题目内容
【题目】Being active in your local community is important because it is an essential part of living a satisfying life.
Humans by nature are social beings. We need to be around other people to feel happy, secure and safe. Hanging out with friends helps, but that isn’t quite enough. We need to be active in our local community.
Everyone benefits from a strong community. Being active within our society helps individuals feel less lonely, have a more vital and interesting life, stay healthy and feel happier. Being active within our society brings us inspiration, helps us succeed in business and helps us find our way in life.
Communities thrive﹙兴旺﹚ when people are better connected. Local economies expand, businesses succeed, education grows, support systems become more efficient, and so on.
There may be some obstacles on the way to being active in the local community. People may become disconnected from their community. It is a modern day reality that people turn to their computers for connection with others. This can be a great thing, but it can also go too far and we can become separated from our local, physical world society. Computers are usually at their best when used as a tool to accomplish tasks and not as a portal (传送门) into an online existence that controls our life. Online communities have become very real and they help millions feel more connected, but they must not take the place of our physical life community.[来
It is also common for people to find jobs online and to migrate to different locations around the world. This uproots﹙使人迁移他处居住﹚ us and takes us away from the local society we grew up in, forces us to make new friends and establish ourselves in a new community.
Becoming active in our community does require effort, but it’s well worth it. Understanding the importance of community and becoming more active within yours will greatly increase your quality of life.
![]()
【答案】
【1】Being Active
【2】Importance
【3】be around/stay with
【4】Benefits
【5】helping
【6】education
【7】obstacles
【8】connecting with others
【9】job online
【10】increase
【解析】
试题分析:本文主要讲了,在当地的社区中活跃是很重要的因为这对于人们过上一个满意的生活是必不可少的。其次简要介绍了这样做的好处和障碍并得出结论。
【1】由第一段中的Being active in your local community is important because it is an essential part of living a satisfying life.句意为在当地的社区中活跃是很重要的因为这对于人们过上一个满意的生活是必不可少的。可以推断出这篇文章的主要内容是在当地社区中要活跃,所以标题也是这个,故填Being Active。
【2】由后面的An essential part of living a fulfilling life句意为过上满意的生活的必不可少的部分,可以推断出前面是在讲重要性,故填Importance。
【3】由第二段中的We need to be around other people to feel happy, secure and safe.句意为我们需要围在其他人身旁,以至于可以活得开心和有安全感,可以推断出是跟别人待在一起,故填be around/stay with
【4】由第三段中的Everyone benefits from a strong community句意为每个人都能从一个强大的社区中获益,以及后面方框中的内容可以推断出该空是填这样做的益处,故填Benefits
【5】由第三段中的Being active within our society brings us inspiration, helps us succeed in business and helps us find our way in life.句意为在我们的社区中保持活跃可以给我们带来鼓舞,帮助我们在工作中成功,在生活中找到我们的生活方式,可以推断出是帮助他们,故填helping。
【6】由第四段中的Local economies expand, businesses succeed, education grows, support systems become more efficient, and so on.句意为当地的经济得以发展,商业得以成功,教育得以发展,救助系统变得更加高效等等,可以推断出该处为教育,故填education。
【7】由后面方框中的内容以及倒数第三段中的There may be some obstacles on the way to being active in the local community.句意为要想在当地社区保持活跃也有许多障碍,可以推断出这里是填障碍,故填obstacles。
【8】由倒数第三段中 It is a modern day reality that people turn to their computers for connection with others. 句意为人们使用电脑和他人取得联系在当今是现实的。可以推断出是和他人取得联系,故填connecting with others。
【9】由倒数第二段中的It is also common for people to find jobs online and to migrate to different locations around the world. 句意为人们在网上找工作并移居到世界各地不同的地方都是常见的,可以推断出该空为在网上工作,故填job online。
【10】由最后一段中的Understanding the importance of community and becoming more active within yours will greatly increase your quality of life.句意为理解社区的重要性并在你的社区中变得活跃会极大地提高你的生活质量,可以推断出是提高个人的生活质量,故填increase。
【题目】阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。
首先阅读以下学校各社团的介绍。
A.
| Photography Club --- We are looking for artistically inclined students to join our new club. We plan to meet every Tuesday and Thursday evening after school from 6 to 8 pm. Each member must have their own equipment. |
B.
| Hiking Society --- Members meet every Saturday to discuss their hiking trips and twice a month, we arrange trips to different parts of the province for members to go on breathtaking scenic mountain walks. Get to understand our local geography, keep fit and have fun. |
C.
| Film Club --- The club is perfect for students who love artistic movies. Every Tuesday and Friday evening we hold a seminar in which a great new movie or a classic film is discussed and reviewed. |
D.
| Dancing Club --- We are the largest club in the university with over 400 members. Members are invited to dancing practice every Monday evening from 7 pm to 10 pm and we hold dance parties with students from other universities once a month. Perfect way to keep fit and meet new friends. |
E.
| English Society --- A new group organized by the University English Dept. gives all students on campus a chance to practice and improve their English. We plan to have regular foreign guests come to our weekly meetings every Wednesday evening at 7:30 and we show English language movies that can help you both practice your English and be entertained as well. |
F.
| Book Club --- Members meet each week to discuss and recommend books to each other. Meetings are lunch times on Fridays. Membership is free. All members qualify for a 20% discount on all books purchased from the Xinhua Book Store. |
阅读以下学生的相关信息。匹配适合他们的社团。
【1】Tom is a first year geography student who would like to learn more about the geography of the local area. He is also worried about passing the English test that all students must take at the end of their first year of study. He has to return to his home to help his parents every weekend, so he is only free during weekdays.
【2】Cherry is majoring in drama and wants to be a scriptwriter when she graduates. She is interested i discovering new stories that she may one day be able to turn into movies. As her home is far from the university she is only free during the day to take part.
【3】David is a new student at the university, whose major is English literature. He is a little shy so he is hoping to join a club that can help him get to know new people and build his confidence.
【4】Bonnie wants to join a club that will keep her fit and active but because she has a part-time job every workday evening she is only available to take part on the weekends.
【5】Mary is studying film making and one day hopes to become a director. But she thinks her ability to create beautiful visual images is not strong enough so she has recently purchased a camera to help her practice.