题目内容
【题目】假定你是李华,计划高考后参加一个英语121语培训班,为期四周。下面的广告引起了你的兴趣,请给该培训机构写封信,询问有关情况(箭头所指内容)。
![]()
注意:1.词数100左右,开头已给出,不计入总词数;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Sir/Madam,
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Yours faithfully,
Li Hua
【答案】
Dear Sir/Madam,
I am a senior three student and I plan to attend your language school during the summer vacation. I’ve seen your ad and I want to know more information about your special course.
First, when will the morning or afternoon class start and how many students are there in one class? I prefer a small class with only a few partners. Besides, I wish there would be foreign teachers from the USA or Britain. I’d like to know how much I have to pay for the one-month course and whether the language lab and computers supplied are free? By the way, what types of vehicle/ transportation will be available there ?
I am looking forward to your early reply.
【解析】
试题分析:这是一篇应用文写作。主要内容是对一个英语培训广告的一些疑问,作者想通过写信来详细了解这个培训班,比如课堂规模、师资、费用以及环境的一些具体的问题。写作过程中要注意书信的格式以及书面用语。图表中列出的问题不能遗漏。
【亮点说明】第一段首先描述了写信的目的,简单介绍自己是高三的学生准备参加暑期英语培训班想更多的了解广告上的课程。第二段作者根据图表提了一些问题并表达了自己对这些问题答案的一种倾向。写作中用到了first; besides; by the way 这些逻辑词,使文章逻辑清晰,表达通顺,衔接紧密,最后一句表达盼回复。整篇文章语言言简意赅,感情真挚,所有要点都没有遗漏。文章连贯通顺。