out of every 100 people in the United States were 65 or older.Today,10 out of every 100 Americans are over 65.The aging of the populations will affect aspects of society-education,medicine,housing,and business.The graying of American has made us a very different society-one in which people have quite a different perception (认识) of what kind of behavior is proper at various ages.
An adult's age no longer tells you anything about that person's economic or marital status (婚姻状况),lifestyle,or health.There's no longer a particular year,or even a particular decade,in which one gets married or goes to work or goes to school or has children.The social clock that kept us on time and told us when to get married,to school,get a job,or retire isn't as strong as it used to be.It doesn't surprise us to hear of a 29-year-old university president or a 35-year-old grandmother or a 70-year-old man who has become a father for the first time.Public attitudes are changing.
Many people say,"I am much younger than my mother or my father was at my age."No one says,"Act your age,"anymore.We've stopped looking with disagreement at older people who act in youthful ways.
13.The best explanation of the expression"acting your age"isB.
A.acting a part of a play when you are old enough
B.doing the things that people expect you of your age to do
C.playing an important role in the society when you are grown up
D.working hard and supporting the family when you are an adult
14.According to the passage,the population in America is getting older,which will affect all of the following exceptB?
A.ho using and business  
B.birth rate     
C.medicine            
D.education
15.Choose the best one to complete the sentence"An adult's age used to tell people something about what person'sD."
A.schooling and interest  
B.family and housing
C.ability to so something  
D.health,lifestyle,economic or marital status.

分析 本文主要讲的是美国的老龄化问题.美国正在变老.现在,每100个美国人中有十个人的年龄在65岁以上.人口老龄化将会在教育、医学和经济等许多方面给美国带来影响.人们对某一年龄段应该做什么事情的看法也发生了改变.

解答 13.B 细节理解题.根据文章内容"The social clock that kept us on time and told us when to get married,to school,get a job,or retire isn't as strong as it used to be"社会时钟,使我们及时和告诉我们什么时候结婚,上学,找到工作,或退休是不是那么强,因为它曾经是.故选B.
14.B 细节理解题.根据第一段"The aging of the populations will affect aspects of society-education,medicine,housing,and business."人口老龄化将影响社会教育、医药、住房和商业等各个方面,可知本题选B.
15.D 细节理解题.根据第二段"细节理解题."An adult's age no longer tells you anything about that person's economic or marital status (婚姻状况),lifestyle,or health."一个成年人的年龄不再告诉你关于那个人的任何经济或婚姻状况(婚姻状况)、生活方式、健康.可知本题选D.

点评 本文是社会文化类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关题目
6.Believe it or not,the ability to choose is the power to change.If you can choose to live your life differently,will you be the same person?
   Well,choosing to do the following few"simple"things will help to change your life.
   Review your life.Take time to go through your life and ask yourself,"If I do the same thing I do every day,will there be a change?If I want to change,where will my first step be?"
   Make careful choices.Choose exactly what you wish to get to live your life; describe and think what you really want.
   Keep up with chances.Find out about the possibilities and ways that can make you move toward your goals,write them down and see which one suits you most.
   Get down to business.Start working on your goals.People may bring you down; you may have difficulties; you will fail and want to give up.But the most important thing is never to give up.
   If you try these"simple"things,you will find that success is something for everyone,and you will finally become what you want to be.Remember,success is more than what you hold in your hands; it  is something from the heart.
33.Once you get down to business,the most important thing is toC.
A.set goals                    
B.see possibilities
C.keep on trying                    
D.ask for help
34.The underlined word"it"in the last paragrap h refers toD.
A.change        
B.choice       
C.life    
D.success
35.This passage mainly discussed the relationship betweenB.
A.power and life                    
B.choice and change
C.power and success                 
D.choice and difficulty.
13.The jobs of the futur e have not yet been invented.(36)DBy helping them develop classic skills that will serve them well no matter what the future holds.
  1.Curiosity
  Your children need to be deeply curious.(37)AAsk kids,"What ingredients(配料)can we add to make these pancakes even better next time?"and then try them out.Did those ingredients make the pancakes better?What could we try next time?
  2.Creativity
  True creativity is the ability to take something existing and create something new from it.(38)CThere are a dozen different things you can do with them.Experimenting with materials to create somethi ng new can go a long way in helping them develop their creativity.
  3.Interpersonal Skills
  Understanding how others feel can be a challenge for kids.We know what's going on inside our own head,but what about others?Being able to read people helps kids from misreading a situation and jumping to false conclusions.(39)F"Why do you think she's crying?""Can you tell how that man is feeling by looking at his face?""If someone were to do that to you,how would you feel?"
  4.Self Expression
  (40)GThere are many ways to express thoughts and ideas-music,acting,drawing,building,photography.You may find that your child is attracted by one more than another.

A.Encourage kids to cook with you.
B.And we can't forget science education.
C.We can give kids chances to think about materials in new ways.
D.So how can we help our kids prepare for jobs that don't yet exist?
E.Gardening is another great activity for helping kids develop this skill.
F.We can do this in real life or ask questions about characters in stories.
G.Being able to communicate ideas in a meaningful way is a valuable skill.
10.Informal conversation is an important part of any business relationship.Before you start a discussion,however,make sure you understand which topics are suitable and which are considered taboo (禁忌) in a particular culture.Latin Americans enjoy sharing information about their local history,art,and customs.Expect questions about your family,and be sure to show pictures of your children.You may feel free to ask similar questions of your Latin American friends.The French think of conversation as an art form,and they enjoy the value of lively discussions as well as disagreements.For them,arguments can be interesting-and they can cover pretty much or any topic-as long as they occur in a respectful and intelligent (智慧的) manner.
In the United States,business people like to discuss a wide range of topics,including opinions about work,family,hobbies,and politics.In Japan,China,and Korea,however,people are much more private.They do not share much about their thoughts,feelings,or emotions because they feel that doing so might take away from the harmonious (和谐的) business relationship they're trying to build.Middle Easterners are also private about their personal lives and family matters.It is considered rude,for example,to ask a businessman from Saudi Arabia about his wife or children.
As general rule,it's best not to talk about politics or religion (宗教) with your business friends.This can get you into trouble,even in the United States,where people hold different views.In addition,discussing one's salary is usually considered unsuitable.Sports is typically a friendly subject in most parts of the world,although be careful not to criticize a national sport.Instead,be friendly and praise your host's team.
60.The author considers politics and religionB.
A.cheerful topics 
B.taboo
C.rude topics     
D.topics that can never be talked about
61.Which is typically a friendly topic in most places according to the author?A
A.Sports.
B.Children.
C.Personal feelings.
D.Families.
62.Why are people from Asia more private in their conversation with others?B
A.They don't want to talk with others much.
B.They don't want to have their good relationship with others harmed by informal conversation.
C.They are afraid to argue with their colleagues.
D.They want to keep their feelings to themselves.
63.What shouldn't you do when talking about sports with colleagues from another country?D
A.Praising your own country's sports.
B.Criticizing your own country's sports.
C.Praising the sports of your colleagues'country.
D.Criticizing the sports of your colleagues'country.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网