题目内容
19.If you watch British television on Friday March 15,you might be surprised to see celebrities wearing funny red noses and joking around.But don't worry.They're not mad.It's all part of a biannual fund-raising event called Red Nose Day.Organized by the charity Comic Relief,founded in 1985by two British comedians,the aim of the event it is to raise money to fight poverty and injustice in the UK and Africa.Celebrities and public figures support the event by making appearances on comic TV shows broadcast by the BBC.This year,for example,UK Prime Minister David Cameron appeared in a music video by One Direction,which the band produced for the event.
But Britons don't just raise money for charitable causes on one day a year.They do it all year round.One way of doing so is-by shopping in charity shops.These small,inconspicuous shops sell clothes,books and household goods just like any other shop But there's one big difference-everthing sold in the shops is second-hand.
There are nearly 10,000 charity shops in the UK,according to the Charity Retail Association.Their business model is simple:Anybody who has things they don't want anymore can donate them to a charity shop,where they are checked for damage,cleaned and priced.Most items go back on sale at a small part of their original price and the money that is made by selling them is used for a charitable cause.
The idea of buying used clothes may sound off-putting,but for shoppers who have less spending money,such as the elderly or those in low-paying jobs,it has been a welcome option for years.Now,shopping at charity shops is also becoming popular with young people looking for alternative fashion."You can find very unique clothes for a very cheap price.It doesn't bother me that other people may have worn them.I simply wash them before I wear them,"said Anne Marie,a 19-year-old Internet user from the US,in a comment on a Yahoo forum.
So next time you spot a charity shop,why not go inside?Who knows,you might find a lovely dress for just a few pounds.Even better,you can enjoy wearing it in the knowledge that your money helped a good cause.
5.Why did Cameron appear in One Direction's music video?D
A.To earn a living.B.To support the band.C.To entertain the audience.D.To help raise money.
6.What do we learn from the passage about Comic Relief?C
A.It was founded in 1985 by two British comedians in Africa.
B.It runs nearly 10,000 charity shops in the UK.
C.It organizes the Red Nose Day fund-raising event.
D.It is financially supported by the UK government.
7.What's Anne Marie's attitude to charity shops?D
A.Disapproving.B.Particular.C.Doubtful.D.Favorable.
8.The passage is written mainly toC.
A.explain how charity shops work in the UK
B.introduce the traditions of the Red Nose Day
C.inspire more people to join in charitable causes in the UK
D.analyze why charity shops are popular in the UK.
分析 本文主要讲述的是英国的慈善事业,特别是英国出售二手产品的慈善店很受欢迎,旨在呼吁人们都去做慈善事业.
解答 5--8 DCDC
5.D.细节理解题.根据第二段"UK Prime Minister David Cameron appeared in a music video by One Direction,which the band produced for the event."和"the aim of the event it is to raise money to fight poverty and injustice in the UK and Africa."可知Cameron出现在音乐视频中是为了帮助筹集资金.故选D.
6.C.细节理解题.根据第一段"But don't worry.They're not mad.It's all part of a biannual fund-raising event called Red Nose Day."和第二段"Organized by the charity Comic Relief,founded in 1985by two British comedians,the aim of the event it is to raise money to fight poverty and injustice in the UK and Africa."可知Comic Relief组织了the Red Nose Day fund-raising event的活动.故选C.
7.D.推理判断题.根据""You can find very unique clothes for a very cheap price.It doesn't bother me that other people may have worn them.I simply wash them before I wear them,"said Anne Marie,"可知Anne Marie对慈善商店是非常赞同的.故选D.
8.C.主旨大意题.本文主要讲述的是英国的慈善事业,特别是英国出售二手产品的慈善店很受欢迎,呼吁人们都去做慈善事业.故选C.
点评 本文主要讲述的是英国的慈善事业,旨在呼吁人们都去做慈善事业.此题主要考查学生的细节理解和推理判断能力.细节理解题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,所以在做细节理解题时要结合原文和提干有针对性的找出相关语句进行仔细分析,再结合选项选出正确答案.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.在做主旨大意题时考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点,确定主旨.
The rider agreed (27)C.Seeing the old man was unable to (28)Ahis half-frozen body from the ground,the horseman (29)Dand helped the old man (30)Athe horse.The horseman took the old man not just across the river,but to his (31)C,a tiny but cosy cottage.
Before leaving,out of (32)B,the horseman asked the old man why on such a bitter winter night he would wait and ask the last rider and(33)Dhe had refused.The old man replied,"I looked into the eyes of the other riders and immediately saw there was no(34)Cfor my situation.But when I looked into your eyes,I was certain that your gentle spirit would give me (35)Din my time of need."
Those(36)Acomments touched the horseman deeply,who (37)Bthe old man,"May I never get too busy with my own affairs that I (38)Bto respond to the needs of others with kindness and compassion(同情)."
With(39)C,Thomas Jefferson,president of the United States,turned his horse around and (40)A his way back to the White House.
| 21.A.horseman | B.horse | C.ride | D.friend |
| 22.A.attacking | B.running | C.entering | D.approaching |
| 23.A.However | B.Therefore | C.Thus | D.Besides |
| 24.A.coming | B.leaving | C.next | D.last |
| 25.A.kept | B.caught | C.looked | D.saw |
| 26.A.mind | B.avoid | C.prefer | D.try |
| 27.A.seriously | B.doubtfully | C.willingly | D.strangely |
| 28.A.lift | B.push | C.feel | D.stand |
| 29.A.went off | B.turned around | C.set out | D.got down |
| 30.A.onto | B.over | C.off | D.above |
| 31.A.hometown | B.apartment | C.destination | D.house |
| 32.A.courage | B.curiosity | C.caution | D.honesty |
| 33.A.what about | B.if only | C.how come | D.what if |
| 34.A.chance | B.result | C.concern | D.reason |
| 35.A.strength | B.comfort | C.generosity | D.assistance |
| 36.A.heartwarming | B.impressive | C.satisfied | D.optimistic |
| 37.A.persuaded | B.told | C.reminded | D.suggested |
| 38.A.manage | B.fail | C.disagree | D.remember |
| 39.A.it | B.them | C.that | D.this |
| 40.A.made | B.struggled | C.felt | D.fought |