题目内容

In the Caucasus region of Russia, nearly 50 out of every 100,000 people live to celebrate their 100th birthday, and many don’t stop at 100! By comparison, in America only 3 people in 100,000 reach 100. But these Russian old people aren’t alone. The Pakistanis, who live high in the Himalaya Mountains, and the Ecuadorans of the Andes Mountains seem to share the secret of long life, too.

These people remain healthy in body and spirit despite the passage of time. While many older persons in industrial societies become weak and ill in their 60s and 70s, some Caucasians aged 100 to 140, work in the fields beside their great-great-grandchildren. Even the idea of aging is foreign to them. When asked “at what age does youth end?”most of these old people had no answer. Several replied, “Well, perhaps at age 80.”

What accounts for this ability to survive to such old age, and to survive so well?First of all, hard physical work is a way of life for all of these long-lived people. They begin their long days of physical labor as children and never seem to stop. For example, Mr . Rustam Mamedov is 142 years of age. His wife is 116 years old. They have been married for 90 years. Mr. Mamedov has no intention of retiring from his life as a farmer. “Why?What else would I do?”he asks. All these people get healthful rewards from the environment in which they work. They all come from mountainous regions. They live and work at elevations of 1,660 to 1,000 meters above sea level. The air has less oxygen and is pollution-free. This reduced-oxygen environment makes the heart and blood vessel(血管) system stronger.

Another factor that may contribute to the good health of these people is their isolation. To a great extent, they are separated from the pressures and worries of industrial society. Inherited factors also play some role. Most of the longest-lived people had parents and grandparents who also reached very old ages. Good family genes may, therefore, be one factor in living longer.

1.The example of Mr. and Mrs. Mamedov implies that some Caucasians aged 100 to 140 ____.

A.become weak and hopeless

B.are too old to work in the fields

C.benefit from physical work

D.are still working in the fields

2.What is the main way of life for all of these long-lived people?

A.Retiring from their lives as farmers. 

B.Having been married for 90 years.

C.Hard physical work.     

D.Having no intentions.

3.Which of the following factors isn’t helpful to people’s health and long life?

A.Clean mountain air.    B.Daily hard work.

C. Good genes   D. Stress and pressure.

 

1.C

2.C

3.D

【解析】

试题分析:在俄罗斯的毕加索地区,将近每1000,000人中就有50人能够活到100岁,甚至还不止100岁。而与之相对比,在美国每1000000人中仅有3人能超过百岁,这是什么原因造成的呢?在本文中作者对此种现象进行了分析,提出了长寿的几个方面因素。

1.推理判断题。在文章第三段开头作者提出问题What accounts for this ability to survive to such old age, and to survive so well?然后指出其中一个原因是First of all, hard physical work is a way of life for all of these long-lived people.随后列举了Mr. and Mrs. Mamedov的例子,由此判断他们的长寿得益于体力劳动。

2. 细节理解题。根据文章第三段hard physical work is a way of life for all of these long-lived people.可以判断C选项正确。

3.细节理解题。从文章末段内容可知作者认为高加索地区的人们与外界隔绝,没有来自工业社会的各种压力,这是他们长寿的原因之一,由此判断压力对人的健康和寿命是不利的,故答案选D。

考点:考查社会生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

One summer I was driving from my hometown of Tahoe City, California, to New Orleans. In the middle of the desert, I came upon a young man standing by the roadside. He had his thumb out and held a gas can in his other hand. I drove right by him. There was a time in the country when you’d be considered a stupid person if you passed by somebody in need. Now you are a fool for helping. With gangs, drug addicts, murderers, thieves everywhere, “I don’t want to get involved” has become a national motto.

Several states later I was still thinking about the hitch-hiker(免费搭车的人). Leaving him standing in the desert did not bother me so much. What bothered me was how easily I had reached the decision. I never even lifted my foot off the accelerator(加速器).

Does anyone stop any more? I wondered. I recalled Blanche DuBois’s family line: “I have always depended on the kindness of the strangers”. Could anyone rely on the kindness of the strangers these days? One way to test this would be for a person to journey from coast to coast without any money, relying only on the good will of his fellow Americans. What kind of Americans would he find? Who would feed him, shelter him, and carry him down the road?

The idea interested me.

So I decided to travel from the Pacific to the Atlantic without a penny. It would be a cashless journey through the land of the almighty dollar. I would only accept offers of rides, food and a place to rest my head. My final destination would be Cape Fear in North Carolina, a symbol of all the fears I’d have to conquer during the trip.

I rose early on September 6, 1994, and headed for the Golden Gate Bridge with a 50-pound pack on my back and a sign displaying my destination to passing vehicles: “America”.

For six weeks I hitched 82 rides and covered 4,223 miles across 14 states. As I traveled, folks were always warning me about someplace else. In Montana they told me to watch out for the cowboys in Wyoming; in Nebraska they said people would not be as nice as in Iowa. Yet I was amazed by people’s readiness to help a stranger, even when it seemed against their own best interests.

1.Why did the author drive past the young man in the desert without stopping?

A. Because he failed to notice this man.

B. Because he was driving too fast.

C. Because he was afraid of being cheated.

D. Because he thought the young man didn’t need help.

2.What was it that made the author upset?

A. Making the decision of not offering help so easily.

B. Leaving the young man alone in the desert.

C. Being considered a fool.

D. Keeping thinking about the young man.

3.What is the structure of the text?

A. ①—②③④—⑤—⑥⑦

B. ①②—③④—⑤⑥⑦

C. ①②—③④⑤⑥—⑦

D. ①②③—④—⑤⑥⑦

4.The author decided to travel without a penny in order to ___________.

A. find out how long he could survive without help

B. figure out how strangers thought of his plan

C. go through the great difficulty in surviving unexpected environment

D. find out whether strangers would offer help to him

5.The following part might probably___________.

A. describe how the author fooled the strangers

B. describe how strangers went out their way to help the author

C. explain why people refused to help strangers

D. explain how the author overcame his difficulties on the way

 

Ben and his wife Susan were on their way to have dinner with their friends. It was a dark,windy night, and they did not know the way very well. They drove through a town until they found what they thought was the road to Dorling,where their friends lived. But it soon became clear that they were not on the road to Dorling at all. The road that they were on was getting narrower,and there were no other cars on it. The wind was blowing harder with every minute that passed.

They came to a small village .They drove past a church and then two houses without lights on. There was nobody about to tell them where they were,or where the road went. Just then,Ben saw a telephone box,twenty meters or so further on. While he walked back along the road to see if there was a name outside the church,Susan telephoned their friends and told them that they were still on their way.

Their friends were just saying that the dinner was already getting rather cold,when Ben came back to the telephone box,his head down against the wind. He said that there was a tree lying across the road,and that the telephone lines were down. Susan heard nothing more from their friends about the dinner.

1.Some time later Ben and Susan found they took a wrong road because ________.

A.their friends lived nearer than they drove

B.the road was getting narrower and their car alone was on it

C.the hard wind made them get lost

D.the road was not the same as before

2.Ben went to the church to see if there was a name outside because ________.

A.he was sure to find some people who knew Dorling

B.he hoped to get help from there

C.he wanted to telephone his friends where they were

D.he wanted to stay there for the night

3.Susan could hear nothing more from their friends because ________.

A.the telephone lines were broken by a tree

B.the strong wind made too much noise

C.they got angry

D.they had all left

4.From the passage we know ________.

A.Ben and his wife often went out for dinners

B.Ben and his wife lived in the country

C.both Ben and his wife were short?sighted(近视的)

D.Ben and his wife seldom(很少) went to Dorling

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网