题目内容

【题目】 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为余选项。

Everyone knows that the Frenchmen are romantic, the Italians are fashionable and the Germans are serious. Are these just stereotypes or is there really such a thing as national character? And if there is, can it affect how a nation succeed or fail?

At least one group of people is certain that it can. A recent survey of the top 500 entrepreneurs (企业家) in the UK found that 70% felt that their efforts were not appreciated by the British public. Britain is hostile (敌意的) to success, they said. It has a culture of jealousy(嫉妒). 1 Jealousy is sometimes known as the “green – eyed monster” and the UK is its home.

Scientists at Warwich University in the UK recently tested this idea. They gathered a group of people together and gave each an imaginary amount of money. 2Those given a little were given the chance to destroy the large amount of money given to others – but at the cost of losing their own. Two thirds of the people tested agreed to do this.

3 . But there is also opposite evidence. The Organization for Economic Cooperation and Development recently reported that the UK is now the world’s fourth largest economy. That is not bad for people who are supposed to hate success. People in the UK also work longer hours than anyone else in Europe. So the British people are not lazy, either.

“It is not really success that the British dislike,” says Carey Cooper, a professor of management at the University of Manchester Institute of Science and Technology. “It’s people using their success in a way that seems proud or unfair or which separates them from their roots.”

4 They set out to do things in their way. They work long hours. By their own efforts they become millionaires. 5 It hardly seems worth following their example. If they were more friendly, people would like them more. And more people want to be like them.

A. This seems to prove that the entrepreneurs were right to complain.

B. The one who owns most money in the end is the winner.

C. As a result, the survey said, entrepreneurs were “unloved, unwanted and misunderstood.”

D. It is not true that British people are born jealous of others` success.

E. Some were given a little, others a great deal.

F. But instead of being happy they complain that nobody loves them.

G. Perhaps it is the entrepreneurs who are the problem.

【答案】

1C

2E

3A

4G

5F

【解析】

试题分析:文章通过数据,事例,实验证明英国人的仇富心理,但作者指出归根结底是这些富人的趾高气昂的态度才让人们这么对待他们的。

1C 根据本段的前几句可知是在做调查,只有C选项说了这个关键词,而且给出的调查的结果符合前后句的意思,故答案为C

2E 根据后一句Those given a little were given the chance to destroy the large amount of money given to others可知答案为E

3A 根据上一段的意思可知仇富心里的存在,再结合后一句But there is also opposite evidence.可知答案为A

4G 根据上一段的意思可知英国人对成功的看法,再结合后一句They set out to do things in their way. They work long hours.可知问题出在企业家身上。答案为G

5F 根据前后句By their own efforts they become millionaires. 40 It hardly seems worth following their example.可知中间存在意思的转折,虽然成功,有钱,但是没人爱他们,故选F

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读

注意:每空只填一个单词。

Frederick M. Hess is the director of education policy studies at the American Enterprise Institute, which is a nonprofit organization that conducts research on many public issues. He says that a long summer vacation doesnt make sense in todays world.

Can American students afford to take a summer vacation? In a summer vacation, millions of kids spend valuable time sending messages, watching TV, playing video games and doing shopping in the mall. They will also be putting their academic futures at risk.

Summer vacation once made sense in the past when you didnt need an education to get a good job. But now things have changed. For todays students, academic skills are important to studentsfuture success, but such skills are affected in the summertime. Many nations dont give kids an American-style summer vacation. They offer no more than seven consecutive(连续的) weeks of vacation. Most American school districts offer up to thirteen weeks. To compete in the global marketplace, Americans must be prepared to go up against international competitors.

Summer vacation also causes challenges for todays families. In the 1960s, more than 60% of families had a stay-at-home Mom. Now two-thirds of American children live in households where every adult works. For these families, summer vacation can be more burden than break. Someone must watch the kids.

But the biggest problem may be how summer vacation hurts academic achievement. Researchers have found that disadvantaged students lose significant ground in the summertime.

A longer school year does not have to be an invitation to hard boring work. Rather, it should allow time-pressed teachers to conduct richer and more imaginative lessons. Schools would have more time to devote to athletics, languages, music and the arts. Summer vacation can be a grand thing. But in the 21st century, it may also be outdated.

Title: Summer Vacation

Theme

A long summer vacation isn’t 【1】 in today’s world.

Basic Information

【2】 length

13 weeks in most American schools

Students’ 【3】

·Sending messages and watching TV

·Playing video games

·Doing shopping

Disadvantages

· 【4】 student’s academic skills and putting academic futures at risk.

·Being a 【5】 to families for they have to watch kids.

·Hurting students’ academic achievement and resulting in 【6】 significant ground.

Suggestion

A longer school year does not have to 【7】 to hard boring work. Richer and more imaginative lessons should be 【8】 , such as athletics, languages, music and the arts.

【9】

Though being a ground thing, summer vacation might be out of

【10】 in the 21st century.

【题目】Paparazzi, (狗仔队)or “paps”, are photographers who take pictures of famous people when they are not at the center of public attention. Paps are different from professional photographers or journalists because they never take ordinary photos.

The goal for paparazzi is to get pictures that no one else will get and then sell the pictures to the buyer who offers the most money normainly a small newspaper, magazine or website.

There is no law against paparazzi taking pictures in public places. However, there are laws that protect certain individuals. For example, child protection laws stop improper pictures of anyone under 16 from being published.

There is also no law that stops paparazzi from following celebrities(名人) and taking their pictures either. However, if paps are secretly following them and taking pictures of their faces, they could get into trouble.

Most paparazzi hang out on streets and hot spots for celebrities, waiting for the opportunity to take a picture of a star. Many stay on the streets until the early hours of the morning when celebrities are leaving nightclubs and looking a little worse for wear. However, some have other ways to make sure they get pictures. Many paps are in contact with “informers” who know the locations of celebrities at any given time. They then pass the information on to paparazzi. An informer could be anyone from a restaurant waiter to a salesman.

Most of the time, paparazzi get a bad reputation for following celebrities. But sometimes stars or their managers will contact paps themselves and tell them exactly where and when they will go. What a love-hate relationship between paparazzi and celebrities!

【1】Which of the following things paparazzi might do would be against the law?

A. Taking pictures of famous people in public places.

B. Getting unsuitable pictures of a 10-year-old actress published.

C. Following a famous woman singer secretly and taking her pictures.

D. Hanging out at the places where celebrities often appear.

【2】 In order to earn big money a pap has to ________.

A. make friends with famous people

B. sell the pictures to a big newspaper

C. get the only first-hand pictures

D. know the locations of celebrities

【3】The fifth paragraph mainly tells us ________.

A. how much paparazzi pay for the pictures

B. how dangerous paparazzi’s job is

C. how paparazzi contact informers .

D. how paparazzi get the pictures

【4】 What can we infer from the passage?

A. Paparazzi always take pictures when famous people are tired.

B. Stars hate paparazzi and don’t want to be followed.

C. Informers might get paparazzi into trouble.

D.Paparazzi and famous people rely on each other sometimes.

【5】The underlined phrase "hang out" probably means _______.

A. check out

B. keep away

C. wander about

D. leave out

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网