题目内容

 

Beatrix Potter was a great English writer and artist, best known for her children's books featuring animal characters such as in the children's classic—The Tale of Peter Rabbit.

Beatrix was born into a rich London?based family where she was tutored by very strict private teachers and so spent her youth isolated from other youngsters. During her youth she had a lot of pets and spent vacations in Scotland and also the Lake District. It was at the Lake District that she developed a love of wildlife. She studied the area's natural wonders carefully and painted them continuously. But her old?fashioned, Manchester?born parents discouraged her intellectual improvement, thinking it inappropriate for a young lady. However, her study and watercolour paintings of wild mushrooms made her widely respected within the field of biology.

In her 30's, Beatrix Potter wrote the remarkably successful kid's book, The Tale of Peter Rabbit. Close to that time she became secretly engaged to her publisher Norman Warne. This caused a great disagreement with her parents, who did not approve of Beatrix getting married to somebody of lower social status. Sadly, Warne died before the marriage ceremony.

Ultimately Beatrix Potter began writing and also illustrating (绘图) kid's books full?time. Using profits from her books, Beatrix grew to become economically independent of her parents and was eventually in a position to buy Hill Top Farm in the Lake District. She extended the property with additional purchases of neighbouring land over time. In her 40's, Beatrix married William Heelis, a local lawyer. She ended up becoming a sheep breeder and farmer while continuing to publish as well as illustrate books for children. In all she authored 23 publications.

Beatrix died on December 22, 1943, and left the majority of her property to the National Trust. Her books carry on selling well globally, in many different languages. Her stories have been retold in numerous formats including a ballet, movies, and cartoons.

Such is her reputation, and that of the characters from her publications, that many Beatrix Potter statues have been created. These tiny Beatrix Potter statues which include pretty much all the actual characters in her publications have become highly valued by art collectors and fans of her literature throughout the world.

1.What can we learn about Beatrix Potter's early life?

A.She learned drawing skills from her tutors.

B.She was very sociable and outgoing.

C.She was greatly inspired by the beauty of nature.

D.She was encouraged to think creatively and independently.

2.Why did Beatrix Potter's parents oppose the idea of her marriage to Norman Warne?

A.They did not believe she was mature enough to get married.

B.They thought Warne was only interested in Beatrix Potter's wealth.

C.They believed that the couple's characters were mismatched.

D.They considered Warne to be too common for their daughter.

3.According to the passage, which part of the UK did Beatrix Potter love most?

A.Manchester.      B.Scotland.

C.The Lake District. D.London.

4.In which of the following areas did Beatrix Potter show an interest during her life?

A.Writing, biology, farming.

B.Drawing, nature, ballet.

C.Movies, farming, drawing.

D.Writing, mushrooms, travel.

5.What is the function of the last two paragraphs of the passage?

A.To describe the consequences of Beatrix Potter's death.

B.To present the lasting cultural influence of Beatrix Potter and her works.

C.To show the changes in attitude towards Beatrix Potter's works over the past years.

D.To criticise the commercialization of Beatrix Potter's characters since her death.

 

1.C

2.D

3.C

4.A

5.B

【解析】

文章大意:本文是一篇人物传记。文章主要讲述了英国著名作家和艺术家Beatrix Potter的生平经历、作品及其作品对社会文化的深远影响。

1.答案:C 细节理解题。根据文章第二段第二、三、四句话并结合全文可知,Beatrix Potter早年生活在苏格兰和英国湖区,湖区美丽的自然风光培养了她对野生动物的喜爱之情,并对她以后的写作内容和写作风格产生了重要影响。C项符合文意,故答案选C。

2.2】答案:D 细节理解题。根据文章第三段第三段话“This caused a great disagreement with her parents...to somebody of lower social status.”可知,Beatrix Potter的父母反对她与Warne结婚是因为Warne的社会地位比他们低,即Warne相对于他们的女儿来说太普通了。故答案选D。

3.3】答案:C 推理判断题。根据文章第二段第三句话并结合全文可知,英国湖区培养她对野生动物的喜爱之情并对她今后的写作产生了深远的影响;根据文章第四段第二句话可知,Beatrix Potter在她四十多岁时候终于在英国湖区买了一座农场,并在那度过了余生。由此可推出,Beatrix Potter最喜欢的地方就是英国的湖区,即The Lake Distrct。故答案选C。

4.4】答案:A 细节理解题。根据文章第二段中的“... made her widely respected within the field of biology.”以及文章第四段倒数第二句话 “She ended up becoming a sheep breeder and farmer while continuing to publish as well as illustrate books for children.”并结合全文可知,Beatrix Potter一生对writing,biology,farming都感兴趣。故答案选A。

5.5】答案:B 段落大意题。通读文章最后两段可知,这两段主要讲了Beatrix Potter的作品被翻译成多种语言畅销全世界,且其作品通过芭蕾舞、电影、卡通等多种形式被重新演绎。同时,她的作品受到世人的高度赞扬,并对全世界的文化都产生了持久而深远的影响。B项最符合这两段的段落大意,故答案选B。

练习册系列答案
相关题目

Run Away, Don't Delay

One night, my son was watching his big screen TV alone, and I decided to join him. He was watching a show____there were college students going to a get?together in Washington DC, and____the thousands who gathered there to celebrate something. When they got there, they started becoming____in drinking, and doing drugs. I didn't want to watch it any more, so got up and went to bed.

About 3?30 a.m. I awoke, and lay there thinking about____, and a poem began forming in my mind, which began as, “____sin(something wrong)comes calling, or knocking at your door, run away, don't delay,____sin is like a magnet, and it will pull you down, run away, do not____.” As I lay there, there was music which____it, and I knew that there was no way I would remember it by____, so I got up and sat at the table, trying to____both the words and the music which came to me at the time.____the pattern was set, and I had the notes written down in my notebook, the____of the poem came to me as well.

When it got____I decided to sit down at the piano and began trying to play it. My family came into the sitting room and I told them about the song, and wanted to____it with them. They all liked it, and____several times that day, I sang it again, and played it again, trying to fix it in my____.

Later, I wanted to put the song on paper____just the little dots in my notebook indicating how high and how____to go. Not knowing how to do that, I____the song, and then sent it to my sister, Jennie, who had written many songs using her own poetry and music, and soon, here came the music and words all done up____. I was so glad.

1.A.that B.which

C.in which D.for which

2.A.joining B.watching

C.reporting D.encouraging

3.A.satisfied B.involved

C.excited D.embarrassed

4.A.the tragedy B.the accident

C.the mistake D.the program

5.A.Whenever B.However

C.Wherever D.Whoever

6.A.for B.with

C.thus D.otherwise

7.A.see B.stay

C.care D.take

8.A.caught up with B.got on well with

C.took part in D.came along with

9.A.now B.heart

C.nightD.morning

10.A.turn off B.write to

C.put down D.look back

11.A.Since B.Once

C.Before D.Because

12.A.style B.other

C.rest D.part

13.A.light B.sunny

C.well D.perfect

14.A.learn B.check

C.share D.write

15.A.so B.such

C.very D.too

16.A.dream B.heart

C.life D.family

17.A.but for B.instead of

C.other than D.as if

18.A.big B.far

C.low D.sweet

19.A.recorded B.sang

C.played D.printed

20.A.kindly B.carefully

C.friendly D.nicely

 

Teens don’t understand the big fuss (小题大做). As the first generation to grow up in a wired world, they hardly know a time when computers weren’t around, and they eagerly catch the chance to spend hours online, chatting with friends. So what?

But researchers nationwide are increasingly worried that teens are becoming isolated (孤寂), less skillful at person-to-person relationships , and perhaps numb (麻木) to the cheatings that are so much a part of the e-mail world . “And a teen’s sense of self and values may be changed in a world where personal connections can be limitless,” said Sherry Turkle .

Another researcher , Robert Kraut , said he’s worried about the “opportunity costs” (机会成本)of so much online time for youths . He found that teens who used computers, even just a few hours a week, showed increased signs of loneliness and social isolation. “Chatting online may be better than watching television , but it’s worse than hanging out (闲逛) with real friends,” he said .

Today’s teens, however, don’t see anything strange in the fact that the computer takes up a central place in their social lives. “School is busy and full of pressure. There’s almost no time to just hang out,” said Parker Rice, 17. “Talking online is just catch-up time.”

Teens say they feel good about what they say online or taking the time to think about a reply. Some teens admit that asking someone for a date, or breaking up, can be easier in message form, though they don’t want to do so. But they insist there’s no harm.

1.The researchers argue that .

A.nothing is wrong with teens’ chatting online

B.teens may develop a different sense of values

C.teens can manage their social connections

D.spending hours online does much good to teens

2.The text mainly deals with .

A.teens’ pleasant online experience

B.teen’s computer skills and school work

C.different opinions on teen’s chatting online

D. the effects of the computer world on teens

3.Teens think that talking online can help them .

A.use computers properly

B.improve their school work

C.develop an interest in social skills

D.reduce their mental pressures

4.The purpose of the text is to .

A.draw attention to teens’ computer habits

B.describe computer research results

C.suggest ways to deal with problem teens

D.discuss problems teens have at school

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网