题目内容

Julie was preparing for a trip when her phone slipped into a sink full of water. Panic moment! She quickly picked up the wet phone and tried to turn it on, but nothing worked. Her first reaction? She got dressed, drove to the nearest store, and bought a new model at full price.

A new study finds that fear of losing your phone is a common illness. About 66 percent of those surveyed suffer from nomophobia or “no mobile phone phobia”. Interestingly, more women worry about losing their phone than men.

Fortunately, there’s a solution.

The first step is to figure out if you have nomophobia. Checking your phone too often is one thing, but the true sign of a problem is that you can’t conduct business or go about your routine when the fear becomes so severe.

Do you go to unusual lengths to make sure you have your phone? That’s another sign of a problem. If you find you check your phone plenty of times per hour, or a total of an hour per day, there may be a problem.

Some of the treatments are similar to those for treating anxiety attacks: Leaving the phone behind and not checking e-mail or text messages, and then learning to tolerate the after anxiety. Even if this leads to a high level of worry and stress, the solution is to push through the fear and learn to deal with not having your phone.

Of course, there are also technological alternatives. Luis Levy, a co-founder at Novy PR, says he uses an application called Cerberus that can automatically track the location of his phone. To find it, he can just go to a Web site and see the phone’s location.

He also insures his phone through a service called Asurion. The company’s description of its product reads like a prescription for anxiety: “60 million phones are lost, stolen or damaged each year. You’ll have complete peace of mind knowing that your phone is protected and you can quickly reconnect with family, friends and work, as soon as the very next day!”

1.Why does the author mention Julie’s experience in the first paragraph?

A. To inform us that mobile phones are useful.

B. To introduce the topic for discussion.

C. To warn us that we should be careful.

D. To tell us we should get phones ready for a trip.

2.The underlined word “nomophobia” in Paragraph 2 means ________.

A. Fear of losing mobile phones

B. Habits of using mobile phones

C. Eagerness for new mobile phones

D. Independence of mobile phones

3.Which of the following is a way to treat nomophobia?

A. Avoiding using phone for some time

B. Learning more about modern technology.

C. Protecting one’s phone against any damage.

D. Not using a mobile phone in one’s daily work.

4.Why can the service called Asurion help to treat nomophobia?

A. It lets you know other people also lose their phones.

B. It will give you a new phone through insurance.

C. It enables you to reconnect with your acquaintance.

D. It gives you a prescription to treat nomophobia.

5.What is the passage mainly about?

A. Solutions to nomophobia.

B. New mobile phone technology.

C. Disadvantages of mobile phone.

D. Attitude toward mobile phone.

 

1.B

2.A

3.A

4.C

5.A

【解析】

试题分析:一项新的研究发现,担心失去手机是一个普遍的病症。大约有66%的接受调查者有过这种恐惧症。其中,女性占的比重比男性大。

1.Julie was preparing for a trip when her phone slipped into a sink full of water. ...and bought a new model at full price”可知,Julie的手机掉进水池里不能用了,她只好重新买了一部手机。第二段接着讲许多人都有“害怕失去手机症”这个话题,故选B。

2.or “no mobile phone phobia””可知,划线词意思是“害怕丢失手机”,故选A。

3.Leaving the phone behind and not checking e-mail or text messages, and then learning to tolerate the after anxiety.”可知,把手机搁在一旁,不去看邮件、短消息,试着忍受之后的焦虑,故选A。

4.You’ll have complete peace of mind knowing that your phone is protected and you can quickly reconnect with family, friends and work, as soon as the very next day!”可知,通过Asurion,你可以与家人、朋友、同事再次取得联系,故选C。

5.Fortunately, there’s a solution. ...Some of the treatments are similar to those for treating anxiety attacks ...Of course, there are also technological alternatives.”可知,文章讲的是治疗手机丢失恐惧症的办法,故选A。

考点:科技类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Does a 600-year-old Chinese map prove that Christopher Columbus was not the first international explorer to navigate(航行) the New World?

In his book “Who Discovered America?”, published on Tuesday, author Gavin Menzies says the settling of North America by nonnative peoples is more complex than previously thought.

“The traditional story of Columbus discovering the New World is absolute fantasy. It’s fairy tales,” Menzies, 76, said in an interview with the Daily Mail.

However, not everyone is sold on the theory. It has been described as “Unreal” by critics, who say Menzies’ claims are impractical and not based in historical fact.

Menzies has primarily focused his studies on when and how North America was first explored. He also has enthusiastic supporters—his previous books have been best-sellers, and supporters of his theories have donated millions to his efforts, allowing him to hire a number of experts to join in his investigatons.

Menzies says that the Chinese map, found in a bookstore, was drew by Chinese navigator Zheng He and shows a detailed map of America dating back to 1418. That would place Zheng He’s efforts some 70 years ahead of Columbus. In fact, Menzies says Columbus used a copy of Zheng He’s map to plot his own voyage.

The map itself has been authenticated(鉴定), but there is currently no way of proving the map was based on images drafted in the 1400s. However, Menzies says that certain observations on the map, including descriptions of communities and other cultural landmarks in Peru, coincide with known data from that period. In addition, Menzies makes an even broader claim in his book, saying that Chinese sailors were the first to cross the Pacific Ocean 40,000 years ago. Menzies says there is DNA evidence to support his claim.

So how does Menzies believe the Chinese pulled off such a giant historical accomplishment thousands of years before anyone else?

“If you just go out in a plastic bathtub, the currents will just carry you there,” Menzies told the Mail. “They just came with the current; it’s as simple as that.”

Critics of Menzies point out that he holds no degrees or professional training as a historian. But the Daily Mail says he “can no longer be called an amateur” after his most recent efforts.

 

1. The first paragraph serves as a(n) .

A. comment B. introduction

C. summary D. example

2. What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean?

A. All people are not enthusiastic about the theory.

B. Not all people are surprised at the theory.

C. Not everyone wants to sell the theory.

D. Everybody believes the theory.

3. Critics of Menzies hold that Menzies .

A. is just playing a joke B. creates the map himself

C. is no longer an amateur D. has no academic background

4. According to Menzies, .

A. Zheng He once reached South America

B. Columbus discovered America in about 1490

C. Zheng He helped Columbus discover the New World

D. it was quite hard for Chinese to cross the Pacific Ocean

 

What can help you make a fortune in the future? Graduating from a top university might not be enough. A new study from the University of Essex in Britain has shown that the more friends you have in school, the more money you'll earn later.

The idea that popularity could have a serious impact on one's earning potential shouldn't come as too much of a surprise. The researchers noted that if you want to get ahead in life, social skills and networking are easily as powerful as talent and hard work.

“If a person has lots of friends, it means that he or she has the ability to get along with others in all kinds of different situations," said XuYanchun, 17, from Nantou High School in Shenzhen, who totally agreed with the recent finding. "Also, friends always help each other. They not only create wider social circles for you but lift your mood when you occasionally feel depressed," said Xu. She believed that all this helps you "earn a higher salary”.

Maybe that's why some people think the younger generations are in the age of Friendalholism (交友狂症). A woman even complained that the networking website Face book's 5,000-friend limit was too low for her large reserve of social contacts.

But what does a friend mean? Should friends be regarded as a form of currency?

“Call me uncoil, but I think of a friend as an actual person with whom I have an actual history and whom I enjoy actually seeing. It seems, however, that this is no longer the definition (定义) of ‘friend',” said Meghan Daum, who works with The Los Angeles Times in the US.

1.The new study from the University of Essex in Britain shows that _________.

A. if you have more friends you will not live happily.

B. the more friends you have in school, the more money you'll earn in your late life.

C. the less friends you have, the poor lives you will live.

D. friends can make more money for you.

2. According to Xu Yanchun, when you have lots of friends, it means_____

A. You have the ability to earn more money.

B. You will not feel lonely.

C .You are quite content with your life.

D. You have the ability to get along with others in various situations.

3.What’s the main idea of the passage ?

A. The passage mainly tells us something about the friendship.

B. Friends plays an more important part in our daily life than anything else.

C. Friends are currency.

D. Friends give you success.

4.We can learn from the passage that _________.

A. If you have more friends, you can make a fortune in the future.

B. Graduating from college means that you can make a fortune in the future.

C. Friends means a form of currency.

D. Friends can make you wider social circle and make you feel better when you feel depressed.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网