题目内容
【题目】你校近期举行了一次登山活动。假定你是学校英语报记者,请写一篇短文,报道此次活动。内容包括: ①时间与地点:3月25日,泰山;
②活动的过程;
③你对于这次活动的评论。
注意:
①词数100左右;
②可以适当增加细节,以使行文连贯。
【答案】In order to encourage the students to take outdoor exercise, our school organized a mountain-climbing on March 25. Hundreds of us took part in it. It was a nice day. At 7:30 am, we gathered at the foot of Mount Tai and set out for the top in high spirits. Al the way we were chatting, singing and laughing, enjoying the fresh air and the beautiful scenery. When some fell behind, others would come and offer help. About 4 hours later, we all reached the top. Bathed in sunshine, we jumped and cheered with joy.
The activity benefited us a lot. Not only did it get us close to nature and give us relaxation from heavy school work, it also promoted the friendship among us. What a wonderful time!
【解析】这是一篇报道类文章,应该用第一人称。注意时态以过去时为主。首先,交代活动的目的、参与者和时间、地点。其次,叙述登山活动的过程。最后,对活动进行评价。