题目内容
True friends double your happiness and half your burdens.Basically how you would like a true friend to be is what you should be like to your true friends.Trust,forgiveness,
responsibility are some elements of a true friendship.True friendships are hard to achieve.
And what’s more,life is short.So treasure these friends if you already have them.If you don’t,
continue to search,because once you have them,life will become so much easier to live,no matter what happens.I have been through very difficult times and I dare say,without my friends,
I would not have made it.?
Friendships need lots of energy and patience to maintain them.Not to mention time.When your friend needs you,and when things are not going too well on your side,it is often so easy to turn a deaf ear to their requests.It is especially during these times that you must find the strength to help your friend.
And it is during these times that your friendship will be made stronger.?
And you must always be happy for their successes,even when things are not going too well for you.It might be hard to do this,but it is something that you need to learn.Think about all the sacrifices your friend has made for you and all the times when he was happy for you despite his own troubles.Think about?all the happy times you enjoyed and the sad,difficult times you went through together.That should give you plenty of patience to actually be a true friend.Remember,true friends are the next best thing to family.They will always be your supporters. What is the best title for this passage??
A.A Precious Friendship
B.A True Friend?
C.A Happy Time
D.Friend,a Treasure
According to the passage,to be a true friend,you do NOT need to ___ .?
A.trust your friends?
B.forgive your friends’ mistakes?
C.spend much money on friends?
D.be helpful to your friends?
True friendships are hard to achieve because ____.?
A. friendships can help you through difficult times?
B.friendships need lots of energy and patience?
C.your friends need you to give more help to them?
D.you should be always on your friends’ side
The underlined phrase “turn a deaf ear to” in Paragraph 2 probably means “______”.? A.pretend not to know
B.take no measures to?
C.have no means to
D.turn to a deaf for?
From Paragraph 3,we can conclude that .
A. a friend won’t achieve success without your support?
B.most people in trouble are not happy about their friends’ successes?
C.you should support your friends on any conditions?
D.a true friend appears only when you have troubles?
【小题1】B
【小题2】C
【小题3】B
【小题4】A
【小题5】C
解析:
【小题1】 文章开篇点题,指明真正的朋友使你的幸福加倍,使你的负担减半,如果你要你的朋友怎么做,你就应该这样做以成为他人的真心朋友。下文围绕着这个论点进行阐述,故答案为B项。
【小题2】 根据第一段的第三句“Trust,forgiveness,responsibility are some elements of a true friendship.”可知,A、B、D三项均是作为真心朋友要做的,而文中没提到要花钱呵护友谊,故答案为C项。
【小题3】 根据第二段的第一句“Friendships need lots of energy and patience to maintain them.”可知,友谊需要很多精力和耐心去维持,故答案为B项。
【小题4】 根据上下文可知,当你的朋友需要你的时候,有时事情并不利于你这一方的时候,很容易对他人的请求置若罔闻,从上下句可以猜测得到它的含义,故答案为A项。
【小题5】 根据第三段的第一句“And you must always be happy for their successes,even
when things are not going too well for you.”可知,答案为C项。
As you grow rapidly through your teenage years, you will experience a lot lf changes.The changes may seem difficult and they may seem to happen quickly. Don’t panic! You will deal successfully with them! You are a young adult now!
With more responsibility, you will find more freedom to make your own choices. This is a time to be well informed about own choices. This is a time to be well informed about your choices so that you can make healthy balanced decisions that will help shape your future. You may already know your career path or you may have no idea at all what you want to do. Both situations are fine! Work hard and the right opportunity will present itself to you.
Young adulthood means greater freedom and more choices. You will probably want to be independent. But try not to shut your family out of your life. You should learn to think of others even though you are old enough to look after yourself. Your family have been with you since you came into this world.
It is also perfectly natural in this time for you to spend more time with your friends than your family. Choose your friends wisely. A true friend will stand by you no matter what happens.
This period is a part of the life cycle. There are some people who will be with you throughout life’s journey and there will be some people with whom you part and go separate ways. Leaving school can be hard. The reality is that you may not ever see all of your classmates again.
You are a young adult. It is your life. No one can live it for you. The choices that you make from now on will be your choices. So making the right choices will be important to you. Life is for living. Enjoy your life wisely!
1.The best title for this passage would be .
|
A.The Choices in Life |
B.The Key to Success |
|
C.Say Goodbye to the Past |
D.Becoming a Young Adult |
2.Who do the underlined words “ some people”(Paragraph 5)probably refer to?
|
A.your parents |
B.your classmates |
C.true friends |
D.your relatives |
3.The author thinks teenage years are .
|
A.a period of complete freedom |
|
B.too hard for young people to get through |
|
C.an important time for the young to make the right choices |
|
D.a very important period for young students to leave their parents |
4.Who is the passage mainly written for?
|
A.Teenagers. |
B.Teachers. |
C.Young parents. |
D.Adults. |