题目内容
Ashley and Chris work in the same department designing postcards. Chris had a college degree in art and deeply felt that the degree of his designs was excellent. His last postcard showed the depth of a desert’s beauty and delights.
“It’s just a picture of the desert,” Ashley said. “Not deep at all.”
“Some people desire seeing beauty,” Chris replied. “Mine delivers that”.
Ashley laughed and said, “well, that depends on what you think beauty is.”
Days later, someone delivered a letter to Ashley. The letter said, “You are worthy of the bad things that will come your way. You will know the taste of defeat, and I will destroy you.”
Ashley suddenly felt very cold. It was as if the room temperature had dropped 30 degrees. “Who would do such a shocking deed?” she wondered. “I will not let a simple letter defeat me.”
Just then, Chris came into the room and offered Ashley a piece of his sandwich.
“Try some,” he smiled widely. “It’s delicious.”
“Are you trying to poison me?” Ashley asked. Chris’s answer was delayed from confusion. “What’s your problem?” he asked.
The next day, Ashley brought a bat to use to defend herself. When Chris saw her bat, he joked, “Defend and win one for the team.”
Ashley took no notice of him. She spent the whole day reading self-defending books and placed her work on delay. “You can’t delay your work. Our job demands us to do our work on time,” Chris said. “We must meet the demands of our job.”
“You‘re not the boss,” Ashley replied. “Don’t make demands of me.”
Because Ashley failed to do her work, she was fired.
Chris glanced at Ashley’s empty desk and smiled
- 1.
What kind of work did Chris and Ashley do?
- A.Drawing
- B.Designing
- C.Painting
- D.Building
- A.
- 2.
What did Ashley think of the last postcard designed by Chris?
- A.Excellent
- B.Too bad
- C.It didn’t show the real beauty of the desert
- D.He expressed himself in an indirect way
- A.
- 3.
We may infer from this passage that ___________
- A.Chris was not a good designer
- B.Chris and Ashley were friendly to each other
- C.Chris herself must have written the letter
- D.It may sometimes bring about bad luck to speak out one’s mind
- A.
试题分析:文章介绍Ashley和Chris一起做设计明信片的工作,Ashley得罪了Chris,后来收到了一封恐吓信,并受此影响,直到失去工作,原来是Chris写的这封信。
1.细节题:从第一段的句子:Ashley and Chris work in the same department designing postcards. 可知Ashley和Chris的工作是设计,选B。
2.推理题:从第二段的句子:“It’s just a picture of the desert,” Ashley said. “Not deep at all.”可知Ashley认为Chris的明信片没有展示沙漠的美,选C
3.推理题:从文章的最后一句话:Chris glanced at Ashley’s empty desk and smiled.说明Chris看见Ashley被解雇了,笑了,说明是Chris写的恐吓信,而且达到了目的,选C
考点:考查故事类短文
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
For an owl (猫头鹰) with one-metre wingspan, the sky should be the limit. But Troy prefers his bird’s eye view to be no higher than 5 feet 10 inches. The one-year-old owl has an inconvenient symptom: he’s afraid of heights. After an unfortunate start in life when he fell from his nest by accident, Troy was raised by Gareth Tonen, a handler (饲养员), who just happens to be 5 feet 10 inches tall.
As a result, Troy has grown up without any great ambitions of his own. When it comes to trees, he can’t see what is about and would prefer to fly along at Mr. Tonen’s side. Only when the 25-year-old handler climbs up a tree can Troy be tempted to leave his comfort zone and join him.
Ashley Smith said, “ Troy’s fear of heights was a result of forgetting how to be a bird. He’s been in captivity (被圈养) for as long as he can remember and has never been higher than his handler can lift him. He sees himself as more of a human than an owl, and he doesn’t know how to sit in trees or hunt. Gareth has to almost act like an owl to get Troy to behave like one.”
As a result, a daily tree climb has become part of Troy’s – and Mr. Tonen’s – routine. Ladders have been fixed so Mr. Tonen can climb into the trees and call for Troy, who will fly up and join his handler but go no higher. Most of the time he flies down again, but occasionally Mr. Tonen has to carry him back to ground level. The afternoon ends with a meal of mouse, rabbit or his favorite, chicken.
Mr. Tonen said, “He now looks upon me as his mum or dad. He’s gaining more confidence and if I have to carry on climbing up trees with him then we’ll do what it takes for him to be a high flyer.
【小题1】Troy was brought up by Gareth Tonen because he ______.
| A.couldn’t fly high | B.got badly hurt |
| C.left his parents accidentally | D.couldn’t live in trees |
| A.Troy doesn’t show any interest in flying high up in the sky. |
| B.Gareth Tonen has spoiled Troy by offering him everything. |
| C.Gareth Tonen is pleased to see Troy fly along at his side. |
| D.Troy would like his owner Gareth Tonen to climb up trees. |
| A.he has developed the symptom of fearing heights. |
| B.he has been raised since he was very small. |
| C.he can’t learn how to fly higher than his owner. |
| D.he doesn’t want to fly among trees hunting for food. |
| A.To set an example of flying high to Troy. |
| B.To see how high Troy can really fly. |
| C.To teach Troy how to get meals in high trees. |
| D.To get Troy back down to cure his fear of heights. |