题目内容

The clock struck eleven at night. The whole house was quiet. Everyone was in bed except me. Under the strong light, I looked sadly before a huge pile of troublesome stuff they call “books”.

I was going to have my examination the next day. "When can I go to bed?" I asked myself. I didn’t answer, in fact I dared not.

The clock struck 12. "Oh, dear!" I cried, " ten more books to read before I can go to bed!” We pupils are the most wretched creatures in the world. Dad does not agree with me on this. He did not have to work so hard when he was a boy ."

The clock struck one. I was quite hopeless now. I forgot all I had learnt. I was too tired to go on. I did the only thing I could. I prayed, “Oh, God, Please help me pass the exam tomorrow. I do promise to work hard afterwards, Amen.” My eyes were heavy, so heavy that I could hardly open them. A few minutes later, with my head on the desk, I fell asleep.

1.When the author was going over his lessons, all the others in the house were_____ .

A. asleep B. working in bed

C. outside D. quietly laughing at him

2.Reviewing his lessons didn’t help him because ________.

A. it was too late at night

B. he was very tired

C. his eyes l ids were so heavy that he couldn’t keep them open

D. he hadn’t studied hard before the examination

3.What do you suppose happened to the author?

A. He went to a church to pray again

B. He passed the exam by luck

C. He failed in the exam

D. He was punished by his teacher

4.The best title for the passage would be __________.

A. The Night Before the Examination

B. Working Far into the Night

C. A Slow Student

D. Going Over My Lessons

 

1.A

2.D

3.C

4.A

【解析】

试题分析:夜里十一点,当其他家人都在熟睡的时候,作者却在为第二天的考试拼命复习,因为要看的书有很多,作者一直看到凌晨一点还没看完,最后困得睡着了。

1.Everyone was in bed except me.”可知,除了作者,其他人都睡觉了,故选A。

2.I prayed, “Oh, God, Please help me pass the exam tomorrow. I do promise to work hard afterwards”可知,作者平时学习不努力,祈祷这次能通过考试,故选D。

3.ten more books to read”和最后一段“with my head on the desk, I fell asleep”可知,作者不仅平时没有好好学习,复习时也没复习好,因此他不可能通过考试,故选C。

4.The clock struck eleven at night. ... The clock struck 12. ...The clock struck one.”可知,整篇文章都在写作者复习考试的情况,排除B、C,D项“复习功课”没有提到考试,排除D,故选A。

考点:教育类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

When I was an education official in Palo Alto, California, Polly Tyner, the president of our school board, wrote a letter that was printed in the Palo Alto Times. Polly’s son, Jim, had great difficulty in school. He was classified as the educationally disabled and required a great deal of patience on the part of his parents and teachers. But Jim was a happy kid with a great smile that lit up the room. His parents acknowledged his academic difficulties, but always tried to help him see his strengths so that he could walk with pride. Shortly after Jim finished high school, he was killed in a motorcycle accident. After his death, his mother submitted this letter to the newspaper:

Today we buried our 20-year-old son. He was killed instantly in a motorcycle accident on Friday night. How I wish I had known when I talked to him last that it would be the last time. If I had only known I would have said, “Jim, I love you and I’m very proud of you.”

I would have taken the time to count the many blessings he brought to the lives of the many who loved him. I would have taken the time to appreciate his beautiful smile, the sound of his laughter, his genuine love of people.

When you put all the good qualities on the scale and try to balance all the irritating phenomena such as the radio which was always too loud, the haircut that wasn’t to our liking, the dirty socks under the bed, etc., your angry feelings won’t amount to much.

I won’t get another chance to tell my son all that I would have wanted him to hear, but, other parents, you do have a chance. Tell your young people what you would want them to hear if you knew it would be your last conversation. The last time I talked to Jim was the day he died. He called me to say, “Hi, Mom! I just called to say I love you. Got to go to work. Bye.” He gave me something to treasure forever.

If there is any purpose at all for Jim’s death, maybe it is to make others appreciate more of life and to have people, especially family members, take the time to let each other know just how much we care.

You may never have another chance.

1.According to the passage, we know that _______.

A. Jim was always ashamed of himself

B. Jim did very well in his studies

C. Jim’s parents were patient with him

D. Jim failed to finish his high school

2.The underlined word “irritating” in Paragraph 4 most probably means _______.

A. annoying B. aggressive

C. impatient D. thrilling

3.By writing the letter printed in the Palo Alto Times, the author intends to _______.

A. mourn her son’s sudden death in a traffic accident

B. remind people to be cautious of motorcycles

C. tell parents to take better care of their children

D. suggest people taking the chance to express their love in time

4.Which of the following can be the best title of the passage?

A. Love your Family. B. Do it Today.

C. Walk with Pride. D. Appreciate Smiles.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网