题目内容
【题目】阅读理解
Alexis, 17, sat quietly in the passenger seat of her dad's car. She let her eyes lazily scan the landscape for wildlife. Then a deer came into view about 200 yards in front of them. “Dad, there's a deer there!” Alexis said. It was a male deer with sharp antlers (角) on each side of its head.
As the car moved closer, Alexis saw that the deer's head was bent toward the ground. Then she heard a scream and saw an arm fly up near the deer's head. Alexis realized the deer was attacking a woman. Sue, a 44-year-old mother, had been out for her morning run. The deer followed her and edged closer. “I knew I was in trouble.” Sue says. She went to pick up a stick for self-defense, and the deer charged. It lifted her with its antlers and threw her into the air. Sue could feel blood flew down her leg. Within seconds, the deer had pushed her off the road.
When Alexis and her father pulled up, the deer was throwing Sue like a doll. Alexis looked into the woman's terrified eyes, and before her father had even stopped the car, the teenager jumped quickly out of the car and ran toward the deer. “I was kicking it to get its attention." she says. Then her father, who had followed his daughter, pushed the deer away from the women.
Alexis helped Sue into the car and then applied a piece of cloth to Sue's injured leg. “We're going to get you to a hospital.” Alexis said. Then she heard her father shout loudly. He had been knocked to the ground. Alexis took hold of a hammer from the car and ran to where her father lay on his back. She beat the deer's head and neck, but the blows didn't scare it away. “I was losing faith.” she says. “A couple more strikes. Alexis.” said her father. “You can do it.”
Turning the hammer around, Alexis closed her eyes and beat the deer's neck with all her strength. When she opened her eyes, the deer was running away.
Alexis got in the driver's seat and sped toward the nearest hospital. After Sue was treated, she tearfully thanked her rescuers. “You expect a teenage girl to get on the phone and call for help,” she says, “not to beat up a deer.”
(1)What was Sue doing when she was attacked by the deer?
A.She was driving home.
B.She was resting on the road.
C.She was taking exercise.
D.She was feeding wild animals.
(2)What did Alexis do to save Sue?
A.She pushed the deer away.
B.She hit the deer with her feet
C.She drove the car to hit the deer.
D.She beat the deer with a hammer.
(3)Which of the following words can best describe Alexis?
A.Strong.
B.Cruel.
C.Energetic.
D.Brave.
(4)What is the best title for the passage?
A.A Woman Was Seriously Injured
B.A Dangerous Deer Attacked a Woman
C.A Girl Rescued Her Father Successfully
D.A Teenager Saved Others from a Deer Attack
【答案】
(1)C
(2)B
(3)D
(4)D
【解析】本文是一篇记叙文,讲述了Alexis 和父亲一起在野外开车时,遇到素不相识的Sue 被公鹿攻击,危急时刻,父女二人合力救出了Sue,并把她送到医院。
(1)考查细节理解。根据第二段中的“Sue, a 44-year-old mother, had been out for her morning run.”可知答案,故选C。
(2)考查细节理解。根据第三段中的“ …the teenager jumped quickly out of the car and ran toward the deer.“I was kicking it to get its attention,” she says.”可知答案选B。
(3)考查推理判断。根据文意可知,Alexis 跳出车去救Sue,用脚去踢凶猛的公鹿,并且在父亲被公鹿攻击时,用锤子和公鹿搏斗,可以看出Alexis 非常勇敢,故选D。
(4)考查主旨大意。纵观全文,整个故事讲述了Alexis 和父亲一起在野外开车时,遇到素不相识的Sue 被公鹿攻击,危急时刻,父女二人合力救出了Sue,并把她送到医院,故选D。
【题目】假如你是李华,你的家乡遭受了一次雪灾。请你根据所给提示为你校英文报写一篇英语短文,报道此次事件。
时间 | 2017年1月19日 |
原因 | 暴风雪 |
灾情 | 积雪厚度达30厘米,交通中断; |
救援 | 1. 部队赶来帮助转移被困村民; |
注意:100字左右;可适当增加细节,以使行文连贯。