题目内容

Imagine a boy from a small village in East Africa. He, since a very early age, has been looking after cattle. At twelve years old he knows more about cattle than most of you. However, he has never been to school. Has this boy had any education?

Education is discovering about ourselves and about the people and things around us. All the people who care about us — our parents, brothers, sisters, friends — are our teachers. In fact, we learn something from everyone we meet. We start learning on the day we were born, not on the first day we go to school. Every day we have new experiences, like finding a bird’s nest, discovering a new street in our neighborhood, making friends with someone we didn’t like before. New experiences are even more fun when we share them with other people.

Encouragement from the people around us enables us to explore things as many as possible. As we grow up, we begin to find out what we are capable of doing. You may be good at cooking, or singing or playing football. You find this out by doing these things. Just thinking about cooking doesn’t tell you whether you are good at it.

We learn so much just living from day to day. So why is school important? Of course you can learn some things better at home than at school, like how to do the shopping, and how to help old or disabled people who can’t do everything for themselves. At school, teachers help us to read and write. With their guidance, we begin to see things in different ways.

1.In the opinion of the writer, .

A. the school is not important at all.

B. we have to learn from the people around us.

C. education takes place everywhere.

D. only people who care for us can teach us.

2.One can find out what he / she is good at by _.

A. what people encourage him/ her to do.

B. trying and practising things.

C. thinking about it when growing up.

D. he teachings of those he / she meets.

3.The passage tells us that _ .

A. different classes of people receive different kinds of education.

B. everyone gets education from the day he or she was born.

C. the school is absolutely necessary if one wants to understand the world.

D. everyone will find out what he or she is good at.

4.According to the last paragraph, we know that .

A. the school enables us to understand the world in other ways.

B. the school is not so important as our living places.

C. the school teaches us things which are useless at home.

D. the school cannot prepare us for our daily lives.

 

1.C

2.B

3.B

4.A

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了每个人从出生那天起,就开始接受教育,学校能够让学生用其它的方式了解世界。

1.根据We learn so much just living from day to day. So why is school important? Of course you can learn some things better at home than at school, like how to do the shopping, and how to help old or disabled people who can’t do everything for themselves. At school, teachers help us to read and write. With their guidance, we begin to see things in different ways.可知依作者来看,教育发生在每一个地方,故选C。

2.故选B。

3. 通过阅读文章内容,可知这篇文章主要讲了每个人从出生那天起,就开始接受教育,故选B。

4.根据At school, teachers help us to read and write. With their guidance, we begin to see things in different ways.可知最后一个自然段,我们知道学校能够让学生用其它的方式了解世界,故选A。

考点:考查教育类阅读

练习册系列答案
相关题目

LONDON Thursday July 26(Reuters)—Eddy missed his girlfriend Anna so much he flew back to Britain from Australia to propose(求婚) to her. The problem is she did the same in the opposite direction.

He and Anna even managed to miss each other when they sat in the same airport waiting room in Singapore at the same time to wait for connecting flights.

Anna, heartbroken, when she arrived at Eddy’s Sydney flat to find he had flown to London, told The Times, “It was as though someone was playing a cruel joke on us.“

“He is the most romantic(浪漫的) person I have ever known. I think our problem is that we are both quite impulsive(冲动的) people. We are always trying to surprise each other.”

After an 11,000-mile flight across the globe, she was greeted by Eddy’s astonished roommate asking what she was doing there.

Eddy, a 27-year-old engineer, had taken a year off to travel round Australia. But he was missing Anna, a 26-year-old secretary, so much he got a job on a Sydney building site(工地) and started saving for a surprise.

He then flew home to Britain and went to her flat armed with an engagement(订婚) ring, wine and flowers.

“I really missed Anna and I’d been thinking about her all the time. I was so excited when she phoned me from Australia,” he said.

Eddy then asked Anna to marry him on the phone. “I didn’t know whether to laugh or cry but I accepted,” she said.

Anna was given a tour of Sydney by Eddy’s friends before going back home. Eddy had to stay in Britain for two weeks because he could not change his ticket.

1.What does the last sentence of the first paragraph tell us?

A. Anna flew to Britain from Australia to marry him.

B. Anna flew to Australia from Britain to marry him.

C. Anna flew to Britain from Australia to propose to him.

D. Anna flew to Australia from Britain to propose to him.

2.The underlined word “miss” in Paragraph 2 most probably means_______.

A. escape from B. fail to understand

C. fail to meet D. long to see

3.Eddy got a job on a Sydney building site because he________.

A. wanted to travel round Australia

B. needed money to pay his daily cost

C. was an engineer at this building site

D. hoped to make money from this job

4.Which of the following is TRUE about Eddy and Anna according to the text?

A. Eddy proposed to Anna on the phone and Anna accepted.

B. Anna stayed in Australia waiting for Eddy’s arrival.

C. Anna had a good time touring Sydney with Eddy.

D. Eddy met Anna in the airport waiting room by chance.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网