题目内容
A brother and sister have been reunited after more than 60 years, thanks to a letter in the Welwyn and Hatfield Times.
For years John Hannant Kept a photograph of his long-lost sister, hoping they would meet again. Margery, the eldest of the three children, had signed up to the Royal Air Force as part of the war effort, when John was still a baby. The family lost touch and as the decade s passed only a single letter gave a clue to her whereabouts. The clue was enough for a WHT reader to recognize Margery and put the family back in touch..
John, 67, had been searching for a long time and a friend suggested writing to the paper.
“That’s the one that made it, the letter to the paper a few months age,” he said. “It’s like a dream come true. The last time we ever heard from Margery was in 1953 after the floods. She wrote home to know if we were all right. My sister Dorothy wrote back, But Margery had moved again and never got the letter.”
Having retired from his job as a gardener at Park House, Mr. Hannat decided to take action once and for all. He and his wife Doreen, travelled to Margery’s home in Chelwood Avenue, Hatfield , which she shares with her husband Jack Cooke.
Now 88, she was recovering after several months in hospital, but immediately recognized her brother. John said, “It’s something that I never thought was going to happen, but I always hoped it would.” As well as finding his sister, John has also discovered he now has a nephew, niece and six grandnieces and grandnephews.
Margery left her family because______
there was a flood in her hometown
she signed up to serve the army
she wanted to get her husband back
a war broken out in her hometown
When she wrote to John last time ,Margery was ______
A.34 years old B.40 years old
C.44years old D.54 years old
What do we know about Jack Cooke’s family?
A. Jack now has a son and a daughter.
B. Jack and his wife live with their children now
C. Jack’s wife is in good health all the time.
D .Jack lost touch with his family a long time ago.
It can be inferred from the passage that______
A. since 1953 Margery has come back home only once.
B .Margery received only one letter from John.
C. Margery does not care about her family.
D.WHT refers to a newspaper.
【小题1】B
【小题2】A
【小题3】A
【小题4】D
解析:
【小题1】 细节理解题。由文章第二段可知,Margery 应当是报名参军的,因为后面提到Royal Air Force (皇家空军部队)
【小题2】数字计算题。由 1953-(2007-88)=34可知
【小题3】细节判断题。由文章最后一句可知Jack Cooke现在有一个儿子和一个女儿及六
个孙子和孙女
【小题4】 推理判断题。有文章第二段可知WHT应该指的是那家帮John 找 Margery的报社。
Like any good mother,when Karen found out that another baby was on the way,she did what she could to help her 3-year-old son,Michael,prepare for a new baby.They find out that the new baby is going to be a girl,and day after day,night after night,Michael sings to his sister in Mommy's stomach.
Finally,Michael's little sister is born.But she is in serious condition.With alarm in the night,the ambulance rushes the infant to the neonatal(初生的)intensive care unit at St. Mary's Hospital,Knoxville,Tennessee.The days go by.The little girl gets worse.The pediatric(儿科的)specialist tells the parents,“There is very little hope.Be prepared for the worst.”
Karen and her husband contact a local cemetery about a burial plot.They have fixed up a special room in their home for the new baby,but now they plan a funeral.Michael,keeps begging his parents to let him see his sister,“I want to sing to her,”he says.
Karen makes up her mind.She will take Michael whether they like it or not.If he doesn't see his sister now,he may never see her alive.
She dresses him in an oversized suit and marches him into ICU.He looks like a walking laundry basket,but the head nurse recognizes him as a child and shouts,“Get that kid out of here now! No children are allowed.Never disturb patients here.”The mother rises up strongly and said,“He is not leaving until he sings to his sister!”
Karen leads Michael to his sister's bedside.He gazes at the tiny infant losing the battle to live.And he begins to sing.In the pure hearted voice of a 3-year-old,Michael sings:“You are my sunshine,my only sunshine,you make me happy when skies are gray...”Instantly the baby girl responds.The pulse rate becomes calm and steady.
The next day,the very next day,the little girl is well enough to go home! Woman's Day magazine called it“the miracle of a brother's song.”The medical staff just called it a miracle.Karen called it a miracle of God's love!
Never give up on the people you love.
【小题1】What may the underlined words“the infant”refer to?
| A.The baby. | B.Karen. | C.Mary. | D.Michael. |
| A.She was driven to St.Mary's shop. |
| B.A doctor came to see her in her house. |
| C.She was very thin and couldn't speak. |
| D.She was in great danger. |
| A.Because he could make his sister alive. |
| B.Because his sister would be sent to a far hospital. |
| C.Because his sister was going to die soon. |
| D.Because his father wanted to take him away. |
| A.The head nurse was careful. | B.The bead nurse was rude. |
| C.The head nurse was responsible. | D.The head nurse had no sympathy. |
| A.A boy's singing saved his sister's life. |
| B.The little girl is well enough to go home. |
| C.Michael's little sister is born with a serious disease. |
| D.No children are allowed to enter the intensive care unit. |