题目内容
Some of my friends are making big decisions in their life: Which universities should they apply to? I also notice that many high school students in China are thinking of studying at universities abroad. Unluckily, from what I’ve seen, the information given by some websites and other media about studying abroad is very limited and sometimes even wrong.
There was once a Chinese girl who hoped that she could go to Columbia University in the US because she wanted to major in journalism. However, they have no journalism program at the undergraduate level! What’s more, in both Canada and the US, it’s not suggested that students throw themselves into journalism right after high school. School say that students should take in more knowledge about the world and writing before entering that field.
The University of Waterloo, a Canadian university famous for its engineering program, is another example. The emphasis (重视)of engineering in this school may go beyond your expectations. According to our teachers, this university spent millions of dollars building a library just for engineering students. The school’s computer science, mathematics and accounting are also great programs for students.
But, to be honest, according to my friends who have visited this university, the campus and the food are not very nice. Maybe this is because the school stresses its academic( 学术)strengths too much, thereby paying little attention to personal comforts.
Now you see, choosing a university is really not that easy. We need to do good research and consult as many people as possible before making a decision.
1.For high school students it’s very important to __________.
A.choose a proper university
B.study at American universities
C.learn the information about websites
D.supply the information about studying abroad
2.Who can major in journalism program in Columbia University?
A. Chinese girls. B. Graduates.
C. Undergraduates. D. High school students.
3.From Paragraphs 3 and 4 we can learn in the University of Waterloo _______.
A.engineering program is as famous as computer science
B.engineering students are the most intelligent
C.the campus is very small and dirty
D.the library for engineering students is very good
4.What’s the best title for the passage?
A.Choosing a university is not easy.
B.How to study at universities abroad.
C.A Chinese girl and Columbia University.
D.Academic strengths of the University of Waterloo.
1.A
2.B
3.D
4.A
【解析】
试题分析: 本文讲述许多中国学生选择出国上大学,这并不是明智的,一些网站和媒体给出的信息是有限制的甚至是错误的,比如哥伦比亚大学的新闻专业不接受本科在读等等,可见选择一个大学是不容易的,在做了决定之前你要研究和咨询更多的人
1.A 推断题。根据第一段提到Some of my friends are making big decisions in their life: Which universities should they apply to?我的许多朋友就申请什么样子的大学要做出决定,故选A项。
2.B 推断题。根据第二段提到There was once a Chinese girl who hoped that she could go to Columbia University in the US because she wanted to major in journalism However, they have no journalism program at the undergraduate level曾经有一个中学女孩想去哥伦比亚大学因为想主修新闻专业,然而这个大学没有本科类科目,故选B项。
3.D 推断题。根据第三段提到According to our teachers, this university spent millions of dollars building a library just for engineering students.根据老师所说,他们的大学花费巨资为工程系的学生建造了一个图书馆,故选D项。
4.A 主旨标题。本文讲述许多中国学生选择出国上大学,这并不是明智的,一些网站和媒体给出的信息是有限制的甚至是错误的,比如哥伦比亚大学的新闻专业不接受本科在读等等,可见选择一个大学是不容易的,在做了决定之前你要研究和咨询更多的人,故选A项。
考点:文化类阅读。
Food makes us feel good, but some people eat when they aren’t really hungry and eat to simply feel good. This kind of eating habit is called emotional eating, which does not affect adults but also young children. It isn’t a good thing.
A child’s eating habits can develop right from childhood. As we know, a baby cries out if he doesn’t get milk at the usual time of the day. However, sometimes parents immediately stick a bottle in a child’s mouth without trying to find out if the child is really hungry. In fact, children may cry for other reasons. Even as children grow up and start going to school, parents sometimes give them a chocolate bar if they become really unhappy. As the children further grow up, they may become used to having a snack whenever they’re upset or low.
Therefore, they’d like to eat an emotional snack when they have the feeling of unhappiness and boredom. Even when they don’t get high grades, aren’t popular at school or made fun of by others, they will want something to eat. After having the snack, they feel a lot better.
Emotional eating in young children is a thing that needs to be taken seriously. To protect your children from emotional eating, you should satisfy your child’s emotional needs in the best possible way. This includes spending time with your child every day, taking an interest in his school work, helping your child study, providing a health environment without tension at home, etc. Don’t make the child lose face by scolding him. Develop confidence in your child. Make your child eat enough once in a while. Reward him for his achievements.
All this will help your little one develop a healthy eating habit. And always remember love and care is the key to help you child out of trouble and grow up happily.
Title: 1. in Young Children
Definition | Eating for feeling good instead of for 2. . |
Causes | forming the habit when they are 3. feeling 4. feeling getting low grades and feeling 5. being made fun of by others |
6. | staying with your child for some time every day being 7. in your child’s studies and help him study providing a healthy environment without tension at home avoiding 8. to make him ashamed making your child 9. in himself giving your child enough to eat once in a while giving your child reward for what he has achieved |
10. | Love and care helps children out of trouble. |