题目内容
There once was a master who went to India. In those times, we didn't have the communications or airplanes or many kinds of transportation that we do now. So the master went to India on foot. He had never been to India before; perhaps he came from Persia. And when he got there, he saw a lot of fruit. In India they have plenty of fruit to sell, but much of it is expensive because they can't grow much due to the water situation. So he saw one basket, a big basket of some very red, long fruit. And it was the cheapest in the shop, not expensive at all.
So he went up and asked, "How much per kilo?" And the shopkeeper said, "Two rupees(卢比)." Two rupees in India is nothing; it's like dirt. So he bought a whole kilogram of the fruit and started eating it. But after he ate some of it: Oh, my God! His eyes watered, his mouth watered and burned, his eyes were burning, his head was burning and his face became red. As he coughed and choked and gasped for breath, he jumped up and down, saying, "Ah! Ah! Ah!"But he still continued to eat the fruit! Some people who were looking at him shook their heads and said, "You're crazy, man. Those are chilies(辣椒)! You can't eat so many; they're not good for you! People use them as a condiment(作料), but only a little bit to put into food for taste. You can't just eat them by the handful like that; they're not fruit!" So the stupid master said, "No, I can't stop! I paid money for them, and now I'll eat them. It's my money!"
And you think that master was stupid, right? Similarly, we sometimes do a lot of things like that. We invest money, time or effort in a relationship, business or job. And even though it's been a long time, bitter experience tells us it won't work, and we know there's no more hope that things will change in the future — this we definitely know by intuition(直觉) — we still continue just because we've invested money, time, effort and love into it. Just like the man who ate the chilies and suffered so much but couldn't stop because he didn't want to waste the money he'd paid.
1.Why did the master buy a lot of chilies?
A.He loved the taste of chilies very much.
B.He spent a lot of money on chilies.
C.The price of chilies is very low.
D.The quality of Indian chilies is very good.
2.What can we infer about the master according to the passage?
A.He is very wise in spending his money.
B.He came from Persia with someone else.
C.He walked to India for the first time.
D.He is a very rich and honest man.
3.What is the purpose of the passage?
A.To share us a funny story about a silly master.
B.To tell us when to give up in life.
C.To offer some information about India.
D.To remind us how to spend money wisely.
1.C
2.C
3.B
【解析】
试题分析:本文讲述一个男人走去印度,在印度买了最便宜的整整一公斤的水果,结果是辣椒,但他仍然继续吃因为不想浪费他花的钱的故事,告诉我们要懂得适时放弃的道理。
1.Two rupees in India is nothing; it's like dirt. So he bought a whole kilogram of the fruit在印度两卢布什么也不是,因此他买了整整一公斤这种水果,可知因为辣椒价格低,他才买这么多,故选C
2.So the master went to India on foot. He had never been to India before大师是走去印度的,之前从没去过印度,可知他第一次是走去印度的,故选C
3.Just like the man who ate the chilies and suffered so much but couldn't stop because he didn't want to waste the money he'd paid.就像吃辣椒的男人一样,忍受如此多的痛苦但不能停止,因为他不想浪费他花的钱,可知作者是想告诉我们要懂得适时放弃,故选B
考点:考查故事类阅读
Here is some information about some of the restaurants, museums, shopping centers and
hotels in New York.
BLUE SKY RESTAURANT Telephone:4444872 Address: 8090 White Road Open : Mon. to Fri. 7:30 am-2:30 pm and5:00pm-9:00 pm Sat. 7:30 am-11:30 am and 5:00 pm-9:30 pm Sun. 11:00 am-2:00 pm and 5:00 pm-9:30 pm |
NEW YORK MUSEUM American’s largest museum specializing(专业化)in American history Telephone: 2751352 Address: Vanier Park, 1200 Chestnut St. New York Open: Mon. to Fri. 9:00 am-5:00pm(Monday free) Sat. 9:00 am-1:00 pm |
TONGCHENG SHOPPING CENTER Telephone: 5674398 Address: Furong Road Open: Mon. Wed. and Fri. 9:30 am-5:30 pm Tues. Thurs. and sat. 9:30 am-9:00 pm Sun. 11:00am-9:00 pm |
HUATIAN HOTEL Telephone: 7868432 Address: 5200 No.7 Road. The Dining Hall: Wed. to Sun. Lunch from 10:30 am Coffee Shop: Mon. to Fri. 6:00 am Sat. 6:30 am and Sun. 7:00 am Mon. to Wed. to 10:00pm Thurs. to Sun11:00 pm |
1. You do not have to pay on Mondays if you go to ________.
A. Blue Sky Restaurant B. New York Museum
C. Tongcheng Shopping Center D. Huatian Hotel
2.If you want to go out for lunch on Sunday, you can dial the number ________.
A. 4444872 B. 7868432 C. 2751352 D. 5674398
3.If you are free on early Sunday mornings, you can go to ________.
A. Furong Road
B. 8090 White Road
C. Coffee Shop on 5200 No.7 Road
D. Vanier park, 1200 Chestnut St. New York
4.Which place is still open after 10:00pm on Thursday?
A. Blue Sky Restaurant.
B. New York Museum.
C. Tongcheng Shopping Center.
D. Huatian Hotel.
中学生过生日往往赠送礼物,这是一种时尚, 少数学生到饭店或宾馆举办生日聚会。为此, 不同的学生有不同的看法。请你根据下列表格内容,署名王华,给某一家英语报社的编辑写一封信,并说说自己的看法。
赞成 | 聚会可以给同学们提供相互交流的机会;有利于加深同学之间的感情,增进彼此之间的友谊;课余时间能够放松心情。 |
反对 | 既浪费时间又浪费金钱;造成学生攀比;对同学们的学习和成长都会产生不良影响。 |
你的观点 | … … |
注意:1. 词数:120左右 (信的开头和结尾已经给出,但不计入总词数)
2. 短文应当包括表格中的所有内容,考生可以合理地增加细节,以使短文更加连贯。
3. 参考词汇:攀比 keep up with the Joneses
Dear Editor,
I’m a middle school student named Wang Hua.
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
Yours,
Wang Hua